Pobjednica je Ana Konjuh

Pobjednica je Ana Konjuh

Zagreb Ladies Open privukao je 32 tenisačice iz 15 zemalja svijeta koje su se borile za nagradni fond od ukupno 25 tisuća dolara. Uz turnir u pojedinačnoj konkurenciji, održao se i turnir parova koji su osvojile Silvia Njirić i Dejana Radanović .

Ana Konjuh pobjednica je 11. izdanja teniskog turnira Zagreb Ladies Open koji se tijekom proteklog tjedna igrao na terenima TC Maksimir. Dubrovkinja je u hrvatskom finalu pobijedila Terezu Mrdežu rezultatom 6:4, 6:2 nakon nešto više od 90 minuta igre.

 

‘’Zahvalna sam organizatorima i svima koji su omogućili da se ovaj turnir održi u pandemiji. Dugo nisam igrala tako da mi je bilo drago vratiti se doma, titula je tu. Sretna sam, nadam se da će se turnir održavati i u budućnosti i da ću sudjelovati, ako ne kao natjecateljica barem kao gledateljica. Nadam se naravno i da će sve ovo što prije završiti da možemo opet normalno uživati u tenisu!’’- izjavila je nakon pobjede u finalu Ana Konjuh.

 

Svojim nastupom na zagrebačkom turniru bila je zadovoljna i Tereza Mrdeža: ‘’Zadovoljna sam današnjim finalom zato što sam došla neočekivano i čak zbog ozljeda razmišljala o odustajanju. Zadovoljna sam organizacijom turnira, zahvalna sam organizatorima i direktoru turnira Emiru Alitiju koji su nam omogućili izvrsne uvjete. Čestitke Ani, bila je danas bolja, želim joj puno sreće i zdravlja u nastavku karijere, a ja se okrećem kvalifikacijama za Roland Garross!’’

 

Zagreb Ladies Open privukao je 32 tenisačice iz 15 zemalja svijeta koje su se borile za nagradni fond od ukupno 25 tisuća dolara. Uz turnir u pojedinačnoj konkurenciji, održao se i turnir parova koji su osvojile Silvia Njirić i Dejana Radanović pobijedivši u finalu Valentini Grammatikopoulou i Anu Sofiu Sanchez rezultatom 4:6,7:5(10:8).

 

‘’Ovogodišnje izdanje Zagreb Ladies Opena bilo je organizacijski najzahtjevnije do sada zbog situacije s koronavirusom. Zahvaljujući suradnji s Hrvatskim teniskim savezom, Gradom Zagrebom i Gradskim uredom za sport uspjeli smo održati visoku razinu organizacije. Sretni smo što je ove godine bilo čak devet naših tenisačica na turniru, od toga dvije u finalu. Nadam se da ćemo ih vidjeti i iduće godine, na još jačem i boljem izdanju turnira!’’ – izjavio je direktor turnira Zagreb Ladies Open Emir Aliti.

 

Zagreb Ladies Open je ITF-ov turnir koji se održao u suorganizaciji Hrvatskog teniskog saveza te uz podršku Grada Zagreba. Pandemija koronavirusa stavila je tenis u Hrvatskoj pred brojne izazove ali zahvaljujući trudu Hrvatskog teniskog saveza tenisačicama i tenisačima omogućen je razvoj kroz natjecanja koja su se održavala u posebnim uvjetima. Zagreb Ladies Open još je jedna potvrda da i u ovim izazovnim vremenima u Hrvatskoj možemo uživati u uzbudljivom tenisu.

 

 
ZAGREB OPEN

ZAGREB OPEN PortalOko.hr

ZAGREB OPEN

ZAGREB OPEN PortalOko.hr

0 Komentara:

Komentiraj članak