Rezultati pretrage

dkd

 • Dubrovačke knjižnice bit će zatvorene za korisnike od ponedjeljka, 16. ožujka, pa sve do daljnjega

  http://www.portaloko.hr/clanak/dubrovacke-knjiznice-bit-ce-zatvorene-za-korisnike-od-ponedjeljka-16-ozujka-pa-sve-do-daljnjega/0/107639/
  Dubrovačke knjižnice sa svim ograncima bit će zatvorene za korisnike od ponedjeljka, 16. ožujka, pa sve do daljnjega.
 • Dr. sc. Sanja Vulić: 'Rešetar se Dubrovnikom bavio s više različitih aspekata' (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/dr-sc-sanja-vulic-resetar-se-dubrovnikom-bavio-s-vise-razlicitih-aspekata-foto/0/107600/
  “Rešetarova zapažanja o dubrovačkom govoru potkraj XIX. i u prvim desetljećima XX. stoljeća” naslov je predavanja kojeg je 12. ožujka, u sklopu Mjeseca hrvatskoga jezika, u Dubrovačkim knjižnicama održala dr. sc. Sanja Vulić.
 • Besplatne radionice robotike i programiranja bez ekrana u Dubrovačkim knjižnicama (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/besplatne-radionice-robotike-i-programiranja-bez-ekrana-u-dubrovackim-knjiznicama-foto/0/107567/
  U Čitaonici Narodne knjižnice Grad održat će se dvije besplatne radionice robotike i programiranja bez ekrana. Radionice su namijenjene djeci od pet godina, predškolcima i učenicima nižih razreda osnovnih škola. Prva radionica će se održati u ponedjeljak 23. ožujka s početkom u 13 sati, a druga u četvrtak, 26. ožujka, s početkom u 13 sati.
 • PREDAVANJE U ČITAONICI NARODNE KNJIŽNICE GRAD Sanja Vulić o 'Rešetarovim zapažanjima u dubrovačkom govoru’

  http://www.portaloko.hr/clanak/predavanje-u-citaonici-narodne-knjiznice-grad-sanja-vulic-o-resetarovim-zapazanjima-u-dubrovackom-g/0/107556/
  U sklopu programa Mjeseca hrvatskoga jezika, dr. sc. Sanja Vulić održat će predavanje: “Rešetarova zapažanja o dubrovačkom govoru potkraj XIX. i u prvim desetljećima XX. stoljeća”, u četvrtak, 12. ožujka 2020., u Čitaonici Narodne knjižnice Grad s početkom u 18 sati.
 • Aklea Neon slikama, riječima i glazbom dočarala Peru (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/aklea-neon-slikama-rijecima-i-glazbom-docarala-peru-foto/0/107479/
  „22 stvari koje morate znati prije putovanja u Peru” naslov je predavanja koje je. 3. ožujka, u sklopu prvih ovogodišnjih Putositnica utorkom održala putujuća glazbenica Aklea Neon u Dubrovačkim knjižnicama.
 • Predavanje dr.sc. Domagoja Vidovića 'O dubrovačkim imenima i prezimenima'

  http://www.portaloko.hr/clanak/predavanje-drsc-domagoja-vidovica-o-dubrovackim-imenima-i-prezimenima/0/107478/
  U sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatskog jezika Dubrovačke knjižnice ugostit će dr.sc. Domagoja Vidovića koji će u četvrtak, 5. ožujka 2020., održati predavanje “O dubrovačkim imenima i prezimenima” u Čitaonici Narodne knjižnice s početkom u 18 sati.
 • 'Jezični aktivisti' koji se bore za drukčiji odnos prema jeziku predstavili knjigu 'Jeziku je svejedno' (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/jezicni-aktivisti-koji-se-bore-za-drukciji-odnos-prema-jeziku-predstavili-knjigu-jeziku-je-svejed/0/107393/
  Mjesec hrvatskoga jezika u Dubrovačkim knjižnicama počeo je predavanjem “Jeziku je svejedno: hrvatski između znanosti i ideologije” dr.sc. Anđela Starčevića i dr.sc. Mata Kapovića koje se održalo 25. veljače u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.
 • 'Jeziku je svejedno: hrvatski između znanosti i ideologije' predavanje dr.sc. Anđela Starčevića i dr.sc. Mata Kapovića

