Amerikanci sve više naseljavaju ovu europsku državu

Amerikanci sve više naseljavaju ovu europsku državu

Mnoge je privukla klima, dobra hrana, jeftiniji život i mogućnost putovanja u druge dijelove Europe.

Nathan Hadlock preselio se u Portugal kako bi pobjegao od nasilja i loše socijalne skrbi u Sjedinjenim Državama, ali i da bi nastavio uživati u suncu i moru koje je obožavao u Kaliforniji.

"Lisabon je ispunio sve kriterije", kazao je 40-godišnji američki poduzetnik. "Ima čak i viseći most koji nalikuje na Golden Gate u San Franciscu."

"Moja partnerica i ja tražili smo mjesto gdje možemo usporiti život i više uživati. Sastavili smo popis ‘top 10‘ mjesta u svijetu i Lisabon je brzo završio na vrhu".

Par, koji je osnovao obitelj po preseljenju u portugalski glavni grad 2020., ondje je privukla klima, dobra hrana, jeftiniji život i mogućnost putovanja u druge dijelove Europe. Željeli su i pobjeći od tamnijih strana američkog društva.

Oko 7000 američkih državljana živi u Portugalu, što je malo u usporedbi s 42.000 Britanaca koji su tu zemlju učinili svojim domom. Ali zadnjih godina dolazak Britanaca opada, a broj Amerikanaca se udvostručio.

Amerikance ondje mogu privući portugalske "zlatne vize", dozvole boravka strancima koji su spremni u Portugalu kupiti nekretninu ili prenijeti kapital.

1 Komentar:

Komentiraj članak