Rezultati pretrage

nikola tesla

 • NA DANAŠNJI DAN ROĐEN JE GENIJE Prije točno 162 godine u selu Smiljani na svijet došao Nikola Tesla

  http://www.portaloko.hr/clanak/na-danasnji-dan-roden-je-genije-prije-tocno-162-godine-u-selu-smiljani-na-svijet-dosao-nikola-tesla/0/101296/
  Na današnji dan prije točno 162 godine u selu Smiljani pored Gospića rođen je vjerojatno najveći genijalac u povijesti, neponovljivi Nikola Tesla.
 • PREDVIĐANJA NIKOLE TESLE Evo što se ostvarilo

  http://www.portaloko.hr/clanak/predvidanja-nikole-tesle----evo-sto-se-ostvarilo-/0/91777/
  Veliki izumitelji svojim su revolucionarnim izumima iz temelja mijenjali svijet. Jedan od originalnih tehnoloških superzvijezda bio je izumitelj Nikola Tesla (1856-1943), tvorac gotovo 700 patenata i do sada je postao više od kultnog heroja. Teslino ime krasi jednu od najvećih tehnoloških kompanija današnjice, a njegova predviđanja budućnosti učinili su ga pravim prorokom budućnosti.
 • NA DANAŠNJI DAN! 7. siječnja 1943. umro veliki hrvatski znanstvenik Nikola Tesla

  http://www.portaloko.hr/clanak/na-danasnji-dan-7-sijecnja-1943-umro-veliki-hrvatski-znanstvenik-nikola-tesla/0/82847/
  Tesla je umro u sobi broj 3327 hotela New Yorker. U spremištima hotela nalazile su se goleme količine Teslinih dokumenata koje je proizveo tijekom života. Direktor FBI-a J. Edgar Hoover dao je Teslinim dokumentima oznaku najtajnijih materijala, jer su potencijalno mogli biti opasni u rukama neprijatelja.
 • NA DANAŠNJI DAN ROĐEN NIKOLA TESLA: Od dječaka iz Like do genijalnog znanstvenika

  http://www.portaloko.hr/clanak/na-danasnji-dan-roden-nikola-tesla-od-djecaka-iz-like-do-genijalnog-znanstvenika/0/75735/
  Na današnji dan 10. srpnja 1856. rođen je u Smiljanu u Lici, svega 5 kilometara od Gospića, slavni i genijalni znanstvenik Nikola Tesla.
 • GENIJALNI UM: Pogledajte kako je Nikola Tesla procjenjivao čovjeka

  http://www.portaloko.hr/clanak/genijalni-um-pogledajte-kako-je-nikola-tesla-procjenjivao-covjeka/0/68768/
  Nikola Tesla je bio jedan od najvećih svjetskih znanstvenika i inovatora. Njegova radoznalost ga je vodila u različite dijelove znanosti. Bio je inteligentan i duhovit, i zbog toga su ga prijatelji cjenili i voljeli, ali birajući između društvenog života i rada uvijek bi birao rad.
 • Je li Nikola Tesla bio u pravu prije 79 godina?

  http://www.portaloko.hr/clanak/je-li-nikola-tesla-bio-u-pravu-prije-79-godina/0/19365/
  Nakon što su znanstvenici s CERN-a objavili (potencijalno) revolucionarno otkriće o česticama bržim od svjetlosti, svi svjetski fizičari čekaju ponavljanje eksperimenta kako bi se otkriće još jednom znanstveno potvrdilo.