Rezultati pretrage

epidemija

 • Kako ostati normalan u doba pandemije?

  http://www.portaloko.hr/clanak/kako-ostati-normalan-u-doba-pandemije/0/107917/
  Koronavirus, COVID-19, karantena, samoizolacija – koliko ste samo puta čuli ove riječi u proteklih nekoliko tjedana? Izgleda kao da je cijeli svijet stao. Sve oči su uprte u koronavirus, nove brojke oboljelih i umrlih, nova žarišta zaraze, nove mjere opreza i zabrane kretanja. Nisu li strah i panika oko koronavirusa sasvim normalni? Kako se s njima nositi? Kako si pomoći?
 • Alemka Markotić otkrila kad se očekuje vrhunac epidemije

  http://www.portaloko.hr/clanak/alemka-markotic-otkrila-kad-se-ocekuje-vrhunac-epidemije/0/107906/
  Hrvatska uspješno nastavlja borbu protiv epidemije: u 24 sata otkriveno je još 68 novoobljelih od koronavirusa pa je ukupan broj sada 1079. Epidemija je uzela i osmu žrtvu. Preminula je 86-ogodišnja pacijentica u KB Dubravi. Četvero je oboljelih više na respiratoru, a još četvero je ozdravilo, sada ih je 92.
 • Sjeverna Koreja tvrdi da nema niti jedan slučaj zaraze korona virusom

  http://www.portaloko.hr/clanak/sjeverna-koreja-tvrdi-da-nema-niti-jedan-slucaj-zaraze-korona-virusom/0/107891/
  Sjeverna Koreja nema nijedan slučaj zaraze novim korona virusom, rekao je visoki dužnosnik za zdravstvo u Pjongjangu, dok neke zemlje sumnjaju da na tom teritoriju nema Covida-19. Ta siromašna i diplomatski izolirana zemlja koja graniči s Kinom i s Južnom Korejom, koje su obje teško stradale od virusa, krajem siječnja je potpuno zatvorila svoje granice i uvela stroge mjere izolacije.
 • POGLEDAJTE VIDEO I OTKRIJTE Znate li kako pravilno nositi zaštitnu masku?

  http://www.portaloko.hr/clanak/pogledajte-video-i-otkrijte-znate-li-kako-pravilno-nositi-zastitnu-masku/0/107844/
  Doktor Siniša Zovko iz Hrvatskog crvenog križa objasnio je kako pravilno nositi zaštitnu masku.
 • Vlada iza očiju javnosti priprema zakon koji će suspendirati mnoga prava radnika u realnom sektoru, a što je s javnim?

  http://www.portaloko.hr/clanak/vlada-iza-ociju-javnosti-priprema-zakon-koji-ce-suspendirati-mnoga-prava-radnika-u-realnom-sektoru-/0/107808/
  Poslodavci predlažu da formalno radnik ostane u radnom odnosu, ali da mu naknadu isplaćuje država.
 • U DUBROVNIKU IMA PUNO VIŠE ZARAŽENIH? Epidemiolog Lakić otkrio zašto testiraju samo neke slučajeve

  http://www.portaloko.hr/clanak/u-dubrovniku-ima-puno-vise-zarazenih-epidemiolog-lakic-otkrio-zasto-testiraju-samo-neke-slucajeve/0/107758/
  Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije Mato Lakić pojasnio je zašto se na koronavirus testiraju samo neki. Naime, službeni broj zaraženih u Dubrovačko-neretvanskoj je 22, no neslužbeno je taj broj puno veći.
 • Jadrolinija poziva putnike na dodatne mjere opreza

  http://www.portaloko.hr/clanak/jadrolinija-poziva-putnike-na-dodatne-mjere-opreza/0/107711/
  Jadrolinija, u ovoj novonastaloj izvanrednoj situaciji epidemije koronavirusa, poduzima sve mjere zaštite kako bi se očuvalo zdravlje putnika i posade.
 • PRUŽIO RUKU KADA JE NAJTEŽE Cijela Kina slavi divnu gestu Hrvata velikog srca!

  http://www.portaloko.hr/clanak/pruzio-ruku-kada-je-najteze-cijela-kina-slavi-divnu-gestu-hrvata-velikog-srca/0/107165/
  Martinović je u potpunoj tišini donirao 20 tisuća medicinskih maski Kinezima usred epidemije koronavirusa, a plan mu je uskoro dopremiti i što više medicinskih rukavica
 • 'RAZLOGA ZA BRIGU IMA' Ministar zdravstva Milan Kujundžić poručio svim roditeljima da cijepe svoju djecu

  http://www.portaloko.hr/clanak/razloga-za-brigu-ima-ministar-zdravstva-milan-kujundzic-porucio-svim-roditeljima-da-cijepe-svoju-d/0/100991/
  Uoči sjednice Vlade ministar zdravstva Milan Kujundžić poručio svim roditeljima da cijepe svoju djecu jer tako čuvaju drugu djecu i odrasle.
 • DUBROVAČKI LIJEČNIK ZARAŽEN OSPICAMA: Nemojte vjerovati u nedokazane stvari, bio sam u doticaju s djecom!

