29 GODINA STARA RAZGLEDNICA Tek sada je stigla u Italiju s Kalamote

29 GODINA STARA RAZGLEDNICA Tek sada je stigla u Italiju s Kalamote

U Italiju je prije dva dana stigla razglednica koja je iz Hrvatske poslana prije – 29 godina.
Sergio Schiaroli pokazao je talijanskim medijima razglednicu koja je, doista, prema pečatu na marki, poslana još 1989. godine. Poslala ju je 20. kolovoza te godine gospođa Radula s Koločepa, svojoj prijateljici Nadi Schiaroli, mami gospodina Sergia, u Fano, mjesto na istočnoj obali Italije.

Preko Jadranskog mora razglednica je putovala sve do ovog tjedna, piše Telegram. Napisana je na hrvatskom, a gospođa Nada, danas 96-godišnjakinja, razveselila se pozdravima koje je dobila od prijateljice koju je upoznala u vrijeme dok modernih sredstava komunikacije još nije bilo. I Jugoslavija je bila jedna država.

Gospođa Nada također je, prema pisanju talijanskih medija, porijeklom Hrvatica, pa je znala pročitati što joj je prijateljica napisala. Inače, Nada i Radula upoznale su se prije tridesetak godina dok su zajedno provodile ljetne praznike na Koločepu.
Njezin sin je uvjeren da je rat u bivšoj Jugoslaviji, kao i činjenica da je poslana s malog otoka, usporio putovanje razglednice do poštanskog sandučića u Fanu. “Ovo je pravo čudo”, komentirao je Schiaroli za il Resto del Carlino. U lokalnom poštanskom uredu potvrdili su mu da je razglednica doista do njih stigla tek prije dva dana, te su ju odmah proslijedili primateljici.

0 Komentara:

Komentiraj članak