Rezultati pretrage

valute

 • TEČAJ EURA IZNAD 7,61 KUNU Nova najviša razina od početka ožujka 2016. godine

  http://www.portaloko.hr/clanak/tecaj-eura-iznad-761-kunu-nova-najvisa-razina-od-pocetka-ozujka-2016-godine/0/107779/
  Od ostalih važnijih inozemnih valuta, kuna je oslabila i prema britanskoj funti, i to 1,74 posto, a prema američkom dolaru za 0,79 posto.
 • ODNOS SVJETSKIH VALUTA Dolar pao, euro i britanska funta ojačali

  http://www.portaloko.hr/clanak/odnos-svjetskih-valuta-dolar-pao-euro-i-britanska-funta-ojacali/0/102864/
  Mnogi analitičari smatraju da američka središnja banka ove godine neće povećavati kamatne stope, nakon što ih je lani podignula u četiri navrata za po 0,25 postotnih bodova.
 • VRIJEDNOST AMERIČKE VALUTE Dolar zabilježio najveći tjedni dobitak u posljednjih šest mjeseci

  http://www.portaloko.hr/clanak/vrijednost-americke-valute-dolar-zabiljezio-najveci-tjedni-dobitak-u-posljednjih-sest-mjeseci/0/102629/
  Na svjetskim valutnim tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga je tjedna snažno porasla, nakon dva tjedna pada, pri čemu je dolar zabilježio najveći tjedni dobitak u posljednjih šest mjeseci.
 • Tečajna lista: Kuna oslabila prema euru

  http://www.portaloko.hr/clanak/tecajna-lista-kuna-oslabila-prema-euru/0/101888/
  Srednji tečaj eura na danas utvrđenoj tečajnoj listi središnje banke, koja se primjenjuje od subote, iznosi 7,424015 kuna
 • Što zapravo najviše utječe na tečaj valute?

  http://www.portaloko.hr/clanak/sto-zapravo-najvise-utjece-na-tecaj-valute/0/101780/
  Kada se objavi podatak da je stopa inflacije u nekoj zemlji npr. 3%, valuta u pravilu odmah blago ojača, jer investitori i špekulanti na Forex tržištu pretpostave da će se centralna banka boriti protiv inflacije.
 • MASOVNO SE KUPUJE DOLAR Postoje dva jaka razloga

  http://www.portaloko.hr/clanak/masovno-se-kupuje-dolar-postoje-dva-jaka-razloga-/0/101632/
  Masovno prebacivanje kapitala iz eura u dolar je u posljednjim mjesecima dovelo do jačanja dolara u odnosu na euro od približno 8%.
 • HRVATSKA UVODI EURO Kako će se to odraziti na cijene, plaće i kredite?

  http://www.portaloko.hr/clanak/hrvatska--uvodi--euro--kako--ce--se--to--odraziti--na--cijene--place--i--kredite/0/98032/
  Što će se dogoditi u Hrvatskoj jednom kada se uvede euro postalo je aktualno pitanje nakon što je jučer Vlada, zajedno s HNB-om, predstavila strategiju po kojoj bi kunu kao sredstvo plaćanja do 2022. godine mogao zamijeniti euro.
 • EURO OSLABIO Cijena valute EU skliznula prema američkoj

  http://www.portaloko.hr/clanak/euro--oslabio--cijena--valute--eu--skliznula--prema--americkoj/0/97964/
  "Euro je ranjiv nakon što je uvelike očekivana najava ECB-a o postupnom smanjenju kvantitativnog popuštanja sada iza nas", kazao je Kit Juckes, valutni analitičar u Societe Generaleu.
 • PRELAKO SE ODRIČEMO KUNE Ekonomski stručnjaci zabrinuti zbog uvođenja eura

  http://www.portaloko.hr/clanak/prelako--se--odricemo--kune--ekonomski--strucnjaci--zabrinuti--zbog--uvodenja--eura/0/97696/
  ‘Hrvatska nije iskoristila potencijal koji pruža vlastiti novac, nego je slijepo pristala na ovisnost o politici središnje banke EU-a’, kazao je Drago Jakovčević, stručnjak s Katedre za financije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu komentirajući posljednje najave ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade, Martine Dalić koja je proteklog tjedna kazala da je, po mišljenju vlade i Hrvatske narodne banke, upravo sada dobar trenutak za konačnu eurizaciju.