Rezultati pretrage

dubrovačke ljetne igre

 • Pitali smo Dubrovčane što misle o Ljetnim igrama

  http://www.portaloko.hr/clanak/pitali-smo-dubrovcane-sto-misle--o-ljetnim-igrama/0/76430/
  Čini se kako Dubrovčani i nisu fascinirani ovogodišnjim izdanjem Dubrovačkih ljetnih igara. Primjedbe imaju na izvedbu predstave Ivice Buljana "Elementarne čestice" , ali i na otvaranje te program.
 • Nastup talijanskih glazbenika praćen ovacijama

  http://www.portaloko.hr/clanak/nastup-talijanskih-glazbenika-pracen--ovacijama/0/76070/
  Talijanski klarinetist Giampiero Sobrino i pijanist Roberto Moretti nastupili su u sklopu glazbenog programa 66. Dubrovačkih ljetnih igara, sinoć u atriju Kneževa dvora.
 • MANI GOTOVAC: Hrvatska se osramotila u svijetu zbog zaraze strahom u slučaju Elementarnih čestica

  http://www.portaloko.hr/clanak/mani-gotovac-hrvatska-se-osramotila-u-svijetu-zbog-zaraze-strahom-u-slucaju-elementarnih-cestica/0/75657/
  Danas u hotelu Excelsior na koferenciji za medije predstavljen je program 66. Dubrovačkih ljetnih igara .
 • 'Djela su vraćena svojim autorima'

  http://www.portaloko.hr/clanak/djela-su-vracena-svojim-autorima/0/62547/
  Prvi događaj u programu ovogodišnjih Dubrovačkih ljetnih igara upravo je izložba u čast likovnih umjetnika koji su svojim djelima obilježili dugi niz festivalskih godina. Oku poznate slike i plakati rijetko su bile vezane imenima, no ovom su prilikom, riječima Marije Tonković, djela napokon vraćena autorima.
 • Nemaštovita i uspavana publika na generalnoj probi Otvaranja

  http://www.portaloko.hr/clanak/nemastovita-i-uspavana-publika-na-generalnoj-probi-otvaranja-/0/62476/
  Dubrovačke ljetne igre danas su pozornica brojnim svjetskim izvođačima, no sama generalna proba Otvaranja prilika je da se domaća publika iskaže u provokaciji i primjedbama. Ove je godine upao tek pokoji komentar.
 • USUSRET 65. DUBROVAČKIM LJETNIM IGRAMA: Počelo je ljeto, čuvajmo Grad i stavimo pamet na festival!

  http://www.portaloko.hr/clanak/ususret-65-dubrovackim--ljetnim-igrama-pocelo-je-ljeto-cuvajmo-grad-i-stavimo-pamet-na-festival/0/62393/
  Uoči otvorenja 65. Dubrovačkih ljetnih igara danas je u atriju palače Sponza na prigodnoj konferenciji za medije predstavljen bogat i raznovrstan program. Na konferenciji su govorili ravnateljica Igara, Ivana Medo Bogdanović, gradonačelnik Andro Vlahušić, zamjenik župana Davorko Obuljen, intendant Krešimir Dolenčić te rukovoditeljica Korporativnih komunikacija Vipneta Dubravka Jusić.
 • DUBROVAČKE LJETNE IGRE: Održana tradicionalna generalna proba (FOTOGALERIJA)

  http://www.portaloko.hr/clanak/dubrovacke-ljetne-igre-odrzana--tradicionalna-generalna-proba-fotogalerija/0/47911/
  Generalna proba svečanog otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara održana je tradicionalno točno u ponoć.
 • Nastupom operne dive Inve Mule i Lea Nuccia završavaju Dubrovačke ljetne igre

