Rezultati pretrage

porezna uprava

 • PAD JE IZRAZITO VELIK Evo koliko se smanjio broj izdanih računa u odnosu na lani

  http://www.portaloko.hr/clanak/pad-je-izrazito-velik-evo-koliko-se-smanjio-broj-izdanih-racuna-u-odnosu-na-lani/0/107974/
  Zbog epidemije koronavirusa Hrvatska je, kao i niz drugih zemalja, uvela restriktivne mjere čiji je cilj obuzdati širenje zaraze i smanjiti pritisak na zdravstveni sustav.
 • TIČU SE UGOSTITELJA, TRGOVACA I PODUZETNIKA Porezna uprava objavila važne informacije za korisnike fiskalizacije

  http://www.portaloko.hr/clanak/ticu-se-ugostitelja-trgovaca-i-poduzetnika-porezna-uprava-objavila-vazne-informacije-za-korisnike-f/0/107135/
  Za očekivati je da će velik broj tvrtki QR kod početi primjenjivati već tijekom ove godine, iako na to zakonski još nisu obvezni.
 • CARINA I POREZNA UPRAVA DANAS U AKCIJI Neke djelatnosti posebno na udaru

  http://www.portaloko.hr/clanak/carina-i-porezna-uprava-danas-u-akciji-neke-djelatnosti-posebno-na-udaru/0/103019/
  U razdoblju od 4. do 10. travnja 2019. godine pojačane nadzore fiskalizacije provodit će službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom.
 • POREZNI INSPEKTORI NA TERENU Krenuli u akciju na Valentinovo, evo što će sve nadzirati idućih dana

  http://www.portaloko.hr/clanak/porezni-inspektori-na-terenu-krenuli-u-akciju-na-valentinovo-evo-sto-ce-sve-nadzirati-iducih-dana/0/102655/
  Provjeravalo se izdavanje računa, evidencija ukupnog prometa te prijava poslovnih prostora.
 • Porezna uprava: Stiže velika akciju pojačanog nadzora

  http://www.portaloko.hr/clanak/porezna-uprava-stize-velika-akciju-pojacanog-nadzora/0/102206/
  Porezna i Carinska uprava će od početka prosinca do 6. siječnja iduće godine provoditi pojačane nadzore fiskalizacije na cijelom području Hrvatske s ciljem sprečavanja sive ekonomije, najavili su u petak iz Porezne uprave.
 • INSPEKCIJE Pojačan nadzor u četiri hrvatska grada

  http://www.portaloko.hr/clanak/inspekcije-pojacan-nadzor-u-cetiri-hrvatska-grada/0/101917/
  Porezna uprava pokrenula je novu kampanju i nagradnu igru „Bez računa se ne računa“ u kojoj poziva građane da se aktivno ukjluče u borbu protiv sive ekonomije, utaje poreza i nelojalne konkurencije na tržištu.
 • HOĆE LI STVARNO TAKO BITI U PRAKSI? Kazna do 300 tisuća kuna za kunu manje u blagajni

  http://www.portaloko.hr/clanak/hoce-li-stvarno-tako-biti-u-praksi-kazna-do-300-tisuca-kuna-za-kunu-manje-u-blagajni/0/101831/
  Dosad se kažnjavao samo višak u blagajni jer on pretpostavlja da je ugostitelj prodao robu za koji nije izdao račun i tako vara državu.
 • POJAČANI NADZORI FISKALIZACIJE Porezna uprava imat će nultu toleranciju za prekršaje

  http://www.portaloko.hr/clanak/pojacani-nadzori-fiskalizacije-porezna-uprava-imat-ce-nultu-toleranciju-za-prekrsaje-/0/101690/
  Kroz provedene aktivnosti izdavanja i fiskaliziranja računa uočeno je da još uvijek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju čineći pri tome najteže porezne prekršaje.
 • AKCIJA POREZNE I CARINSKE UPRAVE Ponovljeni porezni prekršaji strogo će se kažnjavati

  http://www.portaloko.hr/clanak/akcija-porezne-i-carinske-uprave-ponovljeni-porezni-prekrsaji-strogo-ce-se-kaznjavati/0/101475/
  Upozorava se da će se prema poreznim obveznicima kod kojih se utvrde ponovljeni porezni prekršaji te prema poreznim obveznicima koji čine najteže porezne prekršaje primijeniti sve zakonom dopuštene mjere uključujući mjeru zabrane rada – pečaćenjem poslovnih prostora.
 • NOVI VAL POREZNOG NADZORA Ovog puta na meti prigodni sajmovi, taksisti, noćni klubovi...

  http://www.portaloko.hr/clanak/novi-val-poreznog-nadzora----ovog-puta-na-meti-prigodni-sajmovi-taksisti-nocni-klubovi/0/91001/
  Porezna uprava u suradnji s Carinskom upravom, u petak te subotu, 9. i 10. prosinca, vršit će pojačani nadzor taxi službi i noćnih klubova.
 • Porezna uprava zapošljava više osoba

  http://www.portaloko.hr/clanak/porezna-uprava-zaposljava-vise-osoba/0/86405/
  Ministarstvo financija, Porezna uprava, raspisala je oglase za prijam u državnu službu na određeno vrijeme u Područni ured Sjeverna Hrvatska i Područni ured Slavonija i Baranja.
 • Obavezno pročitajte ovu obavijest Porezne uprave

