Balkanska veza: Prava pozadina koordinirane političko-medijske akcije

Balkanska veza: Prava pozadina koordinirane političko-medijske akcije

Njima je u cilju da Hrvatska ostane talac prošlosti prepune smeća u odnosu prema saveznicima, a sve za račun vrlo sumnjivih interesnih grupacija.

Tijekom ovoga tjedna neuobičajeno mnogo medija ponavlja teze autorice iz jednog dnevnog lista koja je prenijela zastarjelu informaciju portala Atlaszto.hu. Prema toj informaciji Zsolt Hernardi, predsjednik uprave MOL grupe nije oslobođen optužbi za davanje mita u slučaju Sanader, ali je i moguće izručenje Hrvatskoj zato što je tužba da je nanio štetu kompaniji odbačena,a zbog toga što je takvu tužbu sud ocijenio kao fiktivnu, kako bi se izbjeglo izručenje. Zbog toga što ju je podigla njemu bliska osoba. No, kako stvari stvarno stoje?

Portal Atlaszto.hu rijetko tko u Mađarskoj smatra relevantnim medijem zato što sadržaj obnavlja svakih deset dana, no to je manje važno. Puno je važnije pitanje zašto hrvatski dnevni list ponovno aktualizira priču koja je na tom portalu objavljena u listopadu prošle godine i to neposredno prije putovanja ministra Mire Kovača na sastanak s njegovim kolegom u Mađarsku?

Kada motivi nisu jasni, sasvim se sigurno radi o interesu, rekao je netko pametan. Ako ovu čudnu kronološku koincidenciju prispodobimo kuloarskim pričama o grčevitoj borbi bivših ministara da njihovi, nestručni, kadrovi ostanu u sadašnjoj administraciji, ali i medijskim napisima kako je bivša administracija putem bivšeg ministra gospodarstva bila interesno uvezana s energetskim silnicama koje su Hrvatsku vezale uz prostor Balkana, stvari će nam biti ponešto jasnije.

Pravi cilj napada ljudi uvezanih s tim interesima, dakle nije Zsolt Hernardi, nego želja za prejudiciranjem odluke arbitraže, željom za  uništavanjem pozitivnog efekta u javnosti Kovačevih napora prema vraćanju odnosa s Mađarskom na početnu točku, a posljedično, iako ne manje važno, želja za opstruiranjem energetskog povezivanja s područjem regije Jadran-Baltik preko Mađarske.

Zaključimo, na snazi je političko-kadrovsko-medijski rat koji ima za cilj obraniti vlastite, možda i koruptivne, interese potkopavanjem vanjske i energetske politike nove administracije. Pojednostavljeno, njima je u cilju da Hrvatska ostane talac prošlosti prepune smeća u odnosu prema saveznicima, a sve za račun vrlo sumnjivih interesnih grupacija.

0 Komentara:

Komentiraj članak