Rezultati pretrage

recesija

 • Svjetska banka: Hrvatska na putu duboke recesije

  http://www.portaloko.hr/clanak/svjetska-banka-hrvatska-na-putu-duboke-recesije/0/107971/
  Svjetska banka navodi i da je Vlada pripremila paket privremenih mjera za pomoć gospodarstvu, čiji bi iznos potencijalno mogao doseći gotovo 8 posto BDP-a.
 • Njemačka jedva izbjegla recesiju

  http://www.portaloko.hr/clanak/njemacka-jedva-izbjegla-recesiju/0/102650/
  „Nakon dinamičnog početka prošle godine, u drugom dijelu godine zabilježen je blagi pad. U cijeloj prošloj godini gospodarstvo je poraslo 1,4 posto”, navodi se u izvješću Destatisa.
 • Italija je ušla u recesiju

  http://www.portaloko.hr/clanak/italija-je-usla-u-recesiju/0/102586/
  Italija je ušla u recesiju, pokazuju danas objavljeni preliminarni podaci o BDP-u za posljednji kvartal prošle godine. Naime, prema najnovijim podacima talijanska ekonomija pala je u posljednjem kvartalu 2018. za 0,2 posto, što nakon pada od 0,1 posto u trećem kvartalu znači ulazak u recesiju.
 • POTONULE BURZE Svi u strahu od nove krize

  http://www.portaloko.hr/clanak/potonule-burze-svi-u-strahu-od-nove-krize/0/102241/
  Za S&P 500 indeks to je najveći dnevni pad u posljednja dva mjeseca, čime je izgubio sav dobitak od ponedjeljka i dio dobitaka od prethodnoga tjedna.
 • Turizam u recesijskim godinama ubirao bolje rezultate nego u vrijeme Kukuriku vlade?!

  http://www.portaloko.hr/clanak/turizam-u-recesijskim-godinama-ubirao-bolje-rezultate-nego-u-vrijeme-kukuriku-vlade/0/48462/
  Podatak da je do sredine srpnja u Hrvatsku ušlo nevjerojatnih 400 tisuća vozila manje nego u usporediva dva vikenda prošle godine te da u isto vrijeme naša top-destinacija Istra bilježi minus od 4 posto, a mjesta u hotelima još ima, itekako daje razloga za brigu. Ako ovog i idućeg vikenda zaista zabilježimo minuse kao u prva dva srpanjska vikenda, onda ne da je podbacila špica sezone, nego cijela turistička godina jer u osmom mjesecu više nema mogućnosti povećanja turističkih brojki – zloslutna je procjena predsjednika Udruge hrvatskih putničkih agencija Borisa Žgombe
 • U novom broju Glasa Grada: Što je Hrvatima Bleiburg i koji je lijek protiv recesije?

  http://www.portaloko.hr/clanak/u-novom-broju-glasa-grada-sto-je-hrvatima-bleiburg-i-koji-je-lijek-protiv-recesije/0/30903/
  U novom broju Glasa Grada pročitajte:
 • Svijet čeka nova recesija

  http://www.portaloko.hr/clanak/svijet-ceka-nova-recesija/0/18652/
  Kolika je vjerojatnost da svijet čeka nova recesija? Vrlo visoka, oko 50 posto. Još veća je mogućnost da nas čekaju okolnosti koje možda statistički neće biti recesija, ali ćemo ih osjećati na isti način".