Županijski HSS serviran na pladnju Stipi Gabriću, bojkotira se izborna skupština

Županijski HSS serviran na pladnju Stipi Gabriću, bojkotira se izborna skupština

Predsjedništvo HSS-a na čelu sa novim predsjednikom, Brankom Hrgom donijelo je odluku da nakon trogodišnje suspenzije tijela dubrovačko neretvanske Županijske organizacije skine blokadu koju je uveo bivši predsjednik Friščić, nastojeći tako abolirati neposluh Stipe Gabrića Jamba, koji se na regionalnim izborima 2009. sa svojom nezavisnom listom suprotstavio stranci, odnosno zajedničkoj listi HSS, HDZ, HSLS I HSU.
Stipe Gabrić i ostali sa nezavisne liste bili su  izbačeni iz HSS-a na onoliko vremena koliko je bilo dovoljno za ispunjenje nove pristupnice, tada je naime toliko vrijedila jedna zastupnička ruka u Saboru.

„Izborna skupština Županijske organizacije te 2009 godine nije bila održana jer Stipe Gabrić u tom trenutku nije imao prevlast u broju delegata skupštine. Naime trebalo je pričekati da članstvo metkovske Gradske organizacije naraste na 2000 članova, od kojih veliki broj stalno živi u BIH sa hrvatskim osobnim dokumentima, i po stotine njih na istoj fantomskoj nepostojećoj adresi u Metkoviću, ili su već članovi drugih političkih stranaka a mnogi upisani mimo vlastite volje i znanja“ govori za PortalOko visokopozicionirani izvor iz HSS-a.

Budući je aktualno predsjedništvo upoznato sa ovim činjenicama bilo je za očekivati reviziju članstva prije održavanja izborne skupštine zakazane za 28. travnja ove godine.

„Međutim izgleda da Jambovi pipci sežu i do sadašnjeg predsjedništva, što nije iznenađenje zna li se za Jambovo  ranije prijateljstvo sa  Pankretićem,  i veze sa „strujom“ novoizabranog predsjednika Hrge“ govori izvor iz HSS-a i dodaje,  „Tako će izgleda županijska organizacija HSS-a biti servirana na pladnju Stipi Gabriću, odnosno nekom njegovom poslušniku, i njegovim brojnim zakletim HSS -ovcima u paketu učlanjenim u stranku prije par godina , ignorirajući sve osnivače i stvaratelje HSS-a na ovom području“.

„Ispada da je Friščićeva sramotna odluka bila „mila majka“ prema ovoj aktualnog predsjednika Hrge za kojeg je Jambo izgleda budućnost i perspektiva HSS-a Dubrovačko Neretvanske Županije“.
 Veliki  broj delegata, doznaje se, općinskih i gradskih organizacija iz  protesta neće sudjelovati u radu sazvane izborne skupštine.
Uz mogući gubitak jedinog zastupničkog mandata u Saboru, kojeg sada obnaša suspendirani bivši ministar turizma Damir Bajs, koji mandat ne želi prepustiti predsjedniku Hrgi te naznake nove HSS-ove politike  kroz organizaciju izborne skupštine dubrovačko neretvanske Županijske organizacije, očigledno je da se  HSS-ov slobodni pad nastavlja i dalje.  

AH

0 Komentara:

Komentiraj članak