Rezultati pretrage

predavanje

 • PREDAVANJE U ČITAONICI NARODNE KNJIŽNICE GRAD Sanja Vulić o 'Rešetarovim zapažanjima u dubrovačkom govoru’

  http://www.portaloko.hr/clanak/predavanje-u-citaonici-narodne-knjiznice-grad-sanja-vulic-o-resetarovim-zapazanjima-u-dubrovackom-g/0/107556/
  U sklopu programa Mjeseca hrvatskoga jezika, dr. sc. Sanja Vulić održat će predavanje: “Rešetarova zapažanja o dubrovačkom govoru potkraj XIX. i u prvim desetljećima XX. stoljeća”, u četvrtak, 12. ožujka 2020., u Čitaonici Narodne knjižnice Grad s početkom u 18 sati.
 • Održano predavanje Olivere Drutter: 'Trauma je životna činjenica, ali ne mora biti doživotna kazna' (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/odrzano-predavanje-olivere-drutter-trauma-je-zivotna-cinjenica-ali-ne-mora-biti-dozivotna-kazna-/0/107529/
  U suradnji Centra za integrativni razvoj Dubrovnik i Dubrovačkih knjižnica, 6. ožujka, održalo se predavanje integrativne psihoterapeutkinje Olivere Drutter „Trauma i njen utjecaj“.
 • PREDAVANJE O DUBROVAČKIM IMENIMA I PREZIMENIMA Dr.sc. Domagoj Vidović: Dok se god osjeća duh Grada, ostat će i imena (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/predavanje-o-dubrovackim-imenima-i-prezimenima-drsc-domagoj-vidovic-dok-se-god-osjeca-duh-grada-/0/107511/
  U sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatskog jezika Dubrovačke knjižnice ugostile su dr.sc. Domagoja Vidovića koji je, 5. ožujka, održao predavanje “O dubrovačkim imenima i prezimenima”.
 • Kristian Paskojević održao predavanje o ćirilici u dubrovačkoj diplomaciji (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/kristian-paskojevic-odrzao-predavanje-o-cirilici-u-dubrovackoj-diplomaciji-foto/0/107435/
  “Knezu, općini i svoj vlasteli dubrovačkoj – ćirilička korespondencija kao dio dubrovačke srednjovjekovne diplomacije” naslov je predavanja koje je, 28. veljače, u Čitaonici Narodne knjižnice Grad održao dr.sc. Kristian Paskojević u sklopu manifestacije Mjesec hrvatskoga jezika.
 • Sutra predavanje dr.sc. Kristiana Paskojevića o ćirilici u dubrovačkoj diplomaciji

  http://www.portaloko.hr/clanak/sutra-predavanje-drsc-kristiana-paskojevica-o-cirilici-u-dubrovackoj-diplomaciji/0/107405/
  U sklopu manifestacije Mjeseca hrvatskoga jezika, Dubrovačke knjižnice organiziraju predavanje dr.sc. Kristiana Paskojevića pod naslovom “Knezu, općini i svoj vlasteli dubrovačkoj – ćirilička korespondencija kao dio dubrovačke srednjovjekovne diplomacije” koje će se održati u petak, 28. veljače 2020. s početkom u 18:30 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.
 • U OŠ Ivana Gundulića održano predavanje na temu 'Prevencija maloljetničke delikvencije' (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/u-os-ivana-gundulica-odrzano-predavanje-na-temu-prevencija-maloljetnicke-delikvencije-foto/0/107214/
  Za oko 90 roditelja učenika sedmih razreda Osnovne škole Ivan Gundulić, jučer u poslijepodnevnim satima, održano je predavanje na temu „Prevencija maloljetničke delikvencije“.
 • 'Nepodnošljiva lakoća strahovanja' Helene Šunjić

  http://www.portaloko.hr/clanak/-nepodnosljiva-lakoca-strahovanja-helene-sunjic/0/107149/
  Predavanje i predstavljanje knjige “Nepodnošljiva lakoća strahovanja” Helene Šunjić, integrativne terapeutkinje po metodi Centra za integrativni razvoj, održat će se u petak, 7. veljače, s početkom u 18 sati, u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.
 • 'Ususret sv. Vlahu' Predavanje o slikaru Celestinu Medoviću

  http://www.portaloko.hr/clanak/ususret-sv-vlahu-predavanje-o-slikaru-celestinu-medovicu/0/106938/
  U sklopu kulturnog programa “Ususret sv. Vlahu” kojeg organizira Vijeće za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije, u četvrtak, 23. siječnja u 19:30 sati u dvorani Ivana Pavla II. u Dubrovniku održat će se drugo u nizu predavanja.
 • Predavanje Olivere Drutter 'Sram naspram osobne moći i užitka'

  http://www.portaloko.hr/clanak/predavanje-olivere-drutter-sram-naspram-osobne-moci-i-uzitka/0/106768/
  U suradnji Centra za integrativni razvoj i Dubrovačkih knjižnica, integrativna terapeutkinja Olivera Drutter, održat će u četvrtak, 9. siječnja 2020., predavanje u Čitaonci Narodne knjižnice Grad pod naslovom ”Sram naspram ‘osobne moći’ i užitka” s početkom u 18 sati.
 • Vlastimir Vekarić održao predavanje u Dubrovačkim knjižnicama povodom Dana branitelja (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/vlastimir-vekaric-odrzao-predavanje-u-dubrovackim-knjiznicama-povodom-dana-branitelja-foto/0/106363/
  U sklopu obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja, Vlastimir Vekarić, pukovnik Hrvatske vojske i pomoćnik zapovjednika 163. brigade HV-a, održao je predavanje „Moja sjećanja na obranu Dubrovnika 1991.-1996.“ , 5. prosinca u Dubrovačkim knjižnicama.
 • Predavanje Relje Seferovića 'Frano Gundulić i njegovo izvješće papi Grguru XIII: primjer diplomatskog umijeća'

