Akcijski   plan protiv nereda: Četiri koraka za  raščišćavanje doma

Akcijski plan protiv nereda: Četiri koraka za raščišćavanje doma

Želite li ukloniti nered oko sebe, ali niste sigurni kako biste počeli, slijedite jednostavan plan u četiri koraka
Ono što i sami osjećamo kad nam jako počne smetati nered oko nas sažela je stručnjakinja za feng shui Jayme Barrett: "Raščišćavanje nereda pomoći će vam da krenete naprijed u životu." Njezin je prvi savjet da se krene pomalo, sređivanjem neurednih kutaka, i postupno uzme zamah. A tada nemojte stati. Pokušajte zamisliti kako ćete se osjećati kad će i vaš dom i um biti oslobođeni nereda.

Pročistite dom i krenut će vam u životu

1. Najprije zapišite dijelove svoga doma kojima najviše treba čišćenje nereda.

Odredite njihovu važnost s obzirom na to koliko vam svaki od njih crpi energiju. Počnite s područjima koja je lako raščistiti kako se ne biste obeshrabrili i osjećali zatrpani poslom.

2. Pripremite vreće za smeće i kutije.

Najvjerojatnije ćete ih trebati podijeliti u nekoliko kategorija, primjerice "smeće", "recikliranje", "doniranje", "budući darovi", "nisam siguran/na" i "pohraniti". Nakon što ih napunite, obavezno ih maknite iz kuće i, prema oznaci, bacite u smeće, stavite u spremište, dajte dobrotvornoj udruzi. Nemojte ih ostaviti u kući jer biste se mogli predomisliti.

Test provjere energije u prostoru

3. Za svaku se stvar upitajte: 1) Je li mi to potrebno? 2) Upotrebljavam li to? 3) Volim li to? 4) Čini li me to sretnim/om i budi li mi to pozitivne uspomene?

Donesite brze, intuitivne odluke. Ako za neku stvar niste sigurni, stavite je u kutiju označenu "nisam siguran/na" i nastavite pospremati.

4. Brzo pregledajte časopise i novine koji su se nakupili i ako vas neki članak zanima, istrgnite ga i stavite u fascikl. Ostalo odmah odnesite u kontejner za papir., donosi sensaklub.hr.

0 Komentara:

Komentiraj članak