Portal Oko - Moj dom http://www.portaloko.hr/kategorija/moj-dom/0/22/ Moj dom Mon, 22 May 2017 21:21:34 GMT Mon, 22 May 2017 21:21:34 GMT hr-HR http://www.portaloko.hr http://www.portaloko.hr/images/logo_fb.jpgPortal Okohttp://www.portaloko.hr3232 12 fantastičnih savjeta za čišćenje vašeg domahttp://www.portaloko.hr/clanak/-12-fantasticnih--savjeta-za-ciscenje-vaseg-doma/0/93931/Tue, 16 May 2017 20:08:00 GMT http://www.portaloko.hr/clanak/-12-fantasticnih--savjeta-za-ciscenje-vaseg-doma/0/93931/ 12 fantastičnih savjeta za čišćenje vašeg doma

12 fantastičnih savjeta za čišćenje vašeg doma

Dom je mjesto gdje se opuštamo, ali također sigurna luka unutarnjeg zadovoljstva. Stoga, učinite da zablista slijedeći niz jenostavnih savjeta.

PortalOko.hr
pixabay

VRAĆENI SJAJ

Kako vratiti stari sjaj drvenoj površini?

Pomiješajte ½ šalice octa sa ½ šalice maslinovog ulja, umočite krpu u mješavinu i obrišite drvenu površinu. Ogrebotine će u potpunosti nestati, a površina će izgledati kao nova.

Kako izbijeliti jastučnice?

Pomiješajte 1 šalicu praška za pranje rublja, 1 šalicu praška za pranje suđa, 1 šalicu izbjeljivača, ½ šalice boraksa i dodajte vrlo malo vruće vode. Namočite i izribajte jastučnice, a potom ih operite uobičajenim putem.

Kako očistiti kuhinjske i kupaonske ormariće?

Pomiješajte 1 žlicu biljnog ulja i 2 žlice praška za pecivo. Smjesu nanesite na krpu i bacite se na posao.

Kako očistiti slavinu ili glavu tuša?

Ocat je idealno sredstvo za otapanje kamenca i uklanjanje vodenih mrlja sa slavina. Natopite slavinu octom i ostavite da stoji 20 minuta, a potom isperite. Ako je kamenac i dalje prisutan, zamotajte tuš ili slavinu u plastičnu vrećicu i ostavite jedan sat. Zatim temeljito isperite.

Kako očistiti peglu za glačanje?

Pokrijte dasku za glačanje papirom i pospite malo soli. Uključite peglu na maksimalnu temperaturu prelazite peglom preko soli. Sva prljavština će nestati brzo i jednostavno.

Kako očistiti plijesan u kadi?

Uzmite malo vate i napravite kuglice veličine jedan centimetar. Umočite ih izbjeljivač, postavite na željeno mjesto i ostavite preko noći. Ujutro uklonite vatice i preostalu plijesan izribajte starom četkicom za zube.

Kako očistiti rešetke na štednjaku i pećnici?

Stavite rešetku u plastičnu vrećicu i dodajte dvije do tri žlice amonijaka. Ostavite 12 sati a potom isperite.

Kako očistiti srebrni pribor za jelo?

Pribor za jelo ćete lako očistiti pomoću kipuće vode, aluminijske folije i soli. Obložite posudu ili sudoper aluminijskom folijom, uspite vruću vodu i sol i uronite pribor. Ostavite da djeluje 30 minuta, a potom ga isperite.

Kako očistiti mikrofibru?

Mrlje s kauča, presvučenog mikrofibrom, najlakše ćete ukloniti pomoću bijele četke i alkohola. Dodajte malo praška za pecivo kako biste neutralizirali neugodne mirise, donosi centarzdravlja.hr.

Copyright 2011 - 2017. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.
]]>
PROLJETNI PERIOD: Želite li da vam biljke cvjetaju dugo i bogato pripremite rastvorhttp://www.portaloko.hr/clanak/-proljetni-period-zelite-li-da-vam-biljke-cvjetaju-dugo-i--bogato-pripremite-rastvor/0/93792/Wed, 10 May 2017 20:06:00 GMT http://www.portaloko.hr/clanak/-proljetni-period-zelite-li-da-vam-biljke-cvjetaju-dugo-i--bogato-pripremite-rastvor/0/93792/ PROLJETNI PERIOD: Želite li da vam biljke cvjetaju dugo i bogato pripremite rastvor

PROLJETNI PERIOD: Želite li da vam biljke cvjetaju dugo i bogato pripremite rastvor

Bilo koje cvijeće u grasti povremeno treba prihranjivati, naročito u vegetativnom periodu i periodu cvjetanja. Izazvati povećani rast i cvjetanje čak i teško održivih biljaka, pomoći će vam obični kvasac.

PortalOko.hr
NG/PortalOko

OČUVAJTE CVIJEĆE

Fitohormoni, vitamini grupe B i auksini (biljni hormoni), koje se nalaze u kvascu, aktivno stimuliraju podjelu ćelija i rast biljaka. Prihranu takve vrste koriste profesionalni uzgajivači biljaka, piše lijekizprirode.com.

Zahvaljujući ovakvoj prihrani, naglo se povećava aktivnost mikroorganizama u zemljištu, povećava se sadržaj ugljen-dioksida, mikro  i makroelemenata, što ima posebno blagotvoran utjecaj na korijenov sistem i vanjski izgled same biljke.

Dakle, ako želite da vaše biljke budu zdrave i cvjetaju dugo i bogato, možete pripremiti rastvor za njihovu prihranu.

Prihrana za sobne biljke

Potrebno je:

– deset grama svježeg kvasca

–  jedna smeđa žličica šećera

– jedna  litra tople vode

Priprema:

Rastvorite kvasac u vodi, dodajte šećer i promiješajte. Ostavite da odstoji, minimum dva sata. Ovakvim rastvorom zalijevajte cvijeće dvaput mjesečno u jesenje-zimskom periodu, i jednom u deset dana u proljetno-ljetnom.

Primijetit ćete kako lišće postaje zelenije, a cvjetanje bujnije i bogatije.

Copyright 2011 - 2017. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.
]]>
LJETO JE I ONE DOSAĐUJU: Otjerajte muhe ovim jednostavnim trikom!http://www.portaloko.hr/clanak/ljeto-je-i-one-dosaduju-otjerajte-muhe-ovim-jednostavnim-trikom/0/87178/Mon, 20 Jun 2016 10:53:00 GMT http://www.portaloko.hr/clanak/ljeto-je-i-one-dosaduju-otjerajte-muhe-ovim-jednostavnim-trikom/0/87178/ LJETO JE I ONE DOSAĐUJU: Otjerajte muhe ovim jednostavnim trikom!

LJETO JE I ONE DOSAĐUJU: Otjerajte muhe ovim jednostavnim trikom!

Kupili ste ljepljive trake, postavili mrežice na prozore, ali neka dosadnjakovićka uvijek nađe način da se zavuče u kuću.

PortalOko.hr
screenshot

MOĆNI LIMUN

Što vi onda radite? Smotate novine ili dohvatite mlatilicu pa mašete njima, ne biste li dosadnu zujalicu izbacili van, prenosi Net.hr.

