Ana Konjuh uspješna u debiju na US Openu

Ana Konjuh uspješna u debiju na US Openu

Ana Konjuh je u svom debitantskom nastupu na seniorskom US Openu stigla do prve pobjede, svladavši Njemicu Tatjanu Mariju sa 6:4, 6:4.
Ana Konjuh je imala problema zaključiti meč protiv iskusne Njemice, pri vodstvu 5:2 u drugom setu jedini je put izgubila servis u ovom dvoboju te u desetom gemu uspjela realizirati osmu meč-loptu za trijumf 6:4, 6:4 nakon 88 minuta igre.

U originalnom ždrijebu potencijalna suparnica Konjuh u drugom kolu bila je Ruskinja Marija Šarapova. Ruskinja će ju i čekati, ali ona koja je umjesto ozlijeđene Šarapove ušla u glavni turnir kao sretna gubitnica iz kvalifikacija. Radi se o Aninoj vršnjakinji, 18-godišnjoj Dariji Kasatkinoj (WTA - 133.), koja je iskoristila priliku koja joj se iznenada otvorila i u prvome kolu glavnog turnira svladala Ruskinju koja igra pod australskom zastavom i imenjakinju Dariju Gavrilovu sa 6:2, 4:6, 7:5.

Bit će to prvi dvoboj Konjuh i Kasatkine u seniorskoj konkurenciji te obračun bivših osvajačica juniorskih Grand Slam naslova, s obzirom na to da je Ruskinja osvojila Roland Garros 2014., a naša tenisačica trijumfirala na Australian Openu i US Openu 2013.

0 Komentara:

Komentiraj članak