ATP Chennai: Wawrinka zaustavio Ćorića u prvom finalu karijere

ATP Chennai: Wawrinka zaustavio Ćorića u prvom finalu karijere

Mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić izborio je jučer svoj prvi ATP finale karijere, iz četvrtog pokušaja uspio je preskočiti polufinalnu stepenicu, ali danas je u finalu Chennaija ostao kratak protiv prvog nositelja Stana Wawrinke, koji je slavio sa 6:3, 7:5 za sat i 27 minuta igre.
Wawrinka ove godine još nije ispustio niti jedan set, a u Chennaiju je bio branitelj naslova i sada je vlasnik zadnje tri titule, iz 2014., 2015. i 2016. godine. Ćorić je s 19 godina postao najmlađi igrač u ATP finalu nakon 2008. godine i Keija Nishikorija te Marina Čilića. Čilić je tada s 19 godina nastupio u finalu New Havena, no on je i osvojio naslov pobjedom protiv Mardyja Fisha. Nishikori je te godine igrao u finalu Delray Beacha.

Također, mladi Zagrepčanin nije uspio postati treći Hrvat koji je osvajao turnir u Chennaiju nakon Ivana Ljubičića (2006.) i Čilića, kome je to uspjelo dvaput (2009., 2010.).

U uvodna četiri gema finala oba tenisača zadržala su svoje početne udarce bez većih problema, iako je priprijetio Ćorić s dva izjednačenja u prvom gemu. No Švicarac se izvukao s čak četiri asa u toj igri. U šestom gemu prvi oduzeti servis - Wawrinka je došao do prve dvije break-lopte (15:40) i iskoristio je prvu za vodstvo 4:2.

Odmah u sljedećem gemu morao je Ćorić uzvratiti, poveo je s 15:40, Wawrinka se vratio i stekao prednost, no Borna se nije dao i imao je u tom gemu ukupno čak pet break-lopti. Nažalost, sve je Wawrinka uz dosta muke spasio i poveo s 5:2 u gemovima. Prvi set dobio je Švicarac sa 6:3.

Drugi set nije donio velika uzbuđenja sve do 5:5, jedinu break-loptu u prvih 10 gemova te dionice imao je Wawrinka, no nije je iskoristio i Borna je poveo s 1:2. Nažalost, u najgorem trenutku, kod 5:5, Ćorić je popustio i nakon 15:40 suparnik mu je oduzeo servis te je potom sigurno odservirao za pobjedu bez izgubljenog poena.

I u dosadašnja dva međusobna okršaja prošle godine slavio je Wawrinka, u Chennaiju i Cincinnatiju. Do finala u Indiji, svog prvog u karijeri, Ćorić je stigao pobjedama protiv Marcela Granollersa, Austina Krajiceka, Roberta Bautiste-Aguta i Aljaža Bedenea. Učinkom iz Chenaija Ćorić će napredovati na 40. mjesto ATP ljestvice.

0 Komentara:

Komentiraj članak