Da se ne biste mučili i dobili upalu mišića od mahanja, poslužite se ovim jednostavnim trikom.

Polovice limuna

Trebate 3-4 limuna koje ćete prerezati na polovice.

Njih rasporedite na rešetku u pećnici i ostavite da odstoje preko noći.Vrata pećnice neka budu otvorena.

Sutradan, zatvorite pećnicu i uključite je na nisku temperaturu, npr. 100 stupnjeva.

Nemojte peći limun, dovoljno je osjetiti kako miriše.

Kada limuni omeknu, bacite ih u smeće.

Vaša kuća će mirisati danima na limun, a dosadne muhe taj miris ne podnose pa će se držati podalje.

Copyright 2011 - 2017. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.
]]>
KAO IZ BAJKE! Pogledajte savršeno ladanjsko imanje u blizini Dubrovnika /FOTO/http://www.portaloko.hr/clanak/kao-iz-bajke-pogledajte-savrseno--ladanjsko-imanje-u-blizini-dubrovnika-foto/0/81847/Sat, 12 Dec 2015 15:30:00 GMT http://www.portaloko.hr/clanak/kao-iz-bajke-pogledajte-savrseno--ladanjsko-imanje-u-blizini-dubrovnika-foto/0/81847/ KAO IZ BAJKE! Pogledajte savršeno ladanjsko imanje u blizini Dubrovnika /FOTO/

KAO IZ BAJKE! Pogledajte savršeno ladanjsko imanje u blizini Dubrovnika /FOTO/

Ladanjska gradnja na dubrovačkom području, od Zatona preko Gruža do Rijeke dubrovačke, počela je još u 14. stoljeću, a intenzivirana je u 15. i 16. stoljeću, što ukazuje na visoku razinu kulture stanovanja na teritoriju nekadašnje Republike. Dubrovački ljetnikovci ističu se po prikladno izabranom položaju, vrsnoći gradnje i jedinstvenom graditeljsko-hortikulturnom pristupu, a često su građeni kako bi služili više za odmor nego za stanovanje.

PortalOko.hr
v-villas.com

Moj dom

Mnoga ladanjska imanja očuvana do danas oduševljavaju arhitekturom: prostorni sklopovi četverokutnog su oblika, a grupiranjem građevina, često L tlocrtne forme, različite namjene, od ladanjske kuće, kapelice i orsana do pratećih gospodarskih sadržaja, formiraju se vrtovi. Jedno od njih je i Ljetnikovac Pugliesi, istoimene plemićke obitelji, za koji nema arhivskih podataka o gradnji, ali se prema graditeljskim elementima pretpostavlja kako je početak gradnje u drugoj polovici 15. stoljeća, te se kasnijie nastavilo kroz nekoliko faza. Obnovljeno imanje, koje se danas iznajmljuje u turističke svrhe, specifično je po svojoj povijesnoj priči te spoju modernizma i starine. Nalazi se neposredno uz cestu koja vodi uz more i okruženo je ogradnim zidom, a prostore se na 1400 kvadrata.

U predivnom vrtu i danas stoji kapelica Sv. Jerolima, voćnjak, autohtono i začinsko bilje, bazen te vanjski roštilj, dok se u prednjem dvorištu nalazi most sa staklenim stepeništem koji povezuje dvije terase na katu. Sam ljetnikovac je na površini od 580 kvadrata, a pristupa mu se s malog, zatvorenog, kamenom popločanog dvorišta. Kuća se sastoji od prizemlja kata i povišenog potkrovlja te je, ističu vlasnici, idealna za besprijekorni obiteljski ljetni odmor. U prizemlju na ulazu je recepcija, desno se nalaze servisni WC i dvije sobe s kupaonicama, dok je lijevo profesionalna kuhinja, bar lounge i trpezarija. Na katu se nalazi saloča, odnosno soba za primanje i četiri dvoetažne sobe koje se sastoje od kupaonica i dnevnog prostora te su unutarnjim stepenicama povezane s visokim potkrovljem u kojemu se nalazi bračni krevet.

Kompletna obnova ljetnikovca trajala je dvije godine, a namještaj je pretežito nov, rađen po narudžbi. – Uređenjem se primarno željelo obnoviti ljetnikovac koji je bio u katastrofalnom stanju. U cijelosti smo prema projektu, koji su odobrila konzervatorska tijela, uspjeli obnoviti ljetnikovac u kombinaciji modernističkog i starinskog stila – kažu vlasnici i dodaju da s cijelim prostorom na podnim i zidnim oblogama prevladava kamen, a u nekim je prostorijama, primjerice baru i sobama u prizemlju, stropna obloga od Sedre koju su restaurirali.

U saloči na katu je parket na podu, u sobama u visokom prizemlju seljački pod, dok su u trpezariji strop i zidovi napravljeni od drvene obloge. Kuća ima dosta staklenih detalja kao što su staklene ograde te staklene stijene u kupaonicama, a posebnost interijera je i to što sve sobe u visokom potkrovlju jednim dijelom imaju stakleni pod!

Vlasnici nam pozornost skreću i na kamene detalje koji su restaurirani, kao što su zidni ormari, kamenice koje su se koristile za čuvanje ulja, bucalo od bunara… Inače, kameni namještaj bio je neizostavni dio opreme kućnih interijera 15. i 16. stoljeća koji je oblikovanjem, uz funkcionalnost, održavao i statusni položaj vlasnika.

KAO IZ BAJKE! Pogledajte savršeno ladanjsko imanje u blizini Dubrovnika /FOTO/

Ladanjska gradnja na dubrovačkom području, od Zatona preko Gruža do Rijeke dubrovačke, počela je još u 14. stoljeću, a intenzivirana je u 15. i 16. stoljeću, što ukazuje na visoku razinu kulture stanovanja na teritoriju nekadašnje Republike. Dubrovački ljetnikovci ističu se po prikladno izabranom položaju, vrsnoći gradnje i jedinstvenom graditeljsko-hortikulturnom pristupu, a često su građeni kako bi služili više za odmor nego za stanovanje.
Copyright 2011 - 2017. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.
]]>
VIKENDICA ZA ODMOR U DUBROVNIKU: Kuća iz bajke koja će oduševiti i one najizbirljivije! /FOTO/http://www.portaloko.hr/clanak/vikendica-za-odmor-u-dubrovniku-kuca-iz--bajke-koja-ce-oduseviti-i-one-najizbirljivije-foto/0/81364/Tue, 01 Dec 2015 11:05:00 GMT http://www.portaloko.hr/clanak/vikendica-za-odmor-u-dubrovniku-kuca-iz--bajke-koja-ce-oduseviti-i-one-najizbirljivije-foto/0/81364/ VIKENDICA ZA ODMOR U DUBROVNIKU: Kuća iz bajke koja će oduševiti i one najizbirljivije! /FOTO/

VIKENDICA ZA ODMOR U DUBROVNIKU: Kuća iz bajke koja će oduševiti i one najizbirljivije! /FOTO/

Na specijaliziranoj stranici Luxury Villas Croatia pronašli smo savršenu Villu Albu u Dubrovniku, kao stvorenu za odmor. Vjerujemo kako će i vas oduševiti uređenje.

