Australac Todd Spehr napisao knjigu o Draženu Petroviću

Australac Todd Spehr napisao knjigu o Draženu Petroviću

O kratkom životnom putu najvećeg hrvatskog košarkaša, jednog od najvećih sportaša Dražena Petrovića manje-više sve znamo. No, uskoro ćemo doznati i nove detalje iz Draženove biografije jer izlazi prva potpuna biografija Dražena Petrovića i to na engleskom jeziku. Knjigu “Dražen - čudesan život i naslijeđe” napisao je Todd Spehr, Australac koji živi u Americi.
Ovaj sportski novinar tri je godine radio na knjizi i konačni proizvod bavi se Draženovim košarkaškim odrastanjem, poteškoćama i uspjehom u Americi te činjenicom da je Dražen otvorio vrata za brojne Europljane, koji su kasnije došli u NBA ligu.

"Zadovoljan sam što sam uspio naći odgovore na sva pitanja. Jedino na koje nisam našao odgovor je zašto je Dražen bio to što jest. Nitko mi nije mogao objasniti tu razinu motivacije, mentalni sklop, odlučnost i koncentraciju. I možda je to najbolji odgovor od svih."

Priča o životu Dražena Petrovića priča je o uspjehu, vjeri, upornosti, ljubavi... Nevjerojatna želja za pobjedom, sportska strast i ljubav prema natjecanju ovoga je čovjeka vinula u sportsku besmrtnost, tamo gdje je mjesto samo onim najboljima, najvećima.

"Uopće niste zastrašujući. Ja postižem svoje poene", rečenica s kojom je Dražen Petrović na OI u Barceloni 1992. godine prokomentirao izjavu Michaela Jordana, a koja je izdvojena na profilu knjige na Facebooku i Twitteru.

0 Komentara:

Komentiraj članak