  http://www.portaloko.hr/clanak/jeziku-je-svejedno-hrvatski-izmedu-znanosti-i-ideologije-predavanje-drsc-andela-starcevica-i-dr/0/107363/
  Knjiga “Jeziku je svejedno” autora Anđela Starčevića, Mate Kapovića i Daliborke Sarić, najavljena kao znanstveno utemeljena demistifikacija problematike jezične upotrebe koja ima za cilj pokušati pridonijeti pomicanju javnih rasprava o jeziku u Hrvatskoj u pravom smjeru, predstavit će se u utorak, 25. veljače 2020. u Čitaonici Narodne knjižnice s početkom u 19 sati, povodom manifestacije Mjesec hrvatskoga jezika (21. veljače – 17. ožujka).
 • Matija Dedić održao koncert Arsenovih pjesama povodom Valentinova (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/matija-dedic-odrzao-koncert-arsenovih-pjesama-povodom-valentinova-foto/0/107269/
  „Matija svira Arsena“ naslov je koncerta koji je povodom Dana zaljubljenih u Čitaonici Narodne knjižnice, 14. veljače, izveo hrvatski jazz glazbenik Matija Dedić uz Sebastijana Vukosavića koji je čitao Arsenove pjesme.
 • Tonka Raguž i Matea Vragolov pobjednice 'Amora u knjižnici' (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/tonka-raguz-i-matea-vragolov-pobjednice-amora-u-knjiznici-foto/0/107258/
  Drugu godinu za redom Dubrovačke knjižnice organizirale su natječaj za najljepšu ljubavnu pjesmu među dubrovačkim osnovnim i srednjim školama pod naslovom “Amor u knjižnici” koji se održao 13. siječnja u Čitaonici Narodne knjižnice Grad, uz program kojeg su vodile knjižničarke Katarina Palinić i Nikolina Miloslavić.
 • Valentinovo u Dubrovačkim knjižnicama: 'Matija svira Arsena'

  http://www.portaloko.hr/clanak/valentinovo-u-dubrovackim-knjiznicama-matija-svira-arsena/0/107231/
  Na dan posvećen ljubavi, u petak, 14. veljače 2020., Dubrovačke knjižnice svojim korisnicima i svima zaljubljenima, onima koji su to bili ili će tek biti, poklanjaju koncert Matije Dedića „Matija svira Arsena“.
 • Pjesničko-glazbena večer 'Amor u knjižnici'

  http://www.portaloko.hr/clanak/pjesnickoglazbena-vecer-amor-u-knjiznici/0/107216/
  Dubrovačke knjižnice i ove godine povodom Valentinova organizirale su natječaj za najljepšu ljubavnu pjesmu „Amor u knjižnici“. Ova pjesničko-glazbena večer održat će se dan uoči Valentinova, u četvrtak, 13. veljače, s početkom u 18 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad. Manifestaciju će glazbenim izvedbama uljepšati Karla Gabrieri i Roko Grilec, članovi benda Dapal.
 • 'Sve te vodilo k meni' – Valentinovo uz koncert Matije Dedića