PortalOko.hr
http://www.luxurycroatianvillas.com

Moj dom

Više fotografija i informacija pronađite OVDJE.

VIKENDICA ZA ODMOR U DUBROVNIKU: Kuća iz bajke koja će oduševiti i one najizbirljivije! /FOTO/

Na specijaliziranoj stranici Luxury Villas Croatia pronašli smo savršenu Villu Albu u Dubrovniku, kao stvorenu za odmor. Vjerujemo kako će i vas oduševiti uređenje.
Copyright 2011 - 2017. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.
]]>
/FOTO/ Pronašli smo savršenu kuću za odmor u Dubrovniku (očarat će vas)http://www.portaloko.hr/clanak/foto-pronasli-smo-savrsenu-kucu-za-odmor--u-dubrovniku-ocarat-ce-vas/0/81281/Sun, 29 Nov 2015 14:33:00 GMT http://www.portaloko.hr/clanak/foto-pronasli-smo-savrsenu-kucu-za-odmor--u-dubrovniku-ocarat-ce-vas/0/81281/ /FOTO/ Pronašli smo savršenu kuću za odmor u Dubrovniku (očarat će vas)

/FOTO/ Pronašli smo savršenu kuću za odmor u Dubrovniku (očarat će vas)

Na specijaliziranoj stranici Luxury Villas Croatia pronašli smo savršenu kuću u Dubrovniku za odmor. Vjerujemo kako će vas oduševiti njeno uređenje.

PortalOko.hr
http://luxury-villas-croatia.com

Interijeri

Više fotografija i informacija pronađite OVDJE.

/FOTO/ Pronašli smo savršenu kuću za odmor u Dubrovniku (očarat će vas)

Na specijaliziranoj stranici Luxury Villas Croatia pronašli smo savršenu kuću u Dubrovniku za odmor. Vjerujemo kako će vas oduševiti njeno uređenje.
Copyright 2011 - 2017. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.
]]>
Možete li vjerovati da ovakvo savršenstvo postoji u Dubrovniku? Zavirite s nama u čisti luksuz! /FOTOGALERIJA/http://www.portaloko.hr/clanak/mozete-li-vjerovati-da-ovakvo-savrsenstvo-postoji-u--dubrovniku-zavirite-s-nama-u-cisti-luksuz-fo/0/79925/Wed, 28 Oct 2015 15:59:00 GMT http://www.portaloko.hr/clanak/mozete-li-vjerovati-da-ovakvo-savrsenstvo-postoji-u--dubrovniku-zavirite-s-nama-u-cisti-luksuz-fo/0/79925/ Možete li vjerovati da ovakvo savršenstvo postoji u Dubrovniku? Zavirite s nama u čisti luksuz! /FOTOGALERIJA/

Možete li vjerovati da ovakvo savršenstvo postoji u Dubrovniku? Zavirite s nama u čisti luksuz! /FOTOGALERIJA/

Smještena u elitnom dijelu Dubrovnika, Villa Petra oduševit će vas svojim interijom i eksterijerom. Zavirite s nama u ovaj raj na zemlji.

PortalOko.hr
SecretDalmatia

Uređenje doma/Villa Petra

Više informacija i fotografija pogledajte OVDJE.

Možete li vjerovati da ovakvo savršenstvo postoji u Dubrovniku? Zavirite s nama u čisti luksuz! /FOTOGALERIJA/

Smještena u elitnom dijelu Dubrovnika, Villa Petra oduševit će vas svojim interijom i eksterijerom. Zavirite s nama u ovaj raj na zemlji.
Copyright 2011 - 2017. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.
]]>
ZAVIRITE U LUSKUZNU OAZU U LOZICI: Dubrovčani znaju cijeniti relaksaciju i druženje /FOTOGALERIJA/ http://www.portaloko.hr/clanak/zavirite-u-luskuznu--oazu-u-lozici-dubrovcani-znaju-cijeniti-relaksaciju-i-druzenje-fotogalerija-/0/78237/Fri, 18 Sep 2015 11:44:00 GMT http://www.portaloko.hr/clanak/zavirite-u-luskuznu--oazu-u-lozici-dubrovcani-znaju-cijeniti-relaksaciju-i-druzenje-fotogalerija-/0/78237/ ZAVIRITE U LUSKUZNU OAZU U LOZICI: Dubrovčani znaju cijeniti relaksaciju i druženje /FOTOGALERIJA/

ZAVIRITE U LUSKUZNU OAZU U LOZICI: Dubrovčani znaju cijeniti relaksaciju i druženje /FOTOGALERIJA/

Luksuzna Villa Dubrovnik Sea Diamant smještena je na samom ulazu u grad Dubrovnik, u mirnom naselju Lozica, koje se odlikuje privatnošću, prirodnim ljepotama i otvorenim pogledom na zaljev Gruž te obližnje otoke Šipan, Koločep i Lopud. Udaljena je svega 5 m od mora i divne privatne plaže, a od centra grada Dubrovnika 5 km.

PortalOko.hr
croatia-exclusive.com

Interijeri

Više fotografija OVDJE.

ZAVIRITE U LUSKUZNU OAZU U LOZICI: Dubrovčani znaju cijeniti relaksaciju i druženje /FOTOGALERIJA/

Luksuzna Villa Dubrovnik Sea Diamant smještena je na samom ulazu u grad Dubrovnik, u mirnom naselju Lozica, koje se odlikuje privatnošću, prirodnim ljepotama i otvorenim pogledom na zaljev Gruž te obližnje otoke Šipan, Koločep i Lopud. Udaljena je svega 5 m od mora i divne privatne plaže, a od centra grada Dubrovnika 5 km.
Copyright 2011 - 2017. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.
]]>
DUŠU DALO ZA OBITELJSKI ODMOR: Savršeno zdanje skriveno od pogleda u Župi dubrovačkoj /FOTOGALERIJA/http://www.portaloko.hr/clanak/dusu-dalo-za-obiteljski-odmor-savrseno--zdanje-skriveno-od-pogleda-u-zupi-dubrovackoj-fotogalerija/0/78033/Sun, 13 Sep 2015 15:01:00 GMT http://www.portaloko.hr/clanak/dusu-dalo-za-obiteljski-odmor-savrseno--zdanje-skriveno-od-pogleda-u-zupi-dubrovackoj-fotogalerija/0/78033/ DUŠU DALO ZA OBITELJSKI ODMOR: Savršeno zdanje skriveno od pogleda u Župi dubrovačkoj /FOTOGALERIJA/

DUŠU DALO ZA OBITELJSKI ODMOR: Savršeno zdanje skriveno od pogleda u Župi dubrovačkoj /FOTOGALERIJA/

Luksuzna Villa Fairy Tale Soline smjestila se u naselju Soline u Župi Dubrovačkoj. Villa Fairy Tale Soline nalazi se između poznatih i luksuznih turističkih destinacija Cavtat i Mlini, 15 km od Dubrovnika i svega 250 m od mora, a okružena prekrasnim mediteranskim zelenilom.

