Rezultati pretrage

dkd

 • Virtualno slavlje knjige u Dubrovačkim knjižnicama

  http://www.portaloko.hr/clanak/virtualno-slavlje-knjige-u-dubrovackim-knjiznicama/0/108126/
  Ove godine manifestacija Noć knjige, kojom se nastoji dati kreativan poticaj čitanju i promidžbi knjige, po prvi puta održava se u virtualnom svijetu, a tema su knjige koje su promijenile svijet kao i sama promjena koja je zahvatila sve nas. Uz poruku ‘S knjigom nisi izoliran!’ Dubrovačke knjižnice će na sam dan manifestacije, četvrtak, 23. travnja 2020., objavljivati sadržaje putem svoje Facebook stranice koji su pripremljeni za ovu prigodu.
 • Dubrovačke knjižnice bit će zatvorene za korisnike od ponedjeljka, 16. ožujka, pa sve do daljnjega

  http://www.portaloko.hr/clanak/dubrovacke-knjiznice-bit-ce-zatvorene-za-korisnike-od-ponedjeljka-16-ozujka-pa-sve-do-daljnjega/0/107639/
  Dubrovačke knjižnice sa svim ograncima bit će zatvorene za korisnike od ponedjeljka, 16. ožujka, pa sve do daljnjega.
 • Dr. sc. Sanja Vulić: 'Rešetar se Dubrovnikom bavio s više različitih aspekata' (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/dr-sc-sanja-vulic-resetar-se-dubrovnikom-bavio-s-vise-razlicitih-aspekata-foto/0/107600/
  “Rešetarova zapažanja o dubrovačkom govoru potkraj XIX. i u prvim desetljećima XX. stoljeća” naslov je predavanja kojeg je 12. ožujka, u sklopu Mjeseca hrvatskoga jezika, u Dubrovačkim knjižnicama održala dr. sc. Sanja Vulić.
 • Besplatne radionice robotike i programiranja bez ekrana u Dubrovačkim knjižnicama (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/besplatne-radionice-robotike-i-programiranja-bez-ekrana-u-dubrovackim-knjiznicama-foto/0/107567/
  U Čitaonici Narodne knjižnice Grad održat će se dvije besplatne radionice robotike i programiranja bez ekrana. Radionice su namijenjene djeci od pet godina, predškolcima i učenicima nižih razreda osnovnih škola. Prva radionica će se održati u ponedjeljak 23. ožujka s početkom u 13 sati, a druga u četvrtak, 26. ožujka, s početkom u 13 sati.
 • PREDAVANJE U ČITAONICI NARODNE KNJIŽNICE GRAD Sanja Vulić o 'Rešetarovim zapažanjima u dubrovačkom govoru’

  http://www.portaloko.hr/clanak/predavanje-u-citaonici-narodne-knjiznice-grad-sanja-vulic-o-resetarovim-zapazanjima-u-dubrovackom-g/0/107556/
  U sklopu programa Mjeseca hrvatskoga jezika, dr. sc. Sanja Vulić održat će predavanje: “Rešetarova zapažanja o dubrovačkom govoru potkraj XIX. i u prvim desetljećima XX. stoljeća”, u četvrtak, 12. ožujka 2020., u Čitaonici Narodne knjižnice Grad s početkom u 18 sati.
 • Aklea Neon slikama, riječima i glazbom dočarala Peru (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/aklea-neon-slikama-rijecima-i-glazbom-docarala-peru-foto/0/107479/
  „22 stvari koje morate znati prije putovanja u Peru” naslov je predavanja koje je. 3. ožujka, u sklopu prvih ovogodišnjih Putositnica utorkom održala putujuća glazbenica Aklea Neon u Dubrovačkim knjižnicama.
 • Predavanje dr.sc. Domagoja Vidovića 'O dubrovačkim imenima i prezimenima'

