BIH BEZ IZBORNIKA Prosinečki podnio ostavku

BIH BEZ IZBORNIKA Prosinečki podnio ostavku

Robert Prosinečki podnio je ostavku na funkciju izbornika BiH nakon višestruko teškog i važnog poraza 4:2 kod Armenije u kvalifikacijama za Euro, piše Index.hr

BiH je morala pobijediti u ovom meču jer je prije današnje utakmice, na polovici kvalifikacija za Finskom i drugim mjestom, koje jamči izravan odlazak na EP, zaostajala pet bodova. Ali porazom od Armenije pretekao ju je i današnji rival i praktično je bez šansi da Euro idućeg ljeta osigura preko kvalifikacijske skupine. 

"Razgovarao sam sa svima i da ne duljim više. Ja kad sam dolazio, mislio sam da ćemo otići na EP. Nismo uspjeli u tome, tako da dajem ostavku i dajem priliku nekom drugom. Nasljednik će imati dosta vremena da pripremi ekipu za Ligu nacija. Ja više nisam izbornik", rekao je Prosinečki.

O utakmici koja mu je bila posljednja na klupi BiH rekao je: "Čestitke Armeniji koja je zasluženo pobijedila. Nismo bili pravi, oni su više željeli pobjedu", rekao je Prosinečki i dodao:

"Zaslužili su nas pobijediti, ali mora se ići dalje i razmišljati o utakmicama koje dolaze. Probali smo sve, nismo uspjeli. Nemamo više šansi za odlazak na Euro kroz ovu grupu, ostale su te dodatne kvalifikacije koje smo izborili preko osvajanja skupine u Ligi nacija".

Ali ostaje joj nada da do tamo dođe dodatnim kvalifikacijama. Međutim, one se više ne igraju kao prije. Sada na EP izravno idu i prva i drugoplasirana momčad iz kvalifikacijske skupine. Po novom sustavu, u doigravanje za EP tako odlaze reprezentacije koje su osvojile skupinu Lige nacija, a kroz kvalifikacije za EP nisu izborile plasman na to natjecanje. BiH je prošle godine uspjela kao prvoplasirana završiti grupnu fazu novog UEFA-inog natjecanja, a s obzirom na to kako igra u kvalifikacijama za Euro, trebat će joj ova alternativna ruta. Međutim da bi tako došla do Eura, mora pobijediti čak dva suparnika. 

0 Komentara:

Komentiraj članak