ANDRO VLAHUŠIĆ: Korisnici pučkih kuhinja umjesto toplog obroka dobijati će LOTO listiće

ANDRO VLAHUŠIĆ: Korisnici pučkih kuhinja umjesto toplog obroka dobijati će LOTO listiće

Korisnici pučkih kuhinja u Dubrovniku ubuduće će umjesto toplog obroka dobijati LOTO listiće, odlučio je gradonačelnik grada Dubrovnika Andro Vlahušić.

Više od stotinu socijalno ugroženih Dubrovčana tako će dobiti jedinstvenu šansu kako bi riješili svoje egzistencijalno pitanje.

– Podjela toplog obroka nasiromašnijim građanima pokazala se kao skupa i krajnje neefikasna mjera pomoći. Ugroženi danas pojede grah ili gulaš i sutra je opet siromašan i gladan, bez ikakvih izgleda da svoj društveni status poboljša. Zbog toga sam odlučio da umjesto toplog obroka svaki korisnik dobije LOTO listić, koji će moći popuniti i uplatiti na nabližem kiosku, rekao je Andro Vlahušić.

Prvi čovjek Dubrovnika uvjeren je kako će barem netko od korisnika pučke kuhinje imati sreću pri izvlačenju.

- Po zakonu vjerojatnosti netko od stotinjak siromašnih Dubrovčana sigurno će dobiti šesticu, ako ne i samu sedmicu, što će ga automatski učiniti bogatim i skinuti sa liste korisnika socijalne kuhinje. Očekujem da u naredne dvije godine bar trećina socijalno ugroženih izvuče neku premiju, i na taj način dodatno rastereti gradski proračun. Na ruku nam ide i to što su izvlačenja dva puta tjedno, utorkom i petkom, dakle, igrajte LOTO, nikad se ne zna, poručio je gradonačelnik Vlahušić

- Ukoliko se ovaj sistem pokaže efikasnim, mogao bi biti primjenjen na razini cijele Hrvatske, tako što bi se radnicima propalih tvrtki umjesto minimalnih osobnih dohodaka dijelili bingo listići i zagrebi-zagrebi srećke. /Krkljava Bubaić Bube/

0 Komentara:

Komentiraj članak