AKO PIJEŠ NE VOZI, SAMO NAZOVI Projekt suradnje Plavog taxija i Udruge Sigurnost u prometu

AKO PIJEŠ NE VOZI, SAMO NAZOVI Projekt suradnje Plavog taxija i Udruge Sigurnost u prometu

Sve je veći broj vozača kojima se mijenjaju stavovi prema konzumiranju alkohola i vožnji. Kod jednih zasigurno zbog zakonskih zabrana, a kod drugih zbog visokih kazni za vožnju pod utjecajem alkohola, posebice nakon stupanja novog Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Udruga Sigurnost u prometu i Plavi taxi Dubrovnik pokrenuli su pilot projekt „AKO PIJEŠ NE VOZI, SAMO NAZOVI. Radi se o projektu koji se sada provodi 3-u godinu zaredom u kojem sudjeluju dva volontera s dva službena automobila, koji dežuraju vikendom petak na subotu i subotu na nedjelju i na poziv u vremenu od 20 – 23 sati prevoze pripite vozače kućama. PLAVI TAXI možete dobiti na broj 332 222.

Ovaj projekt će se provoditi od 15. prosinca 2021. do 2.1.2022.godine, samo za područje grada Dubrovnika i Mokošice. Cilj navedenog projekta je ukazati na štetnost upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola pogotovo u ono pred blagdansko doba godine, kako bi se izbjegle prometne nesreće sa uzrokom vožnje pod utjecajem alkohola, posebice one najteže sa smrtnim ishodom.

0 Komentara:

Komentiraj članak