Rezultati pretrage

radna snaga

 • POSLA IMA, ALI NEMA GA TKO OBAVLJATI Njemačka traži milijun radnika

  http://www.portaloko.hr/clanak/posla-ima-ali-nema-ga-tko-obavljati-njemacka-trazi-milijun-radnika/0/101177/
  Njemačkoj nedostaju stručnjaci – i to više nego ikada ranije. Zbog nedostatka kvalificirane radne snage njemačka privreda godišnje gubi oko 30 milijardi eura. Je li u Njemačkoj stvarno tako lako doći do posla?
 • ZA NE POVJEROVATI Domaći poslodavci uvozit će radnike iz - Ukrajine!

  http://www.portaloko.hr/clanak/za-ne-povjerovati-domaci-poslodavci-uvozit-ce-radnike-iz--ukrajine/0/91029/
  Bosna i Hercegovina, Srbija i Makedonija zemlje su na koje domaći poslodavci računaju kad se govori o uvozu radne snage, prije svega u graditeljstvu, ali i turizmu i brodogradnji, djelatnostima gdje su poslodavci uporni u ponavljanju kako su im potrebni strani radnici jer ih na domaćem tržištu, unatoč visokoj nezaposlenosti, ne mogu naći. Naime, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska udruga poslodavaca i Hrvatska obrtnička komora, kako smo pisali jučer, traže da Vlada dozvoli uvoz novih 19 tisuća radnika u idućoj godini.
 • POSLODAVCI MAME RADNIKE: Zbog manjka stručnjaka nude im besplatne wellnesse i teretane

  http://www.portaloko.hr/clanak/poslodavci-mame-radnike-zbog-manjka-strucnjaka-nude--im-besplatne-wellnesse-i-teretane/0/89219/
  Poslodavci u Hrvatskoj sve teže nalaze kvalitetne radnike, pokazalo je istraživanje Bloomberga. Rezultati pokazuju da je naša zemlja zauzela visoko treće mjesto među zemljama istočne Europe u kojima je najteže naći kvalitetnu radnu snagu.