Rezultati pretrage

hnb

 • TEČAJ EURA IZNAD 7,61 KUNU Nova najviša razina od početka ožujka 2016. godine

  http://www.portaloko.hr/clanak/tecaj-eura-iznad-761-kunu-nova-najvisa-razina-od-pocetka-ozujka-2016-godine/0/107779/
  Od ostalih važnijih inozemnih valuta, kuna je oslabila i prema britanskoj funti, i to 1,74 posto, a prema američkom dolaru za 0,79 posto.
 • Kako je HNB zapaprio populistima u Saboru?

  http://www.portaloko.hr/clanak/kako-je-hnb-zapaprio-populistima-u-saboru/0/106824/
  Naslovi poput “HNB je u 2017. napravio najveći gubitak u povijesti - preko 2,5 milijarde kuna i to skriva” i medijska paljba u Saboru koja je loše maskirala stezanje političke šape prema središnjoj banci od iduće godine teško da će biti moguća.
 • KONFERENCIJA 'THE ECONOMIST: SVIJET U 2020.' Vujčić: Svi gospodarski rizici trenutno su u rukama politike

  http://www.portaloko.hr/clanak/konferencija-the-economist-svijet-u-2020-vujcic-svi-gospodarski-rizici-trenutno-su-u-rukama-pol/0/106398/
  U Hrvatskoj narodnoj banci održava se konferencija "The Economist: Svijet u 2020.". Na njoj sudjeluju predsjednik Vlade Andrej Plenković zajedno s potpredsjednicima Zdravkom Marićem i Predragom Štromarom. Pozdravne govore održali su premijer, guverner HNB-a Boris Vujčić i predsjednik HGK Luka Burilović, piše HRT.
 • Tečajna lista: Kuna oslabila prema euru

  http://www.portaloko.hr/clanak/tecajna-lista-kuna-oslabila-prema-euru/0/101888/
  Srednji tečaj eura na danas utvrđenoj tečajnoj listi središnje banke, koja se primjenjuje od subote, iznosi 7,424015 kuna
 • NAJAVLJENO UVOĐENJE EURA Evo kakve su reakcije

  http://www.portaloko.hr/clanak/najavljeno--uvodenje--eura--evo--kakve--su--reakcije/0/98012/
  Predstavnici Vlade Republike Hrvatske i Hrvatska Narodna banka jutros su održali konferencij pod nazivom ‘Strategija uvođenja eura u Hrvatskoj’ u kojoj su objasnili razloge zbog kojih smatraju da Hrvatskoj treba euro kao i tijek uvođenja ove valute. Ubrzo su slijedile reakcije.
 • PRELAKO SE ODRIČEMO KUNE Ekonomski stručnjaci zabrinuti zbog uvođenja eura

  http://www.portaloko.hr/clanak/prelako--se--odricemo--kune--ekonomski--strucnjaci--zabrinuti--zbog--uvodenja--eura/0/97696/
  ‘Hrvatska nije iskoristila potencijal koji pruža vlastiti novac, nego je slijepo pristala na ovisnost o politici središnje banke EU-a’, kazao je Drago Jakovčević, stručnjak s Katedre za financije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu komentirajući posljednje najave ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade, Martine Dalić koja je proteklog tjedna kazala da je, po mišljenju vlade i Hrvatske narodne banke, upravo sada dobar trenutak za konačnu eurizaciju.
 • RADI LI HNB PROTIV NARODA? Još nema kraja mukama kreditnih dužnika

  http://www.portaloko.hr/clanak/radi-li-hnb-protiv-naroda-jos-nema-kraja-mukama-kreditnih-duznika/0/91243/
  Teška životna situacija desetaka tisuća hrvatskih građana koji otplaćuju stambene kredite donekle se popravila, ali državu očekuje još dosta napora u zaštiti i unapređenju osvojenih boljih ekonomsko-političkih pozicija.
 • UDBAŠKO PRANJE MOZGOVA Hapšenje branitelja skretanje je pažnje s onog što se zaista događa - HNB i pljačka građana

  http://www.portaloko.hr/clanak/udbasko-pranje-mozgova-hapsenje-branitelja-skretanje-je-paznje-s-onog-sto-se-zaista-dogada--hnb-i-p/0/90481/
  Čim je Pernar u Saboru otvorio teme pljačke naših vlasništva resursa, banaka i HNB i ciljanje proizvodnje sirotinje u domovini koja uz monetarnu politiku HNB ubrzava bankrot i siromaštvo građana, republičke UDBE odmah su počeli s operacijom skretanja pažnje i doktrine šoka, da stado ne bi počelo razmišljati o tome da je opljačkano, veleizdano, lihvareno, trovano GMO otrovima, da stadu slijedi bankrot, gubitak doma, gubitak ljudskih prava i čipiranje.
 • SPOR O KOJEM SU RIJETKI ZNALI HNB tužila Finu i nakon 12 godina na sudu izvojevala pobjedu

  http://www.portaloko.hr/clanak/spor-o-kojem-su-rijetki-znali-hnb-tuzila-finu-i-nakon-12-godina-na-sudu-izvojevala-pobjedu/0/90477/
  Fina je tužena zbog slučaja iz 1995. i 96. godine kada je djelatnica Fine, koristeći obračunski račun, »prebacivala« novac na račune svojih suradnika.
 • HNB poručuje: Bez panike, novac u bankama vam je potpuno siguran

  http://www.portaloko.hr/clanak/hnb-porucuje-bez-panike-novac-u-bankama-vam-je-potpuno-siguran/0/23145/