Rezultati pretrage

umirovljenici

 • Umirovljenici traže dostavu mirovina poštom

  http://www.portaloko.hr/clanak/umirovljenici-traze-dostavu-mirovina-postom/0/107860/
  ‘Žurno pokrećemo inicijativu da se uvede privremena mogućnost dostave mirovine poštom temeljem telefonske prijave korisnika mirovine.’
 • ŠTO I GDJE RADE UZ MIROVINU? Zaposlenih umirovljenika više od 11 tisuća

  http://www.portaloko.hr/clanak/sto-i-gdje-rade-uz-mirovinu-zaposlenih-umirovljenika-vise-od-11-tisuca/0/107109/
  Godinu dana prošlo je otkako je Vlada proširila mogućnosti rada do polovine radnog vremena uz zadržavanje mirovine. Rad u mirovini se popularizirao, zaposleno je dvostruko više osoba, ali u praksi su se pojavili i nedostaci. Građani u obiteljskoj mirovini nemaju ovo pravo, dok se umirovljenicima s najnižom mirovinom ona umanjuje… Ukupno gledajući, samo jedan posto umirovljenika koristi opciju zapošljavanja. Brojka je nešto veća u vrijeme turističke sezone, no neznatno. Jedni rade jer su stručni i dobro plaćeni, dok drugi “crnče” u trgovačkim centrima, taksijima, tvornicama… jer od malene mirovine nemaju dovoljno za život.
 • RAZLOG IZNENAĐUJUĆ Njemački umirovljenici odlaze iz zemlje

  http://www.portaloko.hr/clanak/razlog-iznenadujuc-njemacki-umirovljenici-odlaze-iz-zemlje/0/106916/
  U 10 godina broj umirovljenika koji su odselili u inozemstvo porastao osam puta.
 • Dubrovačko- neretvanska županija isplaćuje božićnice umirovljenicima u iznosu od dva milijuna kuna

  http://www.portaloko.hr/clanak/dubrovacko-neretvanska-zupanija-isplacuje-bozicnice-umirovljenicima-u-iznosu-od-dva-milijuna-kuna/0/106353/
  U okviru programa skrbi o umirovljeničkoj populaciji, Dubrovačko-neretvanska županija isplaćuje umirovljenički dodatak umirovljenicima s mjesečnom mirovinom do 1500,00 kn, a prema podatcima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.
 • Duga tradicija: Umirovljenici i ove godine igrali humanitarnu božićnu lutriju u Čokolinu (FOTOGALERIJA)

  http://www.portaloko.hr/clanak/duga-tradicija-umirovljenici-i-ove-godine-igrali-humanitarnu-bozicnu-lutriju-u-cokolinu-fotogaleri/0/102315/
  Podružnica Umirovljenika Dubrovnik, kotar Montovjerna, organizirala je tradicionalnu humanitarnu božićnu lutriju u prostorijama podružnice u Čokolinu (baraka kraj igrališta). Lutrija se igrala danas s početkom u 17 sati.
 • TKO PRIMA NAJVEĆU MIROVINU? Na njihov račun svaki mjesec sjedne 10.252 kuna

  http://www.portaloko.hr/clanak/tko-prima-najvecu-mirovinu-na-njihov-racun-svaki-mjesec-sjedne-10252-kuna/0/102115/
  Najviše se novca isplati braniteljima – 4,8 milijardi kuna, dodatna milijarda kuna ide osobama čije su mirovine priznate prema općim propisima, a određene prema novom braniteljskom zakonu iz 2017 godine
 • Prof. Pravnog fakulteta u Zagrebu: 'Više od pola umirovljenika prima mirovinu koju nisu zaradili'

  http://www.portaloko.hr/clanak/prof-pravnog-fakulteta-u-zagrebu-vise-od-pola-umirovljenika-prima-mirovinu-koju-nisu-zaradili/0/101950/
  "Više od pola umirovljenika prima mirovinu koju nisu zaradili" izjavio je to i zgranuo domaću javnost prof. Željko Potočnjak Pravnog fakulteta Zagreb. Potočnjak je u Studiju 4 obrazložio zašto nije zadovoljan prijedlogom mirovinske reforme i što misli da bi trebali napraviti.
 • Sve zbog novog zakona: Očekuje se umirovljenje ogromnog broja ljudi

  http://www.portaloko.hr/clanak/sve-zbog-novog-zakona-ocekuje-se-umirovljenje-ogromnog-broja-ljudi/0/101737/
  Još uvijek nije poznato kada će Ministarstvo rada i mirovinskog sustava izići s nacrtom prijedloga izmjena i dopuna zakona o mirovinskom osiguranju.
 • DODATAK ŽUPANIJSKIM UMIROVLJENICIMA Dostavit će se na kućne adrese

  http://www.portaloko.hr/clanak/dodatak-zupanijskim-umirovljenicima--dostavit-ce-se-na-kucne-adrese/0/91375/
  U okviru programa skrbi o umirovljeničkoj populaciji, Dubrovačko-neretvanska županija,Upravni odjel za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj, iz županijskih proračunskih sredstava za 2016. godinu, isplaćuje umirovljenički dodatak umirovljenicima s mjesečnom mirovinom do 1500 kuna, a prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.
 • TEO ANDRIĆ S UMIROVLJENICIMA U MOKOŠICI:' Našim mjerama osigurat ćemo vam trinaestu mirovinu'

  http://www.portaloko.hr/clanak/teo-andric-s-umirovljenicima-u-mokosici-nasim-mjerama-osigurat-cemo-vam-trinaestu-mirovinu/0/46094/
  Kandidat koalicije HDZ - HSP AS – HSLS za gradonačelnika Dubrovnika Teo Andrić posjetio je danas umirovljenike u Mokošici. Druženju u prostorijama kluba umirovljenika nazočili su predsjednik dubrovačkog HSP-a Ivan Šimunović, kao i kandidati za zamjenike gradonačelnika Dubrovnika Davor Miloglav i Veljko Anić.
 • Umirovljenicima se ovrhama plijeni više od trećine mirovine

  http://www.portaloko.hr/clanak/-umirovljenicima-se-ovrhama-plijeni-vise-od-trecine-mirovine/0/38153/
  Matica umirovljenika Hrvatske zatražila je da se hitno osigura zaštita velikom broju umirovljenika kojima se i nakon donošenja novog Zakona o ovrhama, uzima mjesečno cjelokupna mirovina ili njezin najveći dio, zbog kojih ostaju bez novca za elementarne životne potrebe. "Ovrhama se plijeni puno više od jedne trećine mirovine iako novim ovršnim zakonom to nije dopušteno", ističu iz Matice umirovljenika Hrvatske.
 • Stambeni status umirovljenika bolji nego u ostatku zemlje

  http://www.portaloko.hr/clanak/stambeni-status-umirovljenika-bolji-nego-u-ostatku-zemlje/0/29431/
  Stambeni status umirovljenika na području naše Županije bolji je nego na nivou države - istaknuto je sinoć na Forumu seniora SDP-a Dubrovačko neretvanske županije koji je održan u Hotelu Petka.
 • Matica umirovljenika poručuje: U zoni smo ozbiljnog siromaštva

  http://www.portaloko.hr/clanak/matica-umirovljenika-porucuje-u-zoni-smo-ozbiljnog-siromastva/0/17441/