Rezultati pretrage

dolar

 • ODNOS SVJETSKIH VALUTA Dolar pao, euro i britanska funta ojačali

  http://www.portaloko.hr/clanak/odnos-svjetskih-valuta-dolar-pao-euro-i-britanska-funta-ojacali/0/102864/
  Mnogi analitičari smatraju da američka središnja banka ove godine neće povećavati kamatne stope, nakon što ih je lani podignula u četiri navrata za po 0,25 postotnih bodova.
 • VRIJEDNOST AMERIČKE VALUTE Dolar zabilježio najveći tjedni dobitak u posljednjih šest mjeