Barba Luka poražen: Žaklina Marević odlazi s mjesta predsjednice HDZ Metković

Barba Luka poražen: Žaklina Marević odlazi s mjesta predsjednice HDZ Metković

Unutarstranački izbori u GO HDZ-a Metkovića okončani su pobjedom struje, koja se zalagala za promjene dosadašnje stranačke politike. Dosadašnja predsjednica GO Žaklina Marević, nije se kandidirala i nakon četverogodišnjeg mandata odlazi sa mjesta predsjednice, jer je kandidat s njezine liste izgubio.
Žaklinu Marević će odlukom gradske izboren skupštine HDZ-a naslijediti Nikola Oršulić, koji je dobio 71 glas delegata, dok je Ante Bajo osvojio 58 glasova a kandidatkinja Martina Krstičević osam glasova. Profesor Tomislav Medak unatoč javno istaknutoj kandidaturi odustao je od natjecanja za mjesto predsjednika GO HDZ-a. Ako je suditi prema novom odnosu snaga na terenu Luka Bebić je potpuno izgubio utjecaj u metkovskom HDZ-u.

Takozvana lista za promjene, odnosno novo vodstvo gradskog HDZ-a, koju su mahom predvodili članovi, naprasno i nestatutarno izbačeni iz stranke te zaboravljeni i marginalizirani članovi do nogu je potukla sve liste aktualne predsjednice, kako onu za nadzorni odbor, izaslanika za Opći sabor stranke te lista izaslanika za Županijsku izbornu skupštinu gdje je od 36 izaslanika 33 mjesta pripalo listi novog vodstva HDZ-a u gradu Metkoviću, priopćili su iz HDZ-a.

 Kako doznaje Slobodna Dalmacija, prvi potez novog GO biti će vraćanje u stranku svih nestatutarno izbačenih i suspendiranih članova te kooptiranje u GO nekih od njih. Sedamnaest članova GO izabrano je sa liste za promijene, pa će politik HDZ-a u gradu Metkoviću čini se krenuti u novom smijeru.

 - Izbori su proteki u žestokom lobiranju bivšeg predsjednika Sabora, Luke Bebića  i aktualnog gradskog vodstva na čelu sa gradonačelnikom Stipom Gabrićem Jambom, za kandidate aktualne predsjednice Žakline Marević pa su se tako Jambo i vječiti barba Luka ponovno udružili oko krojenja metkovske politike, stoji među ostalim u priopćenju iz HDZ-a.

Izbori u metkovskom HDZ-u kao i u brojnim hrvatskim gradovima i općinama nisu prošli bez međusobnih trzavica i optuživanja. Zbog nepravilnosti su bili poništeni izbori u temeljenim ograncima Centar i Sveti Nikola, koji su prošli tjedan ponovljeni te je održana izborna skupština GO HDZ-a.

0 Komentara:

Komentiraj članak