Rezultati pretrage

europski parlament

 • Dubravka Šuica: 'Hrvatice i Hrvati ne smiju biti građani drugog reda'

  http://www.portaloko.hr/clanak/dubravka--suica--hrvatice--i--hrvati--ne--smiju--biti--gradani--drugog--reda/0/100602/
  Konferencija o dvostrukoj kvaliteti proizvoda pod nazivom Dual Quality Products in Single Market: What's Next?, u organizaciji zastupnika Europske pučke stranke, održana je danas u Europskom parlamentu. Nakon govora predsjednika Komisije Junckera o stanju Europske unije na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u rujnu prošle godine, tema dvostruke kvalitete proizvoda u istočnoj i zapadnoj Europi sve je češća u europskim institucijama.
 • Dubravka Šuica: 'Činimo sve da konoplja bude dostupna svima koji ju trebaju iz zdravstveno opravdanih razloga'

  http://www.portaloko.hr/clanak/dubravka-suica-cinimo-sve-da-konoplja-bude-dostupna-svima-koji-ju-trebaju-iz-zdravstveno-opravdani/0/100522/
  Odbor Europskog parlamenta za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane (ENVI) zadužio je voditeljicu hrvatske EPP/HDZ delegacije u Europskom parlamentu Dubravku Šuicu da podnese izvješće o upotrebi konoplje u medicinske svrhe. Tema je to koja izaziva sve više pozornosti među hrvatskim građanima jer bi se omogućavanjem korištenja konoplje olakšao svakodnevni život oboljelima od multiple skleroze, malignih bolesti, AIDS-a, epilepsije i sličnih oboljenja.
 • SMANJUJE SE EUROPSKI PARLAMENT Hrvatska će dobiti dodatnog zastupnika

  http://www.portaloko.hr/clanak/smanjuje-se-europski-parlament-hrvatska-ce-dobiti-dodatnog-zastupnika/0/100031/
  Čelnici 27 zemalja članica dali su u petak načelnu podršku prijedlogu Europskog parlamenta o smanjenju broja zastupnika, ali su protiv bilo kakvog automatizma kada je riječ o izboru predsjednika Komisije po modelu Spitzenkandidata.
 • ZASJEDANJE EUROPSKOG PARLAMENTA Dubravka Šuica: 'Građani od nas očekuju konkretna rješenja'

  http://www.portaloko.hr/clanak/zasjedanje--europskog--parlamenta--dubravka--suica--gradani--od--nas--ocekuju--konkretna--rjesenja/0/97851/
  Danas se na plenarnom zasjedanju Europskog parlamenta u Strasbourgu održala rasprava o zaključcima sastanka Europskog vijeća od 19. i 20. listopada 2017. na kojem su glavne teme bile migracije, digitalna Europa, sigurnost i obrana te vanjska politika. Čelnici zemalja članica Europske unije usmjerili su se na ključne prioritete i izazove s kojima se Unija suočava.
 • GRADONAČELNIK FRANKOVIĆ U BRUXELLESU 'Očekujemo značajnije uspjehe u privlačenju EU sredstava' (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/gradonacelnik--frankovic--u--bruxellesu--ocekujemo--znacajnije--uspjehe--u--privlacenju--eu--sredst/0/97692/
  Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković tijekom utorka i srijede, 17. i 18. listopada, boravio je u Bruxellesu na poziv zastupnice u Europskom parlamentu i voditeljice hrvatske delegacije Europske pučke stranke (EPP) Dubravke Šuice.
 • EUROPSKA UNIJA Parlament, Komisija i Vijeće zajedno o uklanjanju razlika između istoka i zapada

  http://www.portaloko.hr/clanak/europska--unija--parlament--komisija--i--vijece--zajedno--o--uklanjanju--razlika--izmedu--istoka--i/0/97235/
  Velika je vijest da je Europska komisija jučer objavila skup smjernica za primjenu propisa Europske unije o hrani i pravima potrošača na proizvode dvojne kvalitete, a sve na tragu djelovanja zastupnika Europskog parlamenta. Podsjetimo, predsjednik Komisije Jean Claude Juncker u svom govoru o stanju Europske unije na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u rujnu u Strasbourgu naglasio je potrebu izjednačavanja istočne i zapadne Europe, s posebnim osvrtom na proizvode dvojne kvalitete.
 • Dubravka Šuica: 'NE razlici u kvaliteti proizvoda!'

  http://www.portaloko.hr/clanak/dubravka-suica-ne-razlici-u-kvaliteti-proizvoda/0/96676/
  Nakon što je Hrvatska agencija za hranu objavila rezultate istraživanja kvalitete naizgled istih proizvoda na tržištima Srednje i Istočne Europe u odnosu na Zapadnu Europu, u našim se medijima ponovno aktualiziralo pitanje nejednakih, odnosno lošijih standarda proizvoda na istočnoeuropskom tržištu u odnosu na zapadno.
 • IVICA TOLIĆ I ŽELJANA ZOVKO Oni će preuzeti Plenkovićeve i Stierove fotelje u EU parlamentu (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/ivica-tolic-i-zeljana-zovko----oni----ce-preuzeti-plenkoviceve-i-stierove-fotelje-u-eu-parlamentu-f/0/90451/
  Samo za Portal Oko, europarlamentarka, Dubrovkinja, Dubravka Šuica, kazala je te time i potvrdila dosadašnje spekulacije o tome tko će li preuzeti fotelju Andreja Plenkovića i Davora Iva Stira u EU parlamentu.