Rezultati pretrage

pesticidi

 • PRIPAZITE U ovom voću i povrću pronađeno najviše pesticida

  http://www.portaloko.hr/clanak/pripazite-u-ovom-vocu-i-povrcu-pronadeno-najvise-pesticida/0/103051/
  Ispitivanja na štakorima pokazala su da spojevi Dachtala mogu kod glodavaca izazvati razvoj karcinoma nadbubrežne žlijezde i tumora jetre.
 • PERETE LI VOĆE I POVRĆE PRIJE KONZUMACIJE? Postoje razlozi zbog kojih je to važno raditi

  http://www.portaloko.hr/clanak/perete-li-voce-i-povrce-prije-konzumacije-postoje-razlozi-zbog-kojih-je-to-vazno-raditi/0/102134/
  Puno možemo naučiti o osobi ako s njom provedemo neko vrijeme u kuhinji. Neki ljudi samo će ubaciti mrkvu u sokovnik (bez prethodnog pranja) dok će drugi detaljno oprati čak i naranče. Koji način je ispravan?
 • GDJE IMA NAJVIŠE PESTICIDA? Testirano voće s tržnice, iz trgovine zdravom hranom te trgovačkog centra

  http://www.portaloko.hr/clanak/gdje-ima-najvise-pesticida-testirano-voce-s-trznice-iz-trgovine-zdravom-hranom-te-trgovackog-centr/0/91258/
  U posljednjih nekoliko tjedana, nakon što je s polica trgovina diljem Hrvatske povučen cijeli niz proizvoda, javnost se opravdano pita što zapravo jede i kakva je kvaliteta namirnica koje građani kupuju.
 • DOMAĆE, A OTROVNO Mislite da je hrana s pjace zdravija od one s polica?

  http://www.portaloko.hr/clanak/domace-a-otrovno-mislite-da-je-hrana-s-pjace-zdravija-od-one-s-polica-/0/90923/
  Tragična smrt petogodišnjeg dječaka iz Bregane koji je podlegao trovanju salmonelom enteritidis poslije konzumacije zaraženih jaja uvezenih iz Poljske u Hrvatskoj je pokrenula državnu administraciju, koju građani plaćaju da bi im nadzorom nad primjenom propisa i redovitim kontrolama jamčila kako će u trgovinama, od zelenih tržnica do supermarketa, kupiti zdravu hranu.