  http://www.portaloko.hr/clanak/predavanje-drsc-domagoja-vidovica-o-dubrovackim-imenima-i-prezimenima/0/107478/
  U sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatskog jezika Dubrovačke knjižnice ugostit će dr.sc. Domagoja Vidovića koji će u četvrtak, 5. ožujka 2020., održati predavanje “O dubrovačkim imenima i prezimenima” u Čitaonici Narodne knjižnice s početkom u 18 sati.
 • 'Jezični aktivisti' koji se bore za drukčiji odnos prema jeziku predstavili knjigu 'Jeziku je svejedno' (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/jezicni-aktivisti-koji-se-bore-za-drukciji-odnos-prema-jeziku-predstavili-knjigu-jeziku-je-svejed/0/107393/
  Mjesec hrvatskoga jezika u Dubrovačkim knjižnicama počeo je predavanjem “Jeziku je svejedno: hrvatski između znanosti i ideologije” dr.sc. Anđela Starčevića i dr.sc. Mata Kapovića koje se održalo 25. veljače u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.
 • 'Jeziku je svejedno: hrvatski između znanosti i ideologije' predavanje dr.sc. Anđela Starčevića i dr.sc. Mata Kapovića

  http://www.portaloko.hr/clanak/jeziku-je-svejedno-hrvatski-izmedu-znanosti-i-ideologije-predavanje-drsc-andela-starcevica-i-dr/0/107363/
  Knjiga “Jeziku je svejedno” autora Anđela Starčevića, Mate Kapovića i Daliborke Sarić, najavljena kao znanstveno utemeljena demistifikacija problematike jezične upotrebe koja ima za cilj pokušati pridonijeti pomicanju javnih rasprava o jeziku u Hrvatskoj u pravom smjeru, predstavit će se u utorak, 25. veljače 2020. u Čitaonici Narodne knjižnice s početkom u 19 sati, povodom manifestacije Mjesec hrvatskoga jezika (21. veljače – 17. ožujka).
 • Matija Dedić održao koncert Arsenovih pjesama povodom Valentinova (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/matija-dedic-odrzao-koncert-arsenovih-pjesama-povodom-valentinova-foto/0/107269/
  „Matija svira Arsena“ naslov je koncerta koji je povodom Dana zaljubljenih u Čitaonici Narodne knjižnice, 14. veljače, izveo hrvatski jazz glazbenik Matija Dedić uz Sebastijana Vukosavića koji je čitao Arsenove pjesme.
 • Tonka Raguž i Matea Vragolov pobjednice 'Amora u knjižnici' (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/tonka-raguz-i-matea-vragolov-pobjednice-amora-u-knjiznici-foto/0/107258/
  Drugu godinu za redom Dubrovačke knjižnice organizirale su natječaj za najljepšu ljubavnu pjesmu među dubrovačkim osnovnim i srednjim školama pod naslovom “Amor u knjižnici” koji se održao 13. siječnja u Čitaonici Narodne knjižnice Grad, uz program kojeg su vodile knjižničarke Katarina Palinić i Nikolina Miloslavić.
 • Pjesničko-glazbena večer 'Amor u knjižnici'

  http://www.portaloko.hr/clanak/pjesnickoglazbena-vecer-amor-u-knjiznici/0/107216/
  Dubrovačke knjižnice i ove godine povodom Valentinova organizirale su natječaj za najljepšu ljubavnu pjesmu „Amor u knjižnici“. Ova pjesničko-glazbena večer održat će se dan uoči Valentinova, u četvrtak, 13. veljače, s početkom u 18 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad. Manifestaciju će glazbenim izvedbama uljepšati Karla Gabrieri i Roko Grilec, članovi benda Dapal.
 • Otvorena izložba Dubravka Kovačevića 'Koluri Grada od svetoga Vlaha' (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/otvorena-izlozba-dubravka-kovacevica-koluri-grada-od-svetoga-vlaha-foto/0/107147/
  U organizaciji Dubrovačkih knjižnica, 5. veljače, otvorena je izložba „Koluri Grada od svetoga Vlaha“ Dubravka Kovačevića, nekadašnjeg festanjula i autora monografije „Sveti Vlaho i njegovi festanjuli“.
 • Veselo druženje vrtića i Odjela za djecu i mlade u susret 1048. Festi

