BAZEN U KOTORU Potrebica: 'Klima u Crnoj Gori se mijenja, probudila se velikosrpska politika'

BAZEN U KOTORU Potrebica: 'Klima u Crnoj Gori se mijenja, probudila se velikosrpska politika'

Kotorska skupština imenovala je javni zimski bazen u Kotoru po Zoranu Džimi Gopčeviću, zapovjedniku straže logora 'Morinj' 1991. godine, što je na društvenim mrežama oštro osudio predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica
"Najoštrije osuđujem odluku kotorske Skupštine o imenovanju javnog zimskog bazena u Kotoru “Zoran Džimi Gopčević”, po zapovjedniku straže zloglasnog logora Morinj 1991, a koja je u dubrovačkoj javnosti, a posebno kod bivših zatočenika logora izazvala šok i nevjericu.

Skrivanje iza njegove neupitne vaterpolske veličine je samo paravan za revitalizaciju politika u Crnoj Gori koje su pokrenule napad na Dubrovnik 1991. godine, a koje i danas neki ovakvim političkim porukama, odlukama i gestama nastavljaju opravdavati. Crna Gora i grad Kotor imaju puno drugih ponosnih sinova i kćeri koji su zaslužili da se po njima nazove novi kotorski bazen, ali nažalost velikosrpska politika koja je poražena u Domovinskom ratu se ponovo probudila i poslala je ovu neprihvatljivu poruku.

Ovim imenovanjem jasno je da se politička klima u Crnoj Gori mijenja te da ova Odluka nije u duhu dobrosusjedskih odnosa koje smo posljednjih godina pokušavali zajednički graditi, a kojima je prethodila isprika crnogorskih vlasti uz žaljenje zbog sudjelovanja u napadu na naš Grad. Pružena ruka suradnje može biti samo sa onima koje baštine europske vrijednosti," objavio je Potrebica na Facebooku.

0 Komentara:

Komentiraj članak