  http://www.portaloko.hr/clanak/--nastupom-operne-dive-inve-mule-i-lea-nuccia-zavrsavaju-dubrovacke-ljetne-igre/0/34912/
  Dubrovačke ljetne igre ove su godine okupile gotovo dvije tisuće umjetnika iz cijelog svijeta, a od 10. srpnja sve do večeras kada se spušta zastava sa Orlandova stupa održano je 84 dramskih, glazbenih, folklornih, filmskih i likovnih programa. Tim je povodom održana i konferencija za medije koju su vodili intendant Ivica Prlender, umjetnički ravnatelji Dora Ruždjak Podolski i Ivan Repušić uz sudjelovanje opernih zvijezda, koje će večeras nastupiti ispred Svetog Vlaha, Inve Mule i Lea Nuccija.
 • Slavni Zbor Kraljevskog koledža iz Cambridgea na Ljetnim igrama

  http://www.portaloko.hr/clanak/--slavni-zbor-kraljevskog-koledza-iz-cambridgea-na-ljetnim-igrama-/0/34626/
  Slavni engleski Zbor Kraljevskog koledža u Cambridgu nastupit će pod ravnanjem Stephena Cleoburyja i s programom engleske crkvene glazbe uz pratnju orgulja u nedjelju, 19. kolovoza u 21:30 sati u atriju Kneževa dvora.
 • Filip Juričić za Portaloko: Dinko iz Larinog izbora u predstavi koja teško pada na želudac

  http://www.portaloko.hr/clanak/filip-juricic-za-portaloko-dinko-iz-larinog-izbora-u-predstavi-koja-tesko-pada-na-zeludac/0/34595/
  Proslavio se ulogom glavnom negativca Dinka u telenoveli „Larin izbor“, glumac Filip Juričić osvojio je srca ljubitelja ovog žanra, a svojim uvjerljivim dalmatinskim naglaskom zadovoljava sve kritičare naglaska. Već idući mjesec Juričić kreće snimati drugu sezonu Larinog izbora, a ovaj prezaposleni glumac za PortalOko iznosi razmišljanja o predstavi Dantonova smrt u kojoj glumi na Dubrovačkim ljetnim igrama, a razmišljanjima je pokazao kako baš ništa nema sa nasilnim likom Dinkom.
 • Dantonova smrt u Frljićevoj režiji probudit će i one najuspavanije i prestrašiti izrabljivače

  http://www.portaloko.hr/clanak/--dantonova-smrt-u-frljicevoj-reziji-probudit-ce-i-one-najuspavanije-i-prestrasiti-izrabljivace-/0/34536/
  Povodom premijere Buchnerove „Dantonovome smrti“ u režiji najprovokativnijeg i najnagrađivanijeg hrvatskog redatelja Olivera Frljića 20. kolovoza na impresivnoj tvrđavi sv. Ivana održana je konferencija za medije na kojoj su govorili intendant igara dr.sc. Ivica Prlender, direktorica dramskog programa Dora Ruždjak Podolski, redatelj Oliver Frljić i Josipa Vodenac, direktorica Poslovnog centra Dubrovnik i južna Dalmacija OTP banke koja je u ime banke Ivici Prlenderu uručila donacijski ček od 180 tisuća kuna.
 • Bobo Jelčić: Sumnjam u obrazloženja, Prlender: Žao mi je jer projekt nije izveden do kraja

  http://www.portaloko.hr/clanak/bobo-jelcic-sumnjam-u-obrazlozenja-prlender-zao-mi-je-jer-projekt-nije-izveden-do-kraja-/0/34489/
  Ovogodišnje 63. Dubrovačke ljetne igre ostale su bez trećeg premijernog naslova redatelja Boba Jelčića, pod naslovom "Ustajte, djeco“ nastaloj prema prvom dijelu Dubrovačke trilogije Iva Vojnovića.
 • Pandurova Medeja prikazana na Lovrjencu

  http://www.portaloko.hr/clanak/pandurova-medeja-prikazana-na-lovrjencu/0/34049/
  Drugi premijerni dramski naslov 63. Dubrovačkih ljetnih igara, Euripidov antički klasik „Medeja“u režiji Tomaža Pandura i ostvaren u suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem u Zagrebu, premijerno je prikazan sinoć na Lovrjencu.
 • Glumac Pero Kvrgić za Portaloko: Jedva čekam vidjeti unuku!

