Američki vojnici u Splitu ne pitaju za cijene, vole shopping, lokalnu hranu i klubove

Američki vojnici u Splitu ne pitaju za cijene, vole shopping, lokalnu hranu i klubove

Kako su sišli s broda na njega se ne vraćaju - već doslovno žive u gradu pod Marjanom. Sve do četvrtka kada odlaze u novu misiju

Brod je usidren, a dio članova posade uživa u osunčanoj Rivi. Mnogi od njih prvi put su u Splitu, a na svoje slobodne dane ne žale kažu nijednog potrošenog dolara.

"Do sad sam potrošio 2000 dolara. Kupio sam dosta odjeće, ali bio sam i u klubu. Volim klubove", kaže član posade američkog nosača aviona, Jamaic Robertson.

"Vrlo lijep grad s mnogo kulture. Uživamo u hrani svakako", kaže Tian Vlok, član posade američkog nosača aviona. Na pitanje što mu se najviše sviđa, odgovara: "Lokalna hrana, namirnice su puno svježije."

Američki mornari ne jedu samo burgere, potvrđuju i ugostitelji.

"Naša domaća tradicionalna jela, ali primjer jaje to je daj samo daj, troši, samo troši, tako da možete se pripremiti, ali nikad se ne možete dovoljno pripremit", tvrdi za RTL Nikola Bakoč, voditelj restorana.

Namirnica možda manjka, ali gosti nisu zahtjevni.

"Zapravo ni ne pitaju puno, oni samo žele što žele i to dobiju. To se može svesti na 200 300, 400 kuna po glavi. Ali stekao sam dojam da su oni generalno ovdje zadovoljni", smatra Bakoč.

Neki su kupovali, a drugi su se samo htjeli pošteno odmoriti.

"Odmarali smo. on nam je uzeo hotel, malo smo naspavali, jer puno radimo na brodu", rekao je Christopher Suarez, član posade američkog nosača aviona.

Stoga ne čudi da su početkom studenog neki hoteli bili gotovo popunjeni.

"Evo posljednjih 4 dana okupirali su nam hotel. Preko 95 posto članovi američkog ratnog broda. Što da vam kažem poput jesenske Ultre", objašnjava voditeljica prodaje u hotelu, Nika Vodanović.

Troše, a da ni ne pitaju za cijene, kažu za RTL prodavači.

"Dobri su kupci, bar ja sam zadovoljan s njima. Situacija je dobra, malo su digli šušura po gradu kao što se vidi", kaže prodavač suvenira, Duje Krneta.

Ratni brod s 5 tisuća članova posade svakako je promijenio sliku grada posljednjih dana.

1 Komentar:

Komentiraj članak