  http://www.portaloko.hr/clanak/sve-te-vodilo-k-meni--valentinovo-uz-koncert-matije-dedica/0/107169/
  Na dan posvećen ljubavi, u petak, 14. veljače 2020., Dubrovačke knjižnice svojim korisnicima i svima zaljubljenima, onima koji su to bili ili će tek biti, poklanjaju koncert Matije Dedića „Matija svira Arsena“ , koji počinje u 18:30 sati u Saloči od zrcala.
 • Otvorena izložba Dubravka Kovačevića 'Koluri Grada od svetoga Vlaha' (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/otvorena-izlozba-dubravka-kovacevica-koluri-grada-od-svetoga-vlaha-foto/0/107147/
  U organizaciji Dubrovačkih knjižnica, 5. veljače, otvorena je izložba „Koluri Grada od svetoga Vlaha“ Dubravka Kovačevića, nekadašnjeg festanjula i autora monografije „Sveti Vlaho i njegovi festanjuli“.
 • Veselo druženje vrtića i Odjela za djecu i mlade u susret 1048. Festi

  http://www.portaloko.hr/clanak/veselo-druzenje-vrtica-i-odjela-za-djecu-i-mlade-u-susret-1048-festi/0/107080/
  Povodom Feste sv. Vlaha, Odjel za djecu i mlade Dubrovačkih knjižnica nastavio je sa svojim aktivnostima za najmlađe. U pričaonici, 31. siječnja, namijenjenoj višim vrtićkim uzrastima, Odjel su posjetili grupe iz vrtića Škatulica, Župa i Pile 2 kojima je knjižničarka Deša Ficović Kosović objasnila sve o nadolazećoj 1048. Festi.
 • Postavljena izložba radova sa slikarskih radionica Želja Perkovića (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/postavljena-izlozba-radova-sa-slikarskih-radionica-zelja-perkovica--foto/0/107079/
  Zadnji sat besplatnih slikarskih radionica koje su se tijekom dva tjedna odvijala u Dubrovačkim knjižnicama, održao se 30. siječnja, u prizemlju Narodne knjižnice Grad. Polaznici su završavali svoje radove ulja na platnu koji će biti izloženi u istom prostoru od 31. siječnja do 3. veljače.
 • Na Odjelu za djecu i mlade slušale se priče i crtao barjak sv. Vlaha (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/na-odjelu-za-djecu-i-mlade-slusale-se-price-i-crtao-barjak-sv-vlaha-foto/0/107061/
  Povodom feste sv. Vlaha na Odjelu za djecu i mlade Dubrovačkih knjižnica 29. siječnja, održala se pričaonica i likovna radionica namijenjena djeci od pet do osam godina koju je vodila djelatnica Odjela za mlade Nikolina Miloslavić.
 • ODRŽANO PREDAVANJE U ČITAONICI NARODNE KNJIŽNICE Kako je Doris Bogoje preko sporta ostvarila svoj 'američki san'(FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/odrzano-predavanje-u-citaonici-narodne-knjiznice-kako-je-doris-bogoje-preko-sporta-ostvarila-svoj-a/0/107017/
  ‘’Preko sporta do diplome u Americi’’ bila je tema predavanja koje je 27. siječnja u Čitaonici Narodne knjižnice održala odbojkašica Doris Bogoje.
 • Otvorena izložba inozemnih autora na temu sv. Vlaha iz kolekcije obitelji Batinić (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/-otvorena-izlozba-inozemnih-autora-na-temu-sv-vlaha-iz-kolekcije-obitelji-batinic-foto/0/107012/
  Galerija Artur u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama otvorila je, 27. siječnja, kolektivnu izložbu inozemnih umjetnika na temu sv. Vlaha u Znanstvenoj knjižnici na trećem katu.
 • Veliki broj maturanata prisustvovao prvom blok satu priprema za državnu maturu u Dubrovačkim knjižnicama (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/veliki-broj-maturanata-prisustvovao-prvom-blok-satu-priprema-za-drzavnu-maturu-u-dubrovackim-knjizni/0/106970/
  Prvi blok sat priprema za državnu maturu iz Hrvatskoga jezika koje vodi Mirjana Žeravica, profesorica hrvatskoga jezika u Klasičnoj gimnaziji Ruđera Boškovića, održan je 23. siječnja u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.