PortalOko.hr
croatia-exclusive.com

Moj dom

Više fotografija OVDJE.

DUŠU DALO ZA OBITELJSKI ODMOR: Savršeno zdanje skriveno od pogleda u Župi dubrovačkoj /FOTOGALERIJA/

Luksuzna Villa Fairy Tale Soline smjestila se u naselju Soline u Župi Dubrovačkoj. Villa Fairy Tale Soline nalazi se između poznatih i luksuznih turističkih destinacija Cavtat i Mlini, 15 km od Dubrovnika i svega 250 m od mora, a okružena prekrasnim mediteranskim zelenilom.
Copyright 2011 - 2017. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.
]]>
ODIŠE PROŠLIM VREMENIMA: Pronašli smo savršenu kuću za odmor na otoku Koločepu /FOTOGALERIJA/http://www.portaloko.hr/clanak/odise-proslim--vremenima-pronasli-smo-savrsenu-kucu-za-odmor-na-otoku-kolocepu-fotogalerija/0/77535/Sun, 30 Aug 2015 17:53:00 GMT http://www.portaloko.hr/clanak/odise-proslim--vremenima-pronasli-smo-savrsenu-kucu-za-odmor-na-otoku-kolocepu-fotogalerija/0/77535/ ODIŠE PROŠLIM VREMENIMA: Pronašli smo savršenu kuću za odmor na otoku Koločepu /FOTOGALERIJA/

ODIŠE PROŠLIM VREMENIMA: Pronašli smo savršenu kuću za odmor na otoku Koločepu /FOTOGALERIJA/

Luksuzna Villa Hrid je luksuzna, moderna i ekskluzivna vila s bazenom, smještena na malenom otočiću Elafitskog otočja – Koločepu. Udaljenom svega 3km brodom od zidina grada Dubrovnika!

PortalOko.hr
Croatia-Exclusive.Com

Interijeri

Više fotografija i informacija OVDJE.

ODIŠE PROŠLIM VREMENIMA: Pronašli smo savršenu kuću za odmor na otoku Koločepu /FOTOGALERIJA/

Luksuzna Villa Hrid je luksuzna, moderna i ekskluzivna vila s bazenom, smještena na malenom otočiću Elafitskog otočja – Koločepu. Udaljenom svega 3km brodom od zidina grada Dubrovnika!
Copyright 2011 - 2017. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.
]]>
Možete li vjerovati da ovakva moderna i luksuzna ljetna rezidencija postoji u Župi dubrovačkoj? /FOTOGALERIJA/http://www.portaloko.hr/clanak/mozete-li-vjerovati-da-ovakva-moderna-i-luksuzna-ljetna-rezidencija-postoji-u-zupi-dubrovackoj-fot/0/77279/Sun, 23 Aug 2015 12:24:00 GMT http://www.portaloko.hr/clanak/mozete-li-vjerovati-da-ovakva-moderna-i-luksuzna-ljetna-rezidencija-postoji-u-zupi-dubrovackoj-fot/0/77279/ Možete li vjerovati da ovakva moderna i luksuzna ljetna rezidencija postoji u Župi dubrovačkoj? /FOTOGALERIJA/

Možete li vjerovati da ovakva moderna i luksuzna ljetna rezidencija postoji u Župi dubrovačkoj? /FOTOGALERIJA/

Villa Madonna je luksuzna moderna ljetna rezidencija smještena nad uvalom Mlini, 10 minuta udaljenosti od grada Dubrovnika te 1000 m udaljenosti od mora.

PortalOko.hr
http://croatia-exclusive.com

Luksuzno zdanje

Villa Madonna vrhunsko je moderno zdanje novijeg datuma koje svojim osebujnim izgledom neodoljivo podsjeća na kakvu galeriju ili vidikovac.

Više fotografija OVDJE.

Možete li vjerovati da ovakva moderna i luksuzna ljetna rezidencija postoji u Župi dubrovačkoj? /FOTOGALERIJA/

Villa Madonna je luksuzna moderna ljetna rezidencija smještena nad uvalom Mlini, 10 minuta udaljenosti od grada Dubrovnika te 1000 m udaljenosti od mora.
Copyright 2011 - 2017. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.
]]>
U SRCU DUBROVNIKA: Jeste li znali da u Lapadu postoji ovakav luksuz? /FOTOGALERIJA/http://www.portaloko.hr/clanak/u-srcu-dubrovnika-jeste-li-znali-da-u-lapadu--postoji-ovakav-luksuz-fotogalerija/0/77006/Sun, 16 Aug 2015 12:05:00 GMT http://www.portaloko.hr/clanak/u-srcu-dubrovnika-jeste-li-znali-da-u-lapadu--postoji-ovakav-luksuz-fotogalerija/0/77006/ U SRCU DUBROVNIKA: Jeste li znali da u Lapadu postoji ovakav luksuz? /FOTOGALERIJA/

U SRCU DUBROVNIKA: Jeste li znali da u Lapadu postoji ovakav luksuz? /FOTOGALERIJA/

Villa Lapad je moderna novoizgrađena vila, smještena u jednom od najslikovitijih i najzelenijih dijelova grada Dubrovnika – u uvali Lapad, nekih 300 m udaljenosti od mora te nekih 1 km od centra Starog dijela grada Dubrovnika.

PortalOko.hr
http://croatia-exclusive.com

Moj dom

VIŠE FOTOGRAFIJA OVDJE.

U SRCU DUBROVNIKA: Jeste li znali da u Lapadu postoji ovakav luksuz? /FOTOGALERIJA/

Villa Lapad je moderna novoizgrađena vila, smještena u jednom od najslikovitijih i najzelenijih dijelova grada Dubrovnika – u uvali Lapad, nekih 300 m udaljenosti od mora te nekih 1 km od centra Starog dijela grada Dubrovnika.
Copyright 2011 - 2017. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.
]]>
LUKSUZNA REZIDENCIJA KOJA ĆE VAS ODUŠEVITI: Pronašli smo savršenu vilu u uvali Lapad, skrivenu od pogleda /FOTOGALERIJA/http://www.portaloko.hr/clanak/luksuzna-rezidencija-koja--ce-vas-oduseviti-pronasli-smo-savrsenu-vilu-u-uvali-lapad-skrivenu-od-p/0/75848/Mon, 13 Jul 2015 15:20:00 GMT http://www.portaloko.hr/clanak/luksuzna-rezidencija-koja--ce-vas-oduseviti-pronasli-smo-savrsenu-vilu-u-uvali-lapad-skrivenu-od-p/0/75848/ LUKSUZNA REZIDENCIJA KOJA ĆE VAS ODUŠEVITI: Pronašli smo savršenu vilu u uvali Lapad, skrivenu od pogleda /FOTOGALERIJA/

LUKSUZNA REZIDENCIJA KOJA ĆE VAS ODUŠEVITI: Pronašli smo savršenu vilu u uvali Lapad, skrivenu od pogleda /FOTOGALERIJA/

Luksuzna Villa Dubrovnik Queen je prekrasna luksuzna rezidencija smještena u jednom od najljepših i najpoželjnijih dijelova grada Dubrovnika - uvali Lapad, koja je udaljena 90 m od mora te 1,5 km od centra Starog grada Dubrovnika.

