Bernard Tomić na udaru kritika radi predaje meča u Brisbaneu

Bernard Tomić na udaru kritika radi predaje meča u Brisbaneu

Dva meča u jednom danu, premalo bodova za značajniji napredak i trovanje hranom, čini se da su natjerali Bernarda Tomića na predaju u dvoboju četvrtfinala na ATP turniru u Sydneyju, zbog čega se Australac hrvatskog porijekla našao na udaru kritičara.
"Osjećao sam se loše sinoć i bilo mi je teško odigrati dva meča u jednom danu. Bila je dobra odluka ne završiti meč, s obzirom na to da sam bio bolestan", rekao je Tomić na konferenciji za medije nakon dvoboja s Rusom Tejmurazom Gabašvilijem.No, prvi nositelj turnira imao je nesreću da su kamere i mikrofoni uz teren uhvatili njegov razgovor s Mohamedom Lahyanijem, u kojem se Tomić požalio švedskom sucu da mu se ne isplati mučiti za malo bodova koje može osvojiti te da mu ulazak u finale donosi napredak od samo jednog mjesta na ATP ljestvici. Tomić se samo nasmijao na te primjedbe.

"Da, rekao sam mu, dva meča, bolestan, osvojim turnir, a napredujem samo jedno mjesto. Ne zvuči baš dobro za mene, zar ne", retorički je završio Tomić odgovor na pitanje o razgovoru sa sucem te dodao da će se prema Melbourneu zaputiti kad se dobro odmori.Grigoru Dimitrovu i Viktoru Troickom nije smetalo što su morali odrađivati dvostruki program s obzirom na to da su u četvrtak svi četvrtfinalni dvoboji odgođeni zbog jake kiše. S dvije pobjede ostvarene u petak stigli su do dvoboja za naslov.Dimitrovu će to biti sedmo finale u karijeri u kojem će se boriti za svoj peti ATP trofej, dok će Troicki pokušati obraniti prošlogodišnji naslov. Dimitrov i Troicki sastali su se prošlog tjedna u 2. kolu turnira u Brisbaneu, a Bugarin je slavio u tri seta.

ATP Sydney - četvrtfinale:
Tejmuraz Gabašvili (Rus) - Bernard Tomic (Aus/1) 6-3, 3-0, predaja
Viktor Troicki (Srb/3) - Nicolas Mahut (Fra) 4-6, 6-3, 6-3
Grigor Dimitrov (Bug/4) - Aleksandr Dolgopolov (Ukr/8) 4-6, 6-3, 6-4
Gilles Muller (Luk) - Jeremy Chardy (Fra/6) 7-6 (5), 6-3
Polufinale:Viktor Troicki (Srb/3) - Tejmuraz Gabašvili (Rus) 3-6, 6-4, 6-4
Grigor Dimitrov (Bug/4) - Gilles Muller (Luk) 6-2, 7-6 (4)

0 Komentara:

Komentiraj članak