ACI marina u Slanome – omiljena marina nautičara od Austrije do Australije

ACI marina u Slanome – omiljena marina nautičara od Austrije do Australije

Najmlađa ACI marina nalazi se na atraktivnoj lokaciji, a od nje profitira cijelo Slano i okolica.

ACI marina u Slanome prve je goste dočekala u ljeto 2016. Od tada se nametnula se kao omiljena marina domaćih i inozemnih nautičara. Marina s ukupno 193 veza, ime je dobila po osnivaču najvećeg lanca marina na Jadranu Veljku Barbieriju, a nudi niz sadržaja i usluga prilagođenih nautičarima. Osim sadržajnom ponudom, najmlađa ACI marina omogućila je i nova radna mjesta, od čega i danas prosperira cijelo Slano. To potvrđuje podatak da više od 70% zaposlenih dolazi iz Slanog i okolnih mjesta Dubrovačko-neretvanske županije. Uspjeh svake ACI marine usko je vezan uz destinaciju, stoga je ključna suradnja s lokalnom zajednicom, dok je unaprjeđenje turističkih sadržaja preduvjet za sve veći broj dnevnih posjetitelja, što dugoročno utječe na kvalitetniji razvoj turizma dubrovačkog kraja.

Drugi dom za nautičare željne mira i ljepote

ACI marina u Slanome pozicionirala se kao marina svih koji traže drugi dom na obali Jadrana te je gotovo u potpunosti popunjena plovilima u privatnom vlasništvu. Potražnja za godišnjim vezovima u ovoj marini ne jenjava ni ove godine, a nautičari s punim povjerenjem ovdje mogu ostaviti na čuvanje svoja plovila svih 12 mjeseci. Pozitivno je to što veliki broj nautičara u marinu dolazi na preporuku dugogodišnjih gostiju. Većina gostiju su stranci, ima ih od Austrije do Australije. Nije zanemariv ni broj domaćih gostiju koji su odlučili povjeriti plovila marini u Slanome, koja je poznato sidrište još od doba antike.

'Sweet spot' za plovidbu do Elafita

Ova marina pravi je 'sweet spot' za plovidbu do najljepših otoka dubrovačkog arhipelaga udaljenih tek nekoliko milja. Plovidba od ACI marine Veljko Barbieri u Slanome kroz Elafite do ACI marine Dubrovnik u Komolcu svrstava se među najljepše nautičke rute na Jadranu. Također, marina je idealna za nautičare koji su ljubitelji vrhunske gastronomije. Upravo restoran Perast smješten u sklopu marine u Slanome slovi za jedan od najboljih s ovoga područja.

Sve na jednom mjestu

Gostima marine na raspolaganju su vanjski bazen, restoran i caffe bar, dvije charter agencije, trgovina s nautičkom opremom, servis plovila, dostava namirnica, usluge rent-a-cara i transfera, usluga čišćenja plovila, najam bicikla, praonica rublja i Tesla punionica. U planu je izgradnja dodatnih poslovnih prostora i produljenje gatova, čime bi se povećao broj vezova u marini, kao i uvođenje novih usluga poput car-sharing usluge.

Inovativnost i posvećenost održivom razvoju

Marina je svojevremeno proglašena drugom najboljom na Jadranu te nagrađena Plavom zastavom. Područje lagune unutar marine danas je zaštićeno prirodno stanište, nakon što se prvotno bilo suočeno s isušivanjem. Također, marina je opskrbljena i sustavom za pražnjenje crnih tankova. Ta je usluga za nautičare besplatna, čime ACI aktivno djeluje u očuvanja Jadranskog mora, a istovremeno surađuje s Green Sailom po pitanju osvještavanja javnosti o održivom razvoju.


Najmlađa ACI marina svakako plovi punim jedrima naprijed i zato ne sumnjamo da će i dalje biti popularno odredište domaćih i stranih nautičara.


0 Komentara:

Komentiraj članak