PortalOko.hr
croatia-exclusive.com

Dubrovnik

Villu predstavlja bogati eksterijer zagrađen od znatiželjnih pogleda, sačinjen od profinjene i luksuzne kamene površine i visokih zidova, dok bajkovito osvjetljenje cijeloga posjeda i rezidencije tijekom snenih predvečerja i noći ostavlja dojam nestvarne idile u šumskom okruženju predivnog zelenila.

Međutim, kameni zidovi i površina vile su tek početak divne priče koja se nadovezuje na luksuzno opremljeni interijer, koji također uključuje i instalacije pametne kuće što je čini savršenim izborom za luksuzni odmor.

Više informacija OVDJE.

LUKSUZNA REZIDENCIJA KOJA ĆE VAS ODUŠEVITI: Pronašli smo savršenu vilu u uvali Lapad, skrivenu od pogleda /FOTOGALERIJA/

Luksuzna Villa Dubrovnik Queen je prekrasna luksuzna rezidencija smještena u jednom od najljepših i najpoželjnijih dijelova grada Dubrovnika - uvali Lapad, koja je udaljena 90 m od mora te 1,5 km od centra Starog grada Dubrovnika.
Copyright 2011 - 2017. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.
]]>
Vila u Orašcu s pogledom na dubrovački akvatorij ostavlja bez daha /FOTOGALERIJA/http://www.portaloko.hr/clanak/vila-u-orascu-s-pogledom-na--dubrovacki-akvatorij-ostavlja-bez-daha-fotogalerija/0/75517/Fri, 03 Jul 2015 15:13:00 GMT http://www.portaloko.hr/clanak/vila-u-orascu-s-pogledom-na--dubrovacki-akvatorij-ostavlja-bez-daha-fotogalerija/0/75517/ Vila u Orašcu s pogledom na dubrovački akvatorij ostavlja bez daha /FOTOGALERIJA/

Vila u Orašcu s pogledom na dubrovački akvatorij ostavlja bez daha /FOTOGALERIJA/

Dok se u nekoliko narednih dana najavljuju paklene vrućine, mnogima na Jadranu to neće toliko teško pasti kao onima u unutrašnjosti. Ako nemate priliku pobjeći negdje na more ili bazen, ostaje vam samo maštati. A kad je riječ o sanjarenju, onda je ova vila nadomak Dubrovnika savršena scenografija.

PortalOko.hr
v-villas.com

Villa Summer

Villa Summer, s imenom koje joj itekako priliči, nalazi se u malom obalnom gradu Orašcu, 12 kilometara od centra Dubrovnika. Osim što vila ima svoj bazen i terasu s pogledom na dubrovački akvatorij, u blizini se nalazi plaža idealna za cijelu obitelj na kojoj također možete provoditi svoje vrijeme. A sve to možete začiniti večernjom šetnjom dubrovačkim ulicama ako želite, piše journal.hr

Vila nudi šarmantan spoj tradicije i modernog, sa svojom kamenom terasom i moderno opremljenom unutrašnjošću. Terasa okružena borovima ima otkriveni dio s ležaljkama za odmor ili sunčanje te natkriveni dio sa stolom za objed na otvorenom i te prostorom za pripremanje jela s roštiljem.

S obzirom na to da je na povišenom terenu, iz svake se sobe pruža pogled na Elafite i zelenilo okolice. U prizemlju se smjestila velika dnevna soba s izlazom na terasu te kuhinja s otokom u sredini za vesela obiteljska jutra. Na prvom su katu tri spavaće sobe, dok se kroz cijeli drugi kat prostire otvoreni ‘penthouse’ apartman.

Unutrašnjost je uređena u bijelim i plavim tonovima uz dodatak tople boje prirodnog drveta te detalja u orijentalnom stilu. Vila je ispunjena zelenilom na svakom koraku u obliku lončanica, a zidove krase umjetnine s morskim motivima.

Vila u Orašcu s pogledom na dubrovački akvatorij ostavlja bez daha /FOTOGALERIJA/

Dok se u nekoliko narednih dana najavljuju paklene vrućine, mnogima na Jadranu to neće toliko teško pasti kao onima u unutrašnjosti. Ako nemate priliku pobjeći negdje na more ili bazen, ostaje vam samo maštati. A kad je riječ o sanjarenju, onda je ova vila nadomak Dubrovnika savršena scenografija.
Copyright 2011 - 2017. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.
]]>
DOISTA JEDINSTVENA: Pronašli smo impozantnu kamenu kuću s prepoznatljivim dubrovačkim stilom /FOTOGALERIJA/http://www.portaloko.hr/clanak/doista-jedinstvena-pronasli-smo-impozantnu-kamenu-kucu-s-prepoznatljivim-dubrovackim-stilom-fotoga/0/75333/Sun, 28 Jun 2015 11:38:00 GMT http://www.portaloko.hr/clanak/doista-jedinstvena-pronasli-smo-impozantnu-kamenu-kucu-s-prepoznatljivim-dubrovackim-stilom-fotoga/0/75333/ DOISTA JEDINSTVENA: Pronašli smo impozantnu kamenu kuću s prepoznatljivim dubrovačkim stilom /FOTOGALERIJA/

DOISTA JEDINSTVENA: Pronašli smo impozantnu kamenu kuću s prepoznatljivim dubrovačkim stilom /FOTOGALERIJA/

Villa Dubrovnik Pride je jedinstvena luksuzna vila smještena svega 300m od centra starog dijela grada Dubrovnika te svega 25m od mora. Impozantna kamena vila, u potpunosti je izgrađena u skladu s tradicionalnim dalmatinskim duhom i prepoznatljivim dubrovačkim stilom. Ova luksuzna palača savršeno se uklopila u slikoviti ambijent divne dubrovačke regije i na izuzetno suptilan i elegantan način objedinila vrhunski interijer s jednako gracioznim i atraktivnim eksterijerom, koji savršeno odražava bit autentičnoga Mediterana.

PortalOko.hr
http://croatia-exclusive.com/

Interijeri

Više fotografija i informacija pogledajte OVDJE.

