Rezultati pretrage

dubrovačke ljetne igre

 • VELIČANSTVENA NOĆ U SUBOTU Spektakularni glazbeni događaj zaključit će 69. Dubrovačke ljetne igre

  http://www.portaloko.hr/clanak/velicanstvena-noc-u-subotu-spektakularni-glazbeni-dogadaj-zakljucit-ce-69-dubrovacke-ljetne-igre/0/101643/
  U velikoj koncertnoj završnici 69. Dubrovačkih ljetnih igara nastupit će vrhunski američki orguljaš Cameron Carpenter sa Simfonijskim orkestrom Hrvatske radiotelevizije kojim će ravnati talijanski dirigent Daniele Rustioni, ispred crkve sv. Vlaha u subotu, 25. kolovoza s početkom u 22 sata. Koncert će izravno prenositi HRT na svom televizijskom Prvom programu te radijskom Trećem programu.
 • 'KLJUČEVI OD GRADA' Ovaj tjedan još dva festivalska programa za djecu

  http://www.portaloko.hr/clanak/kljucevi-od-grada-ovaj-tjedan-jos-dva-festivalska-programa-za-djecu/0/101630/
  U sklopu programa razvoja publike Ključevi od grada, na 69. Dubrovačkim ljetnim igrama predstoje još dva događanja za najmlađe (a i one malo starije): Jasna Held pripovijedat će narodne priče i bajke iz okolice Dubrovnika sutra, 21. kolovoza u 19.30 sati u crkvici sv. Stjepana u Pustijerni, dok će dan nakon, 22. kolovoza Lucija Vuković i Helena Puhara voditi likovnu radionicu za djecu na temu Kako percipiramo umjetnost? u palači Sponza s početkom u 19.30 sati. Ulaz na oba događanja je slobodan.
 • Recital Andreasa Ottensamera u Dvoru (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/recital-andreasa-ottensamera-u-dvoru-foto/0/101585/
  U nastavku glazbenog programa 69. Dubrovačkih ljetnih igara, koncert će u atriju Kneževa dvora održati Andreas Ottensamer, prvi klarinet Berlinske filharmonije, i pijanist José Gallardo u utorak, 14. kolovoza 2018. s početkom u 21.30, a uz potporu fonda Srednjoeuropske inicijative (SEI) kojom trenutno predsjedava Republika Hrvatska.
 • 'DERVIŠ I SMRT' Ovacije u parku Gradac

  http://www.portaloko.hr/clanak/dervis-i-smrt-ovacije-u-parku-gradac/0/101565/
  Balet Hrvatskog narodnog kazališta Split prvi put u povijesti nastupio je na Dubrovačkim ljetnim igrama sinoć, 9. kolovoza i zaslužio ovacije brojne oduševljene festivalske publike izvedbom hvaljenog baleta „Derviš i smrt“ prema romanu Meše Selimovića u koreografiji Igora Kirova. Balet je na programu 69. Igara i večeras, 10. kolovoza s početkom u 21.30 u parku Gradac.
 • 'UŽASI ZAVIČAJA DUBROVAČKIH LJETNIH IGARA' Otvorena izložba koja predstavlja 33 dubrovačka umjetnika (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/uzasi-zavicaja-dubrovackih-ljetnih-igara-otvorena-izlozba-koja-predstavlja-33-dubrovacka-umjetnika/0/101552/
  Izložba Užasi zavičaja Dubrovačkih ljetnih igara i Art radionice Lazareti, koja na nekoliko gradskih lokacija predstavlja radove trideset tri suvremena dubrovačka umjetnika, otvorena je sinoć, 7. kolovoza u palači Sponza.
 • JEDINSTVENI GLAZBENI PROJEKT 'Arabeske' na Onofrijevoj fontani, 'Terminator' na Orsuli (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/jedinstveni-glazbeni-projekt-arabeske-na-onofrijevoj-fontani-terminator-na-orsuli-foto/0/101527/
  Jedinstveni glazbeni projekt nazvan „Inside Out“ u sklopu 69. Dubrovačkih ljetnih igara održan je u sinoć, 4. kolovoza, na dvije lokacije, predstavljajući dubrovačkoj publici posebnu glazbenu suradnju I.N.K. Experiment Dua s Miodragom Gladovićem i Réso-nanceom u prvom dijelu večeri unutar gradskih zidina, kraj Velike Onofrijeve fontane te uz kvartet Chui u parku Orsula, gdje su i udaraljkaši Ivana Kuljerić Bilić i Nikola Krbanyevitch izveli dvije zajedničke skladbe, posebno pripremljene za ovaj festivalski program, koji je organiziran uz potporu Francuskog instituta.
 • OKUPLJA MLADE TALENTE Međunarodna pijanistička radionica slavne Marije João Pire