  http://www.portaloko.hr/clanak/obavezno-procitajte-ovu-obavijest-porezne-uprave/0/83715/
  Porezna uprava objavila je u petak da je u primjeni posebnog postupka utvrđivanja godišnjeg poreza na dohodak za 2015. godinu uputila pozive poreznim obveznicima za koje je prepoznala da mogu ostvariti određena prava, ali i onim koji moraju ispuniti određene porezne obveze.
 • Evo kada možete očekivati povrat poreza i koje su novosti po pitanju prijava

  http://www.portaloko.hr/clanak/evo-kada-mozete-ocekivati-povrat-poreza-i-koje-su-novosti-po-pitanju-prijava/0/83409/
  Povrat poreza na dohodak za 2015. godinu građanima će se početi isplaćivati početkom kolovoza ove godine, doznaje se u četvrtak iz Porezne uprave, koja ove godine po prvi put primjenjuje poseban postupak utvrđivanja godišnjeg poreza na dohodak piše poslovni.hr.
 • POREZNA UPRAVA IZAŠLA SA ZANIMLJIVIM PODACIMA: Oni zarađuju u Hrvatskoj nekoliko milijuna kuna godišnje, a nisu poduzetnici...

  http://www.portaloko.hr/clanak/porezna-uprava-izasla-sa-zanimljivim-podacima-oni-zaraduju-u-hrvatskoj-nekoliko-milijuna-kuna-godis/0/80913/
  Prema podacima Porezne uprave, u ovoj je godini zaprimljeno 682.949 godišnjih prijava poreza na dohodak za 2014. godinu, od čega je obrađeno 609.207 ili 96,86 posto prijava poreza.Poreznici su do sada obradili gotovo 97 posto godišnjih prijava poreza na dohodak za prošlu godinu, a do sada obrađene prijave pokazuju da je prijavljen najveći dohodak od nesamostalnog rada u iznosu od 7,7 milijuna kuna, dok kodobrtnika i slobodnih zanimanja najveći prijavljeni dohodak za prošlu godinu iznosi 2,2 milijuna kuna.
 • POREZNA UPRAVA IZAŠLA S NAJNOVIJIM PODACIMA: Evo koji poduzetnici u Dubrovniku ne isplaćuju plaće!

  http://www.portaloko.hr/clanak/porezna-uprava-izasla-s-najnovijim-podacima-evo-koji-poduzetnici-u-dubrovniku-ne-isplacuju-place/0/80894/
  Raditi, a ne primati plaću, u Hrvatskoj, nažalost, nije ništa neobično. Iako je država u zadnje vrijeme poduzela neke mjere da se neodgovornim poslodavcima stane u kraj, stvari se nisu puno promijenile.
 • POTPUNI FIJASKO POREZNE UPRAVE: Samo dva posto dug platilo u cijelosti!

  http://www.portaloko.hr/clanak/potpuni-fijasko-porezne-uprave-samo-dva-posto-dug-platilo-u-cijelosti/0/74043/
  Država se voli onoliko koliko se plaća porez – na tragu je to poruke koju je ovih dana izrekao premijer Zoran Milanović, komentirajući odluku predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović kako da donira 1,17 milijuna kn iz kampanje, a da pri tome ne plati porez.
 • NEMA MILOSTI KOD LINIĆA Još žešći nadzor Porezne, a onima kojima zatvore lokale istraživati će i imovinu

  http://www.portaloko.hr/clanak/nema-milosti-kod-linica-jos-zesci-nadzor-porezne-a-onima-kojima-zatvore-lokale-istrazivati-ce-i-imo/0/48220/
  Ministar financija Slavko Linić za RTL Danas se osvrnuo na činjenicu da je u svibnju u ugostiteljstvu ostvaren veći prihod nego lani za čak 59 posto i to usprkos činjenici da je broj turista u Hrvatskoj manji. No, i dalje je nezadovoljan te i dalje šuti o tome koliko je novaca zapravo otišlo u državni proračun.
 • POREZNA NA NOGAMA: Prijete našim inspektorima i njihovim obiteljima!

  http://www.portaloko.hr/clanak/porezna-na-nogama-prijete-nasim-inspektorima-i-njihovim-obiteljima/0/48162/
  Porezna uprava obećava da neće odustati od borbe protiv sive ekonomije, premda su službenici i njihove obitelji od uvođenja fiskalizacije počeli dobivati ozbiljne prijetnje.
 • Pravobraniteljica Jelavić napala Poreznu upravu: Maknite djecu s liste

  http://www.portaloko.hr/clanak/-pravobraniteljica-jelavic-napala-poreznu-upravu-maknite-djecu-s-liste/0/33998/
  Objava imena djece na javno dostupnoj listi poreznih dužnika neugodno je iznenadila pravobraniteljicu za djecu Milu Jelavić. U preporuci ministru financija Slavku Liniću očekuje da se pronađe način zaštite djece u ovoj situaciji.
 • Porezna uprava od HRT-a traži 422 milijuna kuna

  http://www.portaloko.hr/clanak/porezna-uprava-od-hrta-trazi-422-milijuna-kuna/0/12213/
  Porezna uprava (PU) poslala je na HRT čestitku za 85. rođendan radija i 55. televizije u obliku prvostupanjskog poreznog rješenja u kojem traže da im Prisavlje plati dugovanje za razdoblje 2006. – 2008. u iznosu od 422 milijuna kuna, što je gotovo trećina godišnjeg budžeta javnog RTV servisa, piše tportal.