DOISTA JEDINSTVENA: Pronašli smo impozantnu kamenu kuću s prepoznatljivim dubrovačkim stilom /FOTOGALERIJA/

Villa Dubrovnik Pride je jedinstvena luksuzna vila smještena svega 300m od centra starog dijela grada Dubrovnika te svega 25m od mora. Impozantna kamena vila, u potpunosti je izgrađena u skladu s tradicionalnim dalmatinskim duhom i prepoznatljivim dubrovačkim stilom. Ova luksuzna palača savršeno se uklopila u slikoviti ambijent divne dubrovačke regije i na izuzetno suptilan i elegantan način objedinila vrhunski interijer s jednako gracioznim i atraktivnim eksterijerom, koji savršeno odražava bit autentičnoga Mediterana.
Copyright 2011 - 2017. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.
]]>
SAVRŠEN BIJEG OD SVAKODNEVICE: Ovo je najljepša dubrovačka vila /FOTOGALERIJA/http://www.portaloko.hr/clanak/savrsen-bijeg-od-svakodnevice-ovo-je-najljepsa--dubrovacka-vila-fotogalerija/0/75155/Tue, 23 Jun 2015 14:23:00 GMT http://www.portaloko.hr/clanak/savrsen-bijeg-od-svakodnevice-ovo-je-najljepsa--dubrovacka-vila-fotogalerija/0/75155/ SAVRŠEN BIJEG OD SVAKODNEVICE: Ovo je najljepša dubrovačka vila /FOTOGALERIJA/

SAVRŠEN BIJEG OD SVAKODNEVICE: Ovo je najljepša dubrovačka vila /FOTOGALERIJA/

Uz laganu šetnju do povijesne jezgre grada Dubrovnika, Villa Sheherezade je idealno polazište za otkrivanje čari ovog veličanstvenog grada, njegove okolice i krajolika i savršen bijeg za one koji cijene samo najbolje. Villa Sheherezade niknula je na području Sv. Jakov između istoimenog samostana i Hotela Grand Villa Argentina, ispod puta sve do mora.

PortalOko.hr
v-villas.com

Dubrovnik

Villa Sheherezade izgrađena je dvadesetih godina prošlog stoljeća, a legenda o velikoj ljubavi iz kojeg je proizašla ideja o gradnji ovog spomenika ljubavi, podsjeća na ljubavnu priču o Taj Mahalu, pa je stoga, kao i zbog elemenata orijentalne arhitekture, često nazivaju Taj Mahalom Mediterana. Zadivljuje posjetitelje svojim živopisnim terasama i prelijepom arhitekturom s utjecajima orijentalnog stila, piše journal.

Njezin naručitelj i vlasnik bio je Vilim Zimdin, bankar iz Ukrajine koji je odlučio za svoju ljubavnicu sagraditi posebnu palaču u Dubrovniku. Palaču je zamislio kao dvorac iz ‘1001 noći’ te je prema njegovim željama bečki arhitekt Alfred Keller dvije godine gradio jedinstvenu vilu, koja je otvorena 1929. godine i otad bilježi čudan stil orijentalnih snova utkan u dubrovačku graditeljsku originalnost.

Arhitektonsko remek-djelo okruženo šarenim vrtovima, palmama i čempresima proteže se na površini od 4000 m2. Prostrane šetnice Ville i vrtovi koji je okružuju, pretvaraju put do mora u avanturu za sva osjetila. Villa Sheherezade posjeduje i privatnu plažu s predivnim otvorenim bazenom i jacuzzijem. Skriveni kamenim zidovima, plaža i prostor za sunčanje vile nude privatnost, a kamena šetnica vodi direktno do kristalno čistog Jadranskog mora.

Villa Sheherezade odlikuje se klasičnim stilom i dodirima orijentalne arhitekture u kombinaciji s intimnom profinjenom atmosferom i prestižem. Villa raspolaže s pet luksuzno uređenih soba s kupaonicama. Stilski prostor salona, koji se nalazi u središtu Ville, gleda na otvoreno more. Villa također pruža blagovaonicu, radnu sobu i media sobu.

Sve zajedničke prostorne cjeline Ville Sheherezade nalaze se u području prizemlja. Tu su se smjestili elegantno uređeni veliki salon, stilski dekorirana blagovaonica s prekrasno restauriranim starinskim stolom, radna soba te potpuno opremljena profesionalna kuhinja.

Masivne autentične drvene stepenice povezuju prostor prizemlja s prvim katom na kojem se smjestilo pet spavaćih soba. Stilski klasični interijeri, bogate tkanine i teksture daju svakoj spavaćoj sobi jedinstven karakter i šarm. Sve spavaće sobe imaju privatnu kupaonicu s jacuzzi kadom, te prekrasan pogled na veličanstveni Jadran ili rajske vrtove ovisno o orijentaciji spavaće sobe. Sve sobe su opremljene dizajnerskim namještajem i mnoštvom tradicionalnih i modernih sadržaja kako bi zadovoljile i najzahtjevniji ukus svojih posjetitelja.

Villa Sheherezade svojom jedinstvenošću i vrhunskom ponudom ubraja se u sam vrh najekskluzivnijih vila na Mediteranu, dodatne informacije o njoj i drugim prekrasnim vilama pronađite na stranici V-Villas.com.

SAVRŠEN BIJEG OD SVAKODNEVICE: Ovo je najljepša dubrovačka vila /FOTOGALERIJA/

Uz laganu šetnju do povijesne jezgre grada Dubrovnika, Villa Sheherezade je idealno polazište za otkrivanje čari ovog veličanstvenog grada, njegove okolice i krajolika i savršen bijeg za one koji cijene samo najbolje. Villa Sheherezade niknula je na području Sv. Jakov između istoimenog samostana i Hotela Grand Villa Argentina, ispod puta sve do mora.
Copyright 2011 - 2017. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.
]]>
Pronašli smo savršenu kuću u Dubrovniku: Još se nije rodio, tko ovdje ne bi odmorio /FOTOGALERIJA/http://www.portaloko.hr/clanak/pronasli-smo-savrsenu-kucu--u-dubrovniku-jos-se-nije-rodio-tko-ovdje-ne-bi-odmorio-fotogalerija/0/75081/Sun, 21 Jun 2015 14:00:00 GMT http://www.portaloko.hr/clanak/pronasli-smo-savrsenu-kucu--u-dubrovniku-jos-se-nije-rodio-tko-ovdje-ne-bi-odmorio-fotogalerija/0/75081/ Pronašli smo savršenu kuću u Dubrovniku: Još se nije rodio, tko ovdje ne bi odmorio /FOTOGALERIJA/

Pronašli smo savršenu kuću u Dubrovniku: Još se nije rodio, tko ovdje ne bi odmorio /FOTOGALERIJA/

PortalOko.hr
http://luxury-villas-croatia.com

Interijeri

Više fotografija, ali i sve informacije o ovom luksuznom zdanju pogledajte OVDJE.

Pronašli smo savršenu kuću u Dubrovniku: Još se nije rodio, tko ovdje ne bi odmorio /FOTOGALERIJA/

Copyright 2011 - 2017. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.
]]>
Poludjet ćete za ovom kamenom vilom nadomak Dubrovnika /FOTO/http://www.portaloko.hr/clanak/poludjet-cete-za-ovom-kamenom-vilom-nadomak-dubrovnika-foto/0/74675/Wed, 10 Jun 2015 10:35:00 GMT http://www.portaloko.hr/clanak/poludjet-cete-za-ovom-kamenom-vilom-nadomak-dubrovnika-foto/0/74675/ Poludjet ćete za ovom kamenom vilom nadomak Dubrovnika /FOTO/

Poludjet ćete za ovom kamenom vilom nadomak Dubrovnika /FOTO/

Villa Horizon smjestila se u Zatonu Velikom, samo 10 kilometara od Dubrovnika te je vjerojatno jedan od najboljih načina da se iskusi atmosfera starinskog Mediterana sa svim prednostima suvremenosti. Renovirana 2014. godine i dalje je zadržala šarm kamene kuće uz moderne preinake za najvišu razinu uživanja u odmoru.