  http://www.portaloko.hr/clanak/predavanje-relje-seferovica-frano-gundulic-i-njegovo-izvjesce-papi-grguru-xiii-primjer-diplomatsko/0/106271/
  Dubrovačke knjižnice organiziraju predavanje dr.sc. Relje Seferovića pod naslovom ”Frano Gundulić i njegovo izvješće papi Grguru XIII: primjer diplomatskog umijeća” koje će se održati u ponedjeljak, 2. prosinca 2019., s početkom u 19 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.
 • Drutter održala predavanje 'Zadovoljstvo je unutarnji posao'

  http://www.portaloko.hr/clanak/drutter-odrzala-predavanje-zadovoljstvo-je-unutarnji-posao/0/106250/
  Centar za integrativni razvoj Dubrovnik u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama organizirao je predavanje Olivere Drutter „Zadovoljstvo je unutarnji posao“ koje se održalo 28. studenoga u Narodnoj knjižnici Grad.
 • Predavanje u sklopu Dana medijske pismenosti

  http://www.portaloko.hr/clanak/predavanje-u-sklopu-dana-medijske-pismenosti/0/103092/
  Održano je predavanje doc. dr. sc. Đorđa Obradovića u sklopu 2. Dana medijske pismenosti uz asistenciju studenata s diplomskog studija Mediji, Magdalene Zrilić i Luke Čavara.
 • STUDENT PREKINUO PREDAVANJE ZLOČINCA KORDIĆA 'Poklao je djecu, žene'

  http://www.portaloko.hr/clanak/student-prekinuo-predavanje-zlocinca-kordica-poklao-je-djecu-zene/0/103014/
  Osuđeni ratni zločinac Dario Kordić sinoć je održao tribinu u zagrebačkom Studentskom domu "Stjepan Radić". Predavanje je organizirao don Damir Stojić.
 • Poznata terapeutkinja Drutter o paničnim napadima i anksioznosti

  http://www.portaloko.hr/clanak/poznata-terapeutkinja-drutter-o-panicnim-napadima-i-anksioznosti/0/102515/
  Poznata terapeutkinje Olivera Drutter održati će predavanje pod nazivom "Strahovi, panični napadi i anksioznost" u Čitaonici Narodne knjižnice Grad (Od puča 6) u petak, 25. siječnja 2019. u 17:00 sati. S obzirom na to da su te neugodne emocije sve češći problem, trebalo bi ih naučiti razlikovati, prepoznati simptome i otkriti uzroke.
 • Hana Hadžiavdagić studentima u Dubrovniku: Možda su tatine cipele, ali su koraci samo moji (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/hana-hadziavdagic-studentima-u-dubrovniku--mozda-su-tatine-cipele-ali-su-koraci-samo-moji-foto/0/102262/
  Javna ličnost koja je široj publici postala poznata još od 2008., Hana Hadžiavdagić jedna je od rijetkih koja je na našim prostorima uspjela osvojiti društvene mreže u tolikoj mjeri da je počela utjecati na mlade. Danas je jedna od najpoznatijih influencerica na Balkanu.
 • PREDAVANJE U SUBOTU 'Mljetska jezera – jedinstveni geokemijski sustav u Mediteranu'

  http://www.portaloko.hr/clanak/predavanje-u-subotu-mljetska-jezera--jedinstveni-geokemijski-sustav-u-mediteranu/0/101653/
  Nacionalni park Mljet poziva na predavanje “Mljetska jezera – jedinstveni geokemijski sustav u Mediteranu” autora prof. dr.sc. Ivan Sondi, Sveučilište u Zagrebu, Rudarsko-geološko-naftni fakultet.
 • STONSKI GOVOR Održano predavanje Krešimire Gudelj (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/stonski--govor--odrzano-predavanje--kresimire--gudelj--foto/0/98910/
  U Mjesnoj knjižnici Ston 2. prosinca održano je predavanje pod nazivom Stonski govor koje je održala dr. sc. Krešimira Gudelj.
 • STO GODINA OD SMRTI FRANA SUPILA Položen vijenac i održano predavanje

  http://www.portaloko.hr/clanak/sto--godina--od--smrti--frana--supila--polozen--vijenac--i--odrzano--predavanje/0/98867/
  U Domu kulture u Cavtatu prof. dr. sc. s Filozofskog fakulteta u Splitu Stjepan Ćosić održao je u petak predavanje pod nazivom ”Sto godina od smrti Frana Supila (1870-1917)”
 • MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2017. Predavanje o povijesnom pregledu biografskih djela u Dubrovniku (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/mjesec--hrvatske--knjige--2017--predavanje--o--povijesnom--pregledu--biografskih--djela--u--dubrovn/0/98245/
  Centralna tema ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige je enciklopedistika. Tim povodom u srijedu, 8. studenoga, u 19 sati u Znanstvenoj knjižnici dr. sc. Vesna Čučić održat će predavanje pod nazivom „Povijesni pregled biografskih djela u Dubrovniku".