Australian Open: Čilić preokrenuo, oprostili se Ćorić i Karlović!

Australian Open: Čilić preokrenuo, oprostili se Ćorić i Karlović!

Već prvoga dana i u prvome kolu Australian Opena Hrvatska je ostala bez dvojice predstavnika u muškoj konkurenciji, Borna Ćorić i Ivo Karlović ekspresno su se oprostili od Melbournea, a uspješan je nakon gubitka prvog seta bio Marin Čilić.
Prvi je na teren izašao Karlović, koji je dobro otvorio meč protiv Argentinca Federica Delbonisa, no u prva dva gema propustio je iskoristiti tri prilike za break. Izgubio je tu dionicu u 13. igri, a u drugom setu se ozlijedio i u 10. gemu nizom dvostrukih pogrešaka poklonio break i set protivniku.

Loše je otvorio treći set, Argentinac je stalno prijetio prigodama za oduzimanje servisa, pa je u tom trenutku Karlović predao meč, koji je okončan rezultatom 7:6 (4), 6:4 i 2:1. Tako je 22. nositelj postao prvi postavljeni tenisač koji se oprostio od Australian Opena.

Borna Ćorić je finalom Chennaija najavio veliku sezonu, ali nije opravdao očekivanja u Melbourne Parku, izgubio je neočekivano uvjerljivo već u prvom kolu od Alberta Ramosa Vinolasa sa 6:2, 6:2 i 6:3. Ćorić u cijelom meču nije niti jednom oduzeo suparniku servis, iako je u drugom i trećem setu imao sedam prigoda za oduzimanje početnog udarca, a svoj je ispustio šest puta.

Jedini koji je bio uspješan od trojica Hrvata koji su nastupili bio je Marin Čilić, koji je izgubio prvi set od Nizozemca Thiema De Bakkera, no vratio se i pobijedio. U prvoj dionici izgubio je sa 7-4 u tie-breaku, u drugoj dionici zaostao je 0:2 u gemovima, ali vratio se - kod 4:5 spasio je dvije set-lopte, a tada je uslijedio potpuni preokret, dobio je relativno lako sljedeća dva gema i sljedeća dva seta. Pobijedio je sa 6:7 (4), 7:5, 6:2 i 6:4.

Čilića u drugom kolu čeka Alberto Ramos Vinolas, koji je izbacio Ćorića.

0 Komentara:

Komentiraj članak