PortalOko.hr
v-villas.com

Villa Horizon

Villa Horizon uzdiže se na tri kata i može smjestiti čak 16 gostiju. U prizemlju se nalaze dvije sobe, svaka sa svojom kupaonicom, a tu su i kuhinja, blagovaonica, dnevna soba, bar. Kat je rezerviran za prostrane apartmane u kojima su spavaće sobe s kupaonicama, kao i velike dnevne sobe opremljene svime potrebnim za ugodan boravak. Iz svih se soba može izaći na terase te uživati u pogledu na more. Pogodna je za odmor s obitelji, kao i za ljetovanje s većom grupom prijatelja s obzirom prostranost, piše journal.hr

S obzirom da se na posjedu nalazi i kamena kapelica sv. Jeronima, o ovoj se vili može razmišljati i kao lokaciji za vjenčanje. Ako nas pitate, bilo bi to savršeno mjesto za malu, privatnu i elegantnu ceremoniju samo za najbliže u prekrasnom okruženju i s pogledom na more. Naime, kamena terasa koja okružuje posjed na nekoliko razina, s jedne strane izlazi na more, a s druge uključuje grijani hidromasažni bazen za afterparty uz bazen. Na posjedu su i voćnjak i povrtnjak uz mediteransko bilje i palme zasađene duž cijelog imanja. Uistinu multifunkcionalna vila na taj način može ugostiti sve uzvanike na vjenčanju na svojim terasama (do 70 osoba), a najbliži se po završetku slavlja mogu smjestiti u samoj kući te odsjesti nekoliko dana uživajući u miru i ljepoti prirode.

Ova vila je opremljena i svime potrebnim za opuštanje van ljetnih mjeseci, tako da, iako je klima uvijek blaga na jugu Hrvatske, ovdje možete uživati zimi uz unutarnji kamin i ugrađeno podno grijanje.

Za još i više prekrasnih vila o kojima maštamo posjetite stranicu V-Villas.com.

Poludjet ćete za ovom kamenom vilom nadomak Dubrovnika /FOTO/

Villa Horizon smjestila se u Zatonu Velikom, samo 10 kilometara od Dubrovnika te je vjerojatno jedan od najboljih načina da se iskusi atmosfera starinskog Mediterana sa svim prednostima suvremenosti. Renovirana 2014. godine i dalje je zadržala šarm kamene kuće uz moderne preinake za najvišu razinu uživanja u odmoru.
Copyright 2011 - 2017. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.
]]>
Evo što se događa ako na ova mjesta u domu stavite ogledalahttp://www.portaloko.hr/clanak/evo-sto-se-dogada-ako-na-ova-mjesta-u-domu-stavite-ogledala/0/72929/Sun, 26 Apr 2015 18:48:00 GMT http://www.portaloko.hr/clanak/evo-sto-se-dogada-ako-na-ova-mjesta-u-domu-stavite-ogledala/0/72929/ Evo što se događa ako na ova mjesta u domu stavite ogledala

Evo što se događa ako na ova mjesta u domu stavite ogledala

Prvo što o njima možemo reći je da ono očigledno, ona reflektiraju. To znači da prikazuju odraz onoga što se nalazi u njihovoj neposrednoj blizini. Upravo to je ono što ih čini tako korisnima za Feng Shui.

feng shui
Ilustracija

Feng Shui

Kod odabira ogledala treba imati brojne čimbenike u vidu. Prvo i osnovno je utvrditi mjesto gdje će se ogledalo nalaziti, a potom koju funkciju treba ispunjavati.

Ogledala u Feng Shui-u koristimo da bismo uvećali prostor ili energiju, nadomjestili nedostatni kut neke prostorije, skrenuli tok pozitivne energije (Sheng Chi) u željenom pravcu ili odbili negativnu energiju (Shar Chi).

Zabrane

Ogledala uvećavaju ono što prikazuju, tako da ako stvaraju odraz bilo čega što je nepovoljno za dobar Feng Shui, ona će to još dodatno uvećati.

Zapravo postoji dosta zabrana vezanih za ogledala.

Nikada ne smiju biti smještena tako da stvaraju direktan odraz ulaznih vrata, jer tako šalju svu pozitivnu energiju koja želi ući u naš dom, direktno van.

Ne smijete ih postaviti tako da stvaraju odraz WC-a, kupaonice ili kuhinje.

Ne smiju prikazivati kante za smeće, nagomilan nered ili prljavštinu bilo koje vrste.

Postavljena u spavaćoj sobi, stvaraju svađu i nerazumijevanje među supružnicima, te potiču na vanbračne izlete. Bilo da su na stropu, zidu ili ormaru kraj kreveta, stvaraju odraz ljudi koji spavaju. Simbolički to izgleda kao da su ljudi mrtvi, te tako nastaje štetna energija koja proizvodi bolest, a ako bolest već postoji i ako se poklopi još nekoliko negativnih Feng Shui čimbenika, može opasno ugroziti život. Ako ih ne možete maknuti, prekrivajte ih neprozirnom tkaninom prije spavanja.

Kod odabira položaja ogledala morate znati da je ogledalo vodenog elementa i samim tim nikada se ne bi smjelo naći u južnom sektoru doma.

Znam da sva ova upozorenja djeluju zastrašujuće. I sama sam bila vrlo zastrašena svim tim informacijama na samom početku moga proučavanja Feng Shuia. No, u principu, ako se pridržavate svih pravila, ogledala Vam mogu donijeti sreću i napredak.

Povoljno postavljanje

Već sam ukratko spomenula neka pozitivna djelovanja ogledala. U malenim prostorijama, veliko ogledalo stvorit će privid da je prostorija veća, nego ona to zaista jest.

Ogledalo postavljeno u trpezariji (ne u kuhinji, nikada nemojte miješati to dvoje) tako da stvara odraz hrane na stolu i obitelji koja skupa objeduje, donijet će Vam blagostanje i harmonične obiteljske odnose.

Možda ste primijetili da sve više trgovina, čak i kod nas, postavlja ogledala tako da stvaraju odraz blagajne. Porijeklo toga nalazi se u Feng Shui teoriji. Ogledalo simbolički udvostručuje količinu novca koja ulazi u blagajnu i time donosi pozitivnu energiju koja privlači veće bogatstvo. Također u trgovinama, ogledala se koriste i da bi optički uvećala količinu robe na policama, što ima sličan učinak kao i ogledalo pored blagajne.

Nadalje, ogledalom možete nadomjestiti nedostajući kut neke prostorije nepravilnog oblika. Potrebno je samo postaviti ogledalo na onaj zid koji remeti pravilan oblik prostorije i simbolički, ogledalo će produžiti prostor u onom pravcu gdje je to potrebno.

U hodnicima koji su takvog oblika da energija kroz njih teče brzo, silovito i putuje direktno u jednu prostoriju, zanemarujući ostale, ogledalom se možete poslužiti da biste skrenuli energiju i prema ostalim prostorijama u domu.