  http://www.portaloko.hr/clanak/glumac-pero-kvrgic-za-portaloko-jedva-cekam-vidjeti-unuku/0/33751/
  Glumac Pero Kvrgić u kratkom razgovoru za PortalOko prisjetio se djetinjstva, otkrio tajnu dobrog braka i kazao da mu brojne nagrade baš ništa ne znače. Najviše mu znači rođenje novog života i unučica koju jedva čeka vidjeti. Neobično jednostavan za glumca i uvijek nasmijan Kvrgić i u 80-ima aktivan je glumac i u glumi ga je teško nadmašiti.
 • Predstavljanje monografije Kazališno doba Pere Kvrgića (FOTOGALERIJA)

  http://www.portaloko.hr/clanak/predstavljanje-monografije-kazalisno-doba-pere-kvrgica-fotogalerija/0/33741/
  Monografija Kazališno doba Pere Kvrgića u nakladi Dubrovačkih ljetnih igara predstavljena je u Kneževu dvoru.
 • Redatelj Saša Božić za PortalOko: Dubrovnik plovi neizvjesnoj budućnosti

  http://www.portaloko.hr/clanak/--redatelj-sasa-bozic-za-portaloko-dubrovnik-plovi-neizvjesnoj-buducnosti/0/33546/
  Redatelj predstave 'skup:igre' koja je pobudila emocije i sjetu Dubrovčanima Orsatovim monologom, sjećanjem na pokojnog glumca, legendarnog Izeta Hajdarhodžića i na zlatna vremena mnogih mladosti. „Njegove ruke podsjećale su na lešinara, pticu, ljudi pamte detalje njegovog kostima, izraza lica i što je govorio“. Saša Božić nas vodi putem kroz prošlost Dubrovnika i Festivala, sadašnjost i budućnost.
 • Barokni orkestar Freiburg, Bach i Knežev dvor dobitna kombinacija (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/--barokni-orkestar-freiburg-bach-i-knezev-dvor-dobitna-kombinacija-foto/0/33448/
  Jedan od najpoznatijih i najuglednijih njemačkih baroknih orkestara, Freiburg Baroque Orchestra sa solistom Karlom Kaiserom na flauti izveo je „Četiri orkestralne suite“ Johanna Sebastiana Bacha, sinoć u prepunom atriju Kneževa dvora.
 • Glumac Alen Liverić za PortalOko: Koga rastava od supruge ne bi pogodila?

  http://www.portaloko.hr/clanak/glumac-alen-liveric-za-portaloko-koga-rastava-od-supruge-ne-bi-pogodila/0/33369/
  Glumac Alen Liverić sinoć je u posljednjoj ovogodišnjoj predstavi Kralj Edip briljirao u ulozi svećenika, a vrhunac predstave o Edipu za publiku je bio potpuno gol Liverić u trenutku u kojem nalazi mrtvu Jokastu. Trenutak šokantan za publiku, čista profesionalnost za glumca u kojeg su sve oči bile uprte. Za PortalOko Liverić je progovorio o svom viđenju života, glumi, bolnoj rastavi od bivše supruge, odgoju kćerkica i razlozima zbog kojih odustaje od uloge odvjetnika u najgledanijoj sapunici Larin izbor.
 • Sjećanja na Skupa na Dubrovačkim ljetnim igrama, predstava posvećena građanima

  http://www.portaloko.hr/clanak/--sjecanja-na-skupa-na-dubrovackim-ljetnim-igrama-predstava-posvecena-gradanima/0/33335/
  Premijerni dramski program 63. Dubrovačkih ljetnih igara otvorit će autorski rad Saše Božića „skup: igre“ u subotu 21. srpnja ostvaren u suradnji sa Art Radionicom Lazareti.
 • Ovacije dubrovačke publike za Janju Vuletić!

  http://www.portaloko.hr/clanak/--ovacije-dubrovacke-publike-za-janju-vuletic/0/33150/
  Prvi put na Dubrovačkim ljetnim igrama i u rodnom Dubrovniku, mezzosopranistica Janja Vuletić je uz pratnju francuskog pijanista Jonasa Vitauda pobrala ovacije publike za izvedbu solo-pjesama sinoć u atriju Kneževa dvora.