  http://www.portaloko.hr/clanak/okuplja-mlade-talente-medunarodna-pijanisticka-radionica-slavne-marije-joo-pire/0/101508/
  Na 69. Dubrovačkim ljetnim igrama u tijeku je Međunarodna pijanistička radionica Marije João Pires koja će trajati do utorka, 7. kolovoza kada će održati završni koncert polaznika, u 21.30 u Kneževom dvoru. Besplatne ulaznice za ovaj koncertni nastup moći će se preuzeti na blagajni u Festivalskoj palači od subote. Radionica, koja je dio projekta Marije João Pires pod nazivom Partitura, bit će otvorena za javnost u subotu i nedjelju, 4. i 5. kolovoza.
 • MACBETH Bitef Dance Company izveo plesnu predstavu

  http://www.portaloko.hr/clanak/macbeth-bitef-dance-company-izveo-plesnu-predstavu/0/101449/
  U sklopu programa 69. Dubrovačkih ljetnih igara, plesna predstava Macbeth prema Williamu Shakespeareu, u produkciji Bitef teatra i Centra za kulturu Tivat, gostovala je sinoć, 26. srpnja na taraci tvrđave Revelin.
 • 'U IŠČEKIVANJU NOVOG WALTERA' Vrhunski koncert u programu Igara

  http://www.portaloko.hr/clanak/u-iscekivanju-novog-waltera-vrhunski-koncert-u-programu-igara/0/101442/
  Koncert En attand de Walter nouveau (U iščekivanju novog Waltera), koji će se održati u srijedu, 15. kolovoza u atriju Kneževa dvora u 21.30, obogatit će već opsežan i raznovrstan glazbeni program 69. Igara.
 • PREDSTAVA BOGATA I PUNA ENERGIJA Michelangelo na Lokrumu, najavljena prva dramska premijera (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/predstava-bogata-i-puna-energija-michelangelo-na-lokrumu-najavljena-prva-dramska-premijera-foto-/0/101413/
  Prvi premijerni dramski naslov 69. Dubrovačkih ljetnih igara Michelangelo Sebastijana Horvata i Milana Matthisa Markovića po drami Michelangelo Buonarroti Miroslava Krleže, u režiji Sebastijana Horvata, koji Igre pripremaju u koprodukciji s Hrvatskim narodnim kazalištem Ivana pl. Zajca Rijeka, premijerno će biti izveden 27. srpnja na ruševinama benediktinskog samostana na otoku Lokrumu.
 • JANDROKOVIĆ NA SVEČANOSTI Premijer i predsjednica neće prisustvovati otvaranju Igara

  http://www.portaloko.hr/clanak/jandrokovic-na-svecanosti-premijer-i-predsjednica-nece-prisustvovati-otvaranju-igara/0/101285/
  Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i premijer Andrej Plenković neće prisustvovati otvaranju 69. Ljetnih igara, neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik.
 • PROMJENA LOKACIJE KONCERTA Mischa Maisky i Zagrebačka filharmonija održat će se na Lokrumu

  http://www.portaloko.hr/clanak/promjena-lokacije-koncerta-mischa-maisky-i-zagrebacka-filharmonija-odrzat-ce-se-na-lokrumu/0/101273/
  Koncert jednog od najvećih živućih violončelista na svijetu Mische Maiskog i Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem mo. Pier Carla Orizia, održat će se u srijedu, 11. srpnja na otoku Lokrumu, a ne ispred crkve svetog Vlaha kako je prvotno bilo najavljeno.
 • OTVARANJE 69. IGARA U utorak svečani trenutak kojeg svi očekuju

