ANICA KOVAČ ODGOVORILA NA OSTOJIĆEVE PROZIVKE: Evo što je rekla!

ANICA KOVAČ ODGOVORILA NA OSTOJIĆEVE PROZIVKE: Evo što je rekla!

Ministar je aludirao na bivšu miss Hrvatske Anicu Kovač koja je odlučila progovoriti na njegove prozivke.

Nakon što je osvanuo kukasti križ na Poljudu, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić se preko društvenih mreža na nekulturan način osvrnuo na cijelu situaciju. Tada je preko Facebooka na upit tko je pregledao teren na Poljudu napisao: ”Vjerovatno neka bivša missica u ime organizatora….da se zvijezda ukazala bilo bi viđeno ….”.

Ministar je aludirao na bivšu Miss Hrvatske Anicu Kovač koja je odlučila progovoriti na njegove prozivke.

”Ponavljam – ovo je sramota! Kao prvo nisam htjela komentirati izjavu ministra Ranka Ostojića. Jer mislim da je sam sebe time već dovoljno ponizio. Ali nažalost je ministar sa svojom izjavom ‘kako je neka bivša misica pregledala travnjak’ pri tome vjerojatno mislio na mene u toj izjavi, time je rekao sve o sebi kao čovjeku i kao ministru. Umjesto da ozbiljno shvati ovu katastrofalnu i neugodnu situaciju za hrvatsku reprezentaciju, a time i za Hrvatsku i hrvatski narod, on vrijeđajući i ponižavajući mene, vrijeđa i sve žene, ponaša se neozbiljno i neodgovorno što pokazuje da na žalost nije dorastao svome poslu. Zar vi, ministre, ne biste trebali već znati tko je počinitelj. Što se toliko traži i čeka?”, kazala je Anica Kovač za Tportal.

Među prvim osobama koje su reagirale bila je Željka Markić koja je ministra prijavila pravobraniteljici za ravnopravnost spolova Višnji Ljubičić.

”Zakon o ravnopravnosti spolova kaže da je ‘zabranjeno javno prikazivanje i predstavljanje žena i muškaraca na uvredljiv, omalovažavajući ili ponižavajući način, s obzirom na spol i spolnu orijentaciju’. Ministar Ostojić je na svom Facebook profilu na upit tko je pregledao teren na stadionu Poljud prije utakmice reprezentacije Hrvatske i Italije, odigrane u petak, 12. 6. 2015, iskazujući golemo nepoštivanje prema ženama, odgovorio ‘vjerojatno neka bivša misica u ime organizatora’. Ministar Ostojić se javno izruguje ženama, stavljajući misice u negativan kontekst”, navodi se u prijavi.

0 Komentara:

Komentiraj članak