Bekić: Imamo određenu zalihu lijekova, nadamo se rješenju situacije

Bekić: Imamo određenu zalihu lijekova, nadamo se rješenju situacije

Veledrogerije su obustavile isporuku lijekova za 75 posto bolnica, a što uključuje i Opću bolnicu Dubrovnik.  

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić za Dubrovački dnevnik prokomentirao je što to u praksi znači.

- Nezahvalno je prognozirati, ali bolnica ima određenu zalihu lijekova i materijala. No, epidemiološka situacija, ali i kretanje pacijenata s različitim bolestima sigurno da utječe na zalihu lijekova. - kazao je Bekić.

Dodaje da su obaviješteni Ministarstvo zdravstva i osnivač Dubrovačko-neretvanska županija, te ističe kako se nada da se rješenje može pronaći.

- Naš dug koji je iznad godinu dana iznosi 12 milijuna i 90 tisuća kuna, a sveukupni dug 61 milijun i 900 tisuća kuna. Dakle, radi se o dugu prema četiri veledrogerije, a tri su obustavile isporuku lijekova. - napomenuo je.

- Oni su birali vrijeme kad će se odlučiti na ovakav potez, sad nastupa pogoršanje vremena, vidimo i kakva je situacija s trenutnom epidemijom, bilježi se veliki porast zaraženih, a i za koji dan je planirano donošenje proračuna. Ovo je za njih bilo najpogodnije vrijeme. - objasnio je ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić.

Podsjetimo, predstavnici veledrogerija jučer su napustili sastanak s ministrom financija Zdravkom Marićem i ministrom zdravstva Vilijem Berošem o golemom dugu prema veledrogerijama.

Predsjednik udruženja veledrogerija pri Hrvatskoj gospodarskoj komori Tomislav Kulić rekao je  u Dnevniku N1 televizije da "veledrogerije više nemaju mogućnosti, već kreću s obustavom lijekova ili značajnom redukcijom za tri četvrtine bolnica".

"Četiri veledrogerije koje predstavljaju 70 posto tržišta mogu biti partner sustavu do 2 milijarde kuna. Dug je preko 4 milijarde kuna. Mi više od 2 milijarde kuna ne možemo suportirati. Ostatak je nažalost na vladi", kratko je rekla predstavnica jedne od veledrogerija za N1 televiziju.0 Komentara:

Komentiraj članak