Stanite na       kraj 'Tihom ubojici'     metabolizma

Stanite na kraj 'Tihom ubojici' metabolizma

Dijabetes je kronično oboljenje koje nastaje uslijed nedostatka inzulina u organizmu. Kao posljedica te bolesti javlja se poremećaj metabolizma glukoze, proteina i masti. Najčešći simptomi koji ukazuju na dijabetes su: suhoća u ustima, opća slabost organizma, brzo umaranje i gubitak na težini.
Prehrana 

Važno je smanjiti unos ugljikohidrata, koristite zdrava ulja poput lanenog ili ribljeg. Nakon što se razina šećera u krvi normalizira u prehranu uvedite maslac, maslinovo i kokosovo ulje.

Potrebno je voditi računa o razini minerala u organizmu jer ova bolest utječe na njihov gubitak. 

Biljke koje reguliraju razinu šećera u krvi

Maslačak. Za liječenje dijabetesa potrebno je u proljeće kad maslačak cvijeta, svakog dana pojesti po deset svježih stabljika maslačka. Prije nego to napravite, biljku je potrebno oprati i odstraniti cvijet sa stabljike i pojesti stabljiku. Polagano i dobro prožvakati i zatim progutati.

Cimet. On povećava aktivnost inzulina, tako da samo jedna žlica cimeta u danu znatno utječe na razinu šećera u krvi. Osim toga, cimet snižava i razinu lošeg kolesterola u krvi.

Srebrna svilenica ili 'Razarač šećera'. Istraživanje objavljeno u časopisu Ethnopharmacology je pokazalo da dnevna doza od 400 mg svilenice, uspješno snižava razinu šećera u krvi na duži vremenski rok. Neki su sudionici istraživanja nakon uzimanja svilenice prestali koristiti lijekove. 

Kaktus opuncija. Smanjuje razinu glukoze u krvi za 46 posto. Najbolje rezultate daje stabljika vrste nopal, koja snižava razinu LDL-a, ili lošeg kolesterola dok istovremeno zadržava trenutnu razinu HLD-a ili dobrog kolesterola. 

Stevija. Ona je biljni zaslađivač i zamjena za šećer te pomaže snižavanju šećera u krvi osobama koje boluju od dijabetesa tipa 2.

Kurkurma. Tradicionalni indijski začin koji također ima istu funkciju snižavanja glukoze u krvi i lošeg kolesterola.

Domaći recept za liječenje dijabetesa uz pomoć peršina

Svježe listove peršina nasjeckajte na sitno, korijen biljke narendajte i sve pomiješajte s jednom šalicom kiselog mlijeka ili jogurta. Napitak se pije svaku večer prije spavanja, piše prirodnilijek.com.

0 Komentara:

Komentiraj članak