  http://www.portaloko.hr/clanak/dubrovacki-lijecnik-zarazen-ospicama-nemojte-vjerovati-u-nedokazane-stvari-bio-sam-u-doticaju-s-dj/0/100986/
  Liječnik Opće bolnice Dubrovnik dr. Pero Markunović uputio je poruku dubrovačkim majkama koja je objavljena na Facebook stranici Mame iz Dubrovnika, a njegovu poruku, uz dopuštenje, prenosimo i na našem portalu.
 • POČINJE EPIDEMIJA, BUDITE OPREZNI! Virus gripe je mutirao

  http://www.portaloko.hr/clanak/pocinje--epidemija--budite--oprezni--virus--gripe--je--mutirao/0/97960/
  Cijepljenje protiv gripe za građane počinje 03.studenog, a 310 tisuća doza cjepiva već je raspodijeljeno u ordinacijama primarne zdravstvene zaštite te zavodima za javno zdravstvo.
 • GRIPA NAPADA I TREBA SE ZNATI OBRANITI Evo koje opasne posljedice može imati i kako je se riješiti na vrijeme

  http://www.portaloko.hr/clanak/gripa-napada-i-treba-se-znati-obraniti-------evo-koje-opasne-posljedice-moze-imati-i-kako-je-se-rije/0/92073/
  Gripa je u Hrvatskoj uzela maha, a zbog dvije djevojčice koje su smrtno stradale od posljedica te bolesti, građani su uplašeni. Osim dvije bebe, ove je godine od gripe umrlo čak 13 ljudi.
 • EPIDEMIJA GRIPE Virus mutirao, može se održati i do ljetnih mjeseci

  http://www.portaloko.hr/clanak/epidemija-gripe-virus-mutirao-moze-se-odrzati-i-do-ljetnih-mjeseci/0/91882/
  Gripa u Hrvatskoj je na vrhuncu. Broj oboljelih drastično se povećava tako da je do sada oko 17.000 prijavljenih oboljenja. Da je ova sezona, barem po broju oboljelih, mnogo jača nego zadnjih godina, govori činjenica da smo lani imali oko 20.000 oboljelih u cijeloj sezoni.
 • HRVATSKOM VLADA EPIDEMIJA Vrhunac se tek očekuje, doznajte kada se hitno morate javiti u bolnicu

  http://www.portaloko.hr/clanak/hrvatskom-vlada-epidemija-vrhunac-se-tek-ocekuje----doznajte-kada-se-hitno-morate-javiti-u-bolnicu/0/91800/
  Do sada je liječničku pomoć zatražio gotovo 9 tisuća oboljelih. Najteže je u Zagrebu i Splitu. Neke su bolnice zabranile i posjete. Ali pravi razmjeri znat će se od ponedjeljka - kada se školaraci vrate u klupe.
 • TREĆA ŽRTVA VIRUSA GRIPE? Pacijent preminuo samo nekoliko sati od primanja u bolnicu

  http://www.portaloko.hr/clanak/treca-zrtva-virusa-gripe-pacijent-preminuo-samo-nekoliko-sati-od-primanja-u-bolnicu/0/91623/
  Samo nekoliko sati od trenutka primanja u KBC Split preminula je još jedna osoba, ovaj put muškarac za kojeg se sumnja da je bolovao od gripe.
 • EPIDEMIJA U PUNOM ZAMAHU Diljem zemlje ambulante pune, doktori upozoravaju: 'Virus se proširio'

  http://www.portaloko.hr/clanak/epidemija-u-punom-zamahu-diljem-zemlje-ambulante-pune-doktori-upozoravaju-virus-se-prosirio/0/91493/
  Epidemija gripe u punom je zamahu. Čekaonice u ordinacijama obiteljske medicine diljem zemlje prebukirane su, a velik broj građana potvrdu o gripi dobio je u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević.
 • EPIDEMIJA SVRABA U Dubrovniku invazija parazita, sve više oboljelih

  http://www.portaloko.hr/clanak/epidemija-svraba-u-dubrovniku-invazija-parazita-sve-vise-oboljelih-/0/90943/
  Osobe koje imaju izraziti svrbež, jači noću i na toplini te promjene na koži – ponajviše šake – odmah 
se moraju javiti liječniku
 • Njemačka: E.coli jenjava, do sada 36 mrtvih

  http://www.portaloko.hr/clanak/njemacka-ecoli-jenjava-do-sada-36-mrtvih/0/14464/
 • Klice graha izvor su zaraze E. coli

  http://www.portaloko.hr/clanak/klice-graha-izvor-su-zaraze-e-coli/0/13936/
  Broj umrlih od epidemije povezane s bakterijom ECEH-om u Europi popeo se na 22, među kojima je čak 21 žrtva zabilježena u Njemačkoj, po posljednjem izvješću koje je u nedjelju objavilo Europsko središte za sprječavanje i kontrolu bolesti (ECDC) u Stockholmu.
 • 'Izvor zaraze možda nikada nećemo saznati'

  http://www.portaloko.hr/clanak/izvor-zaraze-mozda-nikada-necemo-saznati/0/13722/
  Čelnik Instituta Roberta Kocha, ustanove zadužene za brigu o javnom zdravlju u Njemačkoj, izjavio je da bi epidemija smrtonosnom enterohemoragijskom bakterijom E.coli (EHEC) mogla potrajati još mjesecima, prenosi u četvrtak BBC.