  http://www.portaloko.hr/clanak/veselo-druzenje-vrtica-i-odjela-za-djecu-i-mlade-u-susret-1048-festi/0/107080/
  Povodom Feste sv. Vlaha, Odjel za djecu i mlade Dubrovačkih knjižnica nastavio je sa svojim aktivnostima za najmlađe. U pričaonici, 31. siječnja, namijenjenoj višim vrtićkim uzrastima, Odjel su posjetili grupe iz vrtića Škatulica, Župa i Pile 2 kojima je knjižničarka Deša Ficović Kosović objasnila sve o nadolazećoj 1048. Festi.
 • Postavljena izložba radova sa slikarskih radionica Želja Perkovića (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/postavljena-izlozba-radova-sa-slikarskih-radionica-zelja-perkovica--foto/0/107079/
  Zadnji sat besplatnih slikarskih radionica koje su se tijekom dva tjedna odvijala u Dubrovačkim knjižnicama, održao se 30. siječnja, u prizemlju Narodne knjižnice Grad. Polaznici su završavali svoje radove ulja na platnu koji će biti izloženi u istom prostoru od 31. siječnja do 3. veljače.
 • Na Odjelu za djecu i mlade slušale se priče i crtao barjak sv. Vlaha (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/na-odjelu-za-djecu-i-mlade-slusale-se-price-i-crtao-barjak-sv-vlaha-foto/0/107061/
  Povodom feste sv. Vlaha na Odjelu za djecu i mlade Dubrovačkih knjižnica 29. siječnja, održala se pričaonica i likovna radionica namijenjena djeci od pet do osam godina koju je vodila djelatnica Odjela za mlade Nikolina Miloslavić.
 • ODRŽANO PREDAVANJE U ČITAONICI NARODNE KNJIŽNICE Kako je Doris Bogoje preko sporta ostvarila svoj 'američki san'(FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/odrzano-predavanje-u-citaonici-narodne-knjiznice-kako-je-doris-bogoje-preko-sporta-ostvarila-svoj-a/0/107017/
  ‘’Preko sporta do diplome u Americi’’ bila je tema predavanja koje je 27. siječnja u Čitaonici Narodne knjižnice održala odbojkašica Doris Bogoje.
 • Otvorena izložba inozemnih autora na temu sv. Vlaha iz kolekcije obitelji Batinić (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/-otvorena-izlozba-inozemnih-autora-na-temu-sv-vlaha-iz-kolekcije-obitelji-batinic-foto/0/107012/
  Galerija Artur u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama otvorila je, 27. siječnja, kolektivnu izložbu inozemnih umjetnika na temu sv. Vlaha u Znanstvenoj knjižnici na trećem katu.
 • Veliki broj maturanata prisustvovao prvom blok satu priprema za državnu maturu u Dubrovačkim knjižnicama (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/veliki-broj-maturanata-prisustvovao-prvom-blok-satu-priprema-za-drzavnu-maturu-u-dubrovackim-knjizni/0/106970/
  Prvi blok sat priprema za državnu maturu iz Hrvatskoga jezika koje vodi Mirjana Žeravica, profesorica hrvatskoga jezika u Klasičnoj gimnaziji Ruđera Boškovića, održan je 23. siječnja u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.
 • AMOR U KNJIŽNICI: Traži se najljepša ljubavna pjesma

  http://www.portaloko.hr/clanak/amor-u-knjiznici-trazi-se-najljepsa-ljubavna-pjesma/0/106969/
  Dubrovačke knjižnice pozivaju na sudjelovanje u natječaju za najljepšu ljubavnu pjesmu „Amor u knjižnici“. Cilj ovoga natjecanja poticanje je i promoviranje literarnog stvaralaštva mladih te stvaranje prigoda u kojima se mogu upoznati s osobama sličnih interesa i s njima podijeliti svoja iskustva.