Idealna boja kose krije se u  očima

Idealna boja kose krije se u očima

Ako ste i dalje u potrazi za idealnom bojom kose, ne gledajte u drogerijama palete s uzorcima, nego se radije zagledajte u svoj lik u zrcalu.
Londonski stručnjak za bojenje kose Michael Rowan, naime, savjetuje da u potrazi za bojom kose koja bi nam najbolje pristajala proučimo boju svojih očiju.

Prema riječima Michaela Rowana, boja očiju i kože najbolje će nam pokazati koja je savršena nijansa za našu kosu. Ženama smeđih očiju ili boje lješnjaka Rowan savjetuje da pri odabiru boje kose imaju na umu boje jeseni – crvenkaste, bakrene i zlatne nijanse jer će im najbolje pristajati.

Ako, pak, žele postati plavuše, predlaže im tonove boja zlata i meda, a ako žele imati tamniju kosu, sugerira im bogate i tople nijanse smeđe, poput kestenjaste. S druge strane, ženama nebeskoplavih očiju odgovaraju hladniji tonovi, poput ledenoplavih i platinastih nijansi.

Žele li tamniju boju kose, plavooke žene trebale bi tražiti nijanse hladnih podtonova, primjerice plavih ili crnih. Ako ste, pak, sretnica jer imate zelene oči, možete se igrati i toplim i hladnim nijansama. Primjerice, bakreni će tonovi istaknuti boju vaših očiju, a zagasite nijanse crvene vašem će tenu dati toplinu, piše sensaklub.hr.

0 Komentara:

Komentiraj članak