Odbijanje negativne energije

Preostala je još samo jedna stavka, a to je odbijanje negativne energije. Ovo je ujedno i najškakljiviji dio vezan za uporabu ogledala i ja ga nikako ne bih preporučila. Mnogi vodeći Feng Shui stručnjaci slažu se sa mnom po tom pitanju.

U slučaju kada neka negativnost iz Vašeg okoliša pogađa direktno Vaša ulazna vrata, tu energiju moguće je odbiti postavljanjem ogledala izvan doma, direktno na ili iznad ulaznih vrata. Kinezi u tu svrhu imaju posebnu vrstu ogledala, koju neću pobliže opisivati iz očitih razloga. Čini se jednostavno i efikasno, no kako preko puta Vas zacijelo netko stanuje, ta odbijena negativna energija velikom brzinom i uvećana, direktno će pogoditi susjedovu kuću i njezine stanare, donoseći sa sobom nesreću, bolest i gubitak. Ako niste baš u dobrim odnosima sa susjedima možda Vam se ovo upozorenje zapravo učini kao još jedan dobar razlog za postavljanje ovakvog ogledala, no imajte u vidu staru narodnu poslovicu koja kaže “tko što radi, sebi radi”, ili pak onu “tko drugome jamu kopa, sam će u nju upasti”.

Feng Shui radi s finim eteričnim vrstama energije. Kršćani bi rekli “Bog sve vidi, Bog sve zna”, Budisti i Hinduisti “svako djelovanje izravno utječe na našu karmu”. Mislim da sam Vas dovoljno upozorila.

Odabir ogledala

Pri odabiru ogledala kojim ćete se služiti u Feng Shui svrhe imajte na umu da ogledala iz dijelova stvaraju iscjepkan odraz nas samih ili onoga što prikazuju, što djeluje vrlo nepovoljno.

Premalo ogledalo stvorit će dojam da nam fali dio lica ili glave, a to može nepovoljno utjecati na naše viđenje samih sebe.

Također prljava, razbijena ili stara ogledala, stvaraju loš Feng Shui.

Ogledalo bi trebalo biti dovoljno veliko da se u njemu zrcali čitava Vaša glava i barem dio prsa, do regije ispod visine srca.

Osim toga, trebali biste imati jedno veliko ogledalo negdje u domu u kojem se svi ukućani mogu, u jednom komadu, ogledati od glave do pete.

Veličina ogledala koja koristite u korektivne svrhe ovisit će o veličini prostora u kojem ih postavljate, kao i o veličini onoga što korigirate.

Opće pravilo glasi, ogledalo promjera 20 cm energiju reflektira 1 m natrag u prostor, ogledalo od 40 cm energiju reflektira 2 m natrag u prostor itd.

Još samo jedan aspekt vezan za ogledala nismo obradili, njegov oblik.

Trokutasta ogledala ni pod kojim okolnostima ne biste smjeli posjedovati, jer je trokut simbol vatre, a ogledalo pripada vodenom elementu.

Pravokutna i kvadratna ogledala su Yang, a okrugla i ovalna Yin. Okrugla i ovalna ogledala su ugodnija u prostoru za stanovanje od pravokutnih i kvadratnih. Kako su napravljena od stakla, imaju oštre rubove i morala bi biti uokvirena ili fasetirana, kako ne bi stvarala negativnu energiju.

Nadam se da Vas nisam previše prestrašila. Možda se za početak ipak odlučite pričekati s uporabom ogledala, no s vremenom, kako se sve više budete upoznavali s Feng Shuiem i njegovom primjenom, sve više će jenjavati i Vaš strah. Puno sreće!

Copyright 2011 - 2017. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.
]]>
Mali hotel s Korčule osvaja svijet - svi samo pričaju o Palači Lešić Dimitri!http://www.portaloko.hr/clanak/mali-hotel-s-korcule-osvaja-svijet--svi-samo-pricaju-o-palaci-lesic-dimitri/0/72928/Sun, 26 Apr 2015 18:43:00 GMT http://www.portaloko.hr/clanak/mali-hotel-s-korcule-osvaja-svijet--svi-samo-pricaju-o-palaci-lesic-dimitri/0/72928/ Mali hotel s Korčule osvaja svijet - svi samo pričaju o Palači Lešić Dimitri!

Mali hotel s Korčule osvaja svijet - svi samo pričaju o Palači Lešić Dimitri!

Palača Lešić Dimitri, korčulanski 'boutique' hotel s pet zvjezdica, uvršten je ove godine po izboru uglednih časopisa New York Times i Forbes, u elitni klub deset malih hotela u Europi te među najromantičnije otočke hotele na svijetu.

PortalOko.hr
.

Korčulanski 'boutique' hotel

Početak Puta svile i najpoznatiji svjetski moreplovac Marko Polo bili su i glavna inspiracija timu arhitekata i dizajnera koji je pet godina restaurirao biskupsku palaču iz 18. stoljeća. Tako unutar svojih povijesnih zidina palača nudi samo pet luksuznih apartmana veličine od 45 do 165 četvornih metara koji nose nazive, a i uređeni su u duhu zemalja i regija kojima je putovao Marko Polo, poput Cejlona, Indije, Kine, Venecije i Arabije.

Toni Lozica, menadžer hotela, ističe da je Palača idealno utočište za bijeg, a svima koji su željni opuštanja, odmora ili kreativnog stvaranja pruža svu udobnost luksuznog hotela.

Na pitanje kako bi opisao put do elitnog društva i prepoznatljivosti u svjetskim razmjerima, jednostavno odgovara - Per aspera ad astra (preko trnja do zvijezda).

Do danas su Palaču Lešić Dimitri posjetili gosti iz 50 zemalja, a najviše ih dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Kanade i Australije.

'Riječ je o gostima visoke platežne moći koji očekuju i dobiju vrhunsku uslugu i doživljaj', kaže Lozica.

Luksuz ima svoju cijenu pa se tako cijene noćenja kreću od minimalno 395 eura pa do 1495 eura.

Među gostima 'dubljeg džepa', dakako, ima i poznatih i slavnih, no u elitnom korčulanskom hotelu njihova imena drže u strogoj tajnosti. Ipak, saznalo se da je u hotelu odsjela hollywoodska zvijezda Penelope Cruz kada je 2012. snimala svoj film 'Twice Born'. Palaca Lešić Dimitri ugostila je, navodno, i poznati glumački par Michaela Douglasa te Catherine Zeta Jones.

Korčula, navodi Toni Lozica, i najizbirljivije goste, može zadovoljiti svojom ponudom bogate kulturne i povijesne baštine.

'Ono što nam je potrebno je podizanje destinacije na bitno viši nivo što podrazumijeva bijeg od koncepta masovnog turizma', ističe i zaključuje za kraj da Palača predano pomaže i u razvoju lokalne zajednice iniciranjem kulturnih i sportskih projekata kao što su Marko Polo Challenge pokrenut 2011. godine i Festival barokne glazbe, koji je prvi put održan u rujnu 2012. godine, piše dnevnik.hr

]]>