14. Mirisi Božića u Konavlima

14. Mirisi Božića u Konavlima

Sinoć je u samostanu sv. Vlaha u Pridvorju održan događaj "Fragmenti Epidaura i okusi antike". Ovu večer, u okviru Programa plus, Agroturizam Konavle je organizirao u suradnji s Muzejima i galerijama Konavala.
Direktorica Muzeja Antonija Rusković je predstavila izložbu "Na razvalinama starog Epidaura" koja je ostvarena u suradnji s Ministarstvom kulture. 
 
O izložbi i važnosti starog Epidaura su govorili Helena Puhara i Jelena Beželj, a Ivo Mujo je prisutnima približio antičku kuhinju i predstavio rimski zalogaj kojega je pripremila gastro sdekcija Agroturizma Konavle. Tako se na trpezi našao libum, legionarski kruh, rimske globi okruglice, smokve kuhane u vinu i aromatizirano vino kakvog su nekad pili stari rimljani u Epidauru i njegovom zaleđu koje mi danas zovemo Konavle. Posebni gost večeri je bio Kvint Marcije Turbo Front kojega je utjelovio Tonći Đurković. Kvint je bio drugi čovjek Rimskog carstva za vrijeme careva Trajana i Hadrijana a rodom je iz starog Epidaura. Ovo sadržajno i edukativno večer su začinile mlade rimljanke Barbara Ćorak i Nikolina Mihaica. Barbara je nastupila s nekoliko glazbenih skladbi na flauti te je premijerno izvela skladbu Zvuci antike koju je komponirala njena majka Nena Ćorak.

Poste od menestre i vina su i jučer privukle brojne posjetitelje u Konavle što se nastavlja i naredna dva dana.

Na oprogramu plus danas je "Carsko meso u Carevim podrumima" u Zastolju s početkom u 17:00 sati.

0 Komentara:

Komentiraj članak