Rezultati pretrage

mesna industrija

 • Ivan Pernar: Ljudi mesnom ishranom zapravo pile granu na kojoj sjede (VIDEO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/ivan-pernar-ljudi-mesnom-ishranom-zapravo-pile-granu-na-kojoj-sjede-video/0/102843/
  Mi smo naučeni gledati na životinje kao predmete ili stvari, a tu se radi o živim bićima koje imaju osjećaje, bićima koja pate i cijela ta mesna industrija je zapravo okrenuta protiv njih, rekao je danas u Saboru Ivan Pernar, zastupnik Živog zida.
 • MONSTRUOZNO: Objavljena tajna snimka koju mesna industrija nikako ne želi da vidite

  http://www.portaloko.hr/clanak/monstruozno-objavljena-tajna-snimka-koju--mesna-industrija-nikako-ne-zeli-da-vidite/0/84463/
  Tisuće nagomilanih pilića stoji u sanducima te ih se baca na pokretnu traku kako bi radnici jedne tvornice izabrali one koji su slabiji od većine, otkinuli im glave i bacili u vreće za smeće. Ostale piliće traka vodi do vrtuljka gdje jedan od radnika daje cjepivo i baca ih dalje.
 • Umjetna bojila u mesnoj industriji ili čime nas sve truju: Znate li što je 'Southamptonska šestica'?

  http://www.portaloko.hr/clanak/umjetna-bojila-u-mesnoj-industriji-ili-cime-nas-sve-truju-znate-li-sto-je-southamptonska-sestica/0/81033/
  U prehrambenoj industriji dopušteno je korištenje sintetičkih, odnosno umjetnih bojila, ali u strogo ograničenim količinama. Svakodnevno na policama naših trgovina imamo priliku vidjeti mnoštvo novih i unaprijeđenih proizvoda koje uz novi izgled, nove okuse i mirise često imaju i duži rok trajnosti. Sva ova dostignuća modernog doba nažalost često nisu moguća bez korištenja prehrambenih aditiva koji se, unatoč tome što nemaju neke prehrambene vrijednosti, koriste da bi opravdali očekivanja krajnjeg potrošača, ali i zahtjeve same industrije.