'50 NIJANSI KURZA' Austrijanci šokirani štivom o bivšem kancelaru

'50 NIJANSI KURZA' Austrijanci šokirani štivom o bivšem kancelaru

U jednom od najvećih političkih skandala ove godine pala je austrijska vlada. Vicekancelar i čelnik desničarske Slobodarske stranke Heinz-Christian Strache tajno je snimljen dok je nepoznatoj Ruskinji – koja se predstavila kao nećakinja bogatog oligarha – ponudio pomoć u dobivanju unosnih ugovora s Austrijom u zamjenu za političku potporu svojoj stranci.
Nakon afere, kancelar Sebastian Kurz raspustio je vladu, imenovana je prijelazna kancelarka Brigitte Bierlein, a za kraj rujna raspisani su novi izbori na kojima će birači odlučiti tko će ubuduće upravljati Austrijom.

Kurz i na novim izborima slovi za favorita, a njegov imidž uoči važnog datuma trebala je ugladiti i biografska knjiga koja danas upravo danas izlazi. Autorica je novinarka Judith Grohmann koja je – kako se reklo u najavi - tijekom godine intenzivno pratila Kurza. Ono što je napisala, malo je reći, šokiralo je kritičare i javnost.

Nametnuo se jedinstven zaključak, knjiga 'Sebastian Kurz – službena biografija' austrijska je verzija '50 nijansi sive', pa su je već prikladno preimenovali u '50 nijansi Kurza'.

"Prvo sam ugledala samo siluetu. 'Je li to stvarno on?' pomislila sam. Vidjela sam tek dio glave, ali učinio mi se poznatim. Ta tamnosmeđa kosa, strogo začešljana unazad, i mali špicast nos, koji je njegovom licu davao vedar izraz. Nosio je tamno sivo odijelo, crne čarape, crne cipele i bijelu košulju s tamnom, čvrsto zavezanom kravatom. I potpuno neočekivano, odjednom je ušao kroz vrata. Zamišljeno je gledao kroz prozor u daljinu. Je li nas primijetio, teško je reći. Blještava sunčeva svjetlost prodirala je u prostoriju. Ali to mu nije smetalo. Jesenje sunce obasjavalo mu je lice. Bio je zaokupljen i izgubljen u mislima. Usredotočio se i činilo se, kasnije ću to doznati, kao da mu je to zaštitni znak. Nekoliko sekundi smo ga promatrali."

Ovo je tek jedan od objavljenih dijelova knjige koja je inspirirala mnoge na društvenim mrežama da i oni objave svoje fragmente iz '50 nijansi Kurza'.

"Ležali smo tako u njegovom krevetu, posteljina je mirisala na ruže. Njegovo snažno tijelo nagnulo se nada mnom, a onda je tražio da mu kažem nešto prljavo. Kako bih mu udovoljila, nježno sam mu šapnula na uho: 'Porez na nasljedstvo'", napisala je svoju verziju korisnica Raffaela.

Više pročitajte OVDJE.

0 Komentara:

Komentiraj članak