  http://www.portaloko.hr/clanak/otvaranje-69-igara-u-utorak-svecani-trenutak-kojeg-svi-ocekuju/0/101269/
  Svečano otvaranje 69. Dubrovačkih ljetnih igara tradicionalno će se održati u utorak, 10. srpnja u 21 sat ispred crkve svetog Vlaha. Ovogodišnju ceremoniju režira Saša Božić koji potpisuje i scenarij, i to u skladu s naglaskom 69. Igara na razvoj publike, pokazujući da Grad i Igre čine kako umjetnici tako i njegovi građani.
 • Vokalna glazba kroz stoljeća u ljetnikovcu Bunić Kaboga (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/vokalna-glazba-kroz-stoljeca-u-ljetnikovcu-bunic-kaboga-foto/0/100984/
  U suradnji Dubrovačkih ljetnih igara i zaklade Caboga Stiftung njemački vokalni ansambl Singer Pur gostuje u Dubrovniku u četvrtak, 14. lipnja, kada će s početkom u 21 sat održati koncert u ljetnikovcu Bunić Kaboga. Ulaz je besplatan, ali je gratis ulaznice potrebno ranije preuzeti na blagajni Igara.
 • Otvorena prodaja ulaznica za Dubrovačke ljetne igre

  http://www.portaloko.hr/clanak/otvorena-prodaja-ulaznica-za-dubrovacke-ljetne-igre/0/100174/
  Ured prodaje u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1) od danas je otvoren za kupnju ulaznica za programe 69. Dubrovačkih ljetnih igara. Radno vrijeme je od 10 do 14 sati radnim danima (od ponedjeljka do petka), a početkom svibnja ured prelazi na cjelodnevni rad.
 • Knjiga 'Svjedoci Mnemozine' predstavljena u Festivalskoj palači (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/knjiga--svjedoci--mnemozine--predstavljena--u--festivalskoj--palaci--foto/0/99048/
  Knjiga Svjedoci Mnemozine – Plavi razgovori o Igrama i Gradu autorice Jelene Obradović Mojaš, objavljena u izdanju Dubrovačkih ljetnih igara, predstavljena je sinoć, 9. prosinca pred brojnom publikom u Festivalskoj palači.
 • UOČI TRADICIONALNE OBJAVE Imenovan v.d. intendanta Dubrovačkih ljetnih igara

  http://www.portaloko.hr/clanak/uoci-tradicionalne-objave-imenovan-vd-intendanta-dubrovackih-ljetnih-igara/0/92026/
  Uoči tradicionalne objave pretprograma Dubrovačkih ljetnih igara na praznik Kandelore, priopćujemo da je ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, kako bi se omogućilo nesmetano odvijanje festivala, odlučila imenovati gospodina Mladena Tarbuka v.d. intendantom Dubrovačkih ljetnih igara do kraja ovogodišnjeg festivalskog izdanja.
 • Hasanbegović: Dubrovačke ljetne igre najznačajniji su kulturni festival u Hrvatskoj

  http://www.portaloko.hr/clanak/hasanbegovic-dubrovacke-ljetne-igre-najznacajniji-su-kulturni-festival--u-hrvatskoj/0/87721/
  Tehnički ministar kulture Zlatko Hasanbegović istaknuo je u nedjelju u Dubrovniku, na sjednici Festivalskog vijeća, kako su Dubrovačke ljetne igre najveći i najznačajniji kulturni festival u Hrvatskoj koji će doprinijeti percepciji Dubrovnika kao iznimnog kulturnog i turističkog središta.
 • Otvora se blagajna Igara u Festivalskoj palači

  http://www.portaloko.hr/clanak/otvora-se-blagajna-igara-u-festivalskoj-palaci/0/87066/
  Ulaznice za gotovo sedamdeset dramskih, glazbenih, baletnih i drugih programa 67. Dubrovačkih ljetnih igara od sutra su dostupne na blagajni u prizemlju Festivalske palače na adresi Od Sigurate 1
 • Recital mladog ruskog pijanista Kutuzova u Dvoru

  http://www.portaloko.hr/clanak/recital-mladog-ruskog-pijanista--kutuzova-u-dvoru/0/76577/
  U sklopu glazbenog programa 66. Dubrovačkih ljetnih igara, mladi ruski pijanist Alexander Kutuzov na glasoviru će izvesti djela skladatelja L. van Beethovena, R. Shumanna, S. Rahmanjinova i P. I. Čajkovskog u četvrtak s početkom u 21:30 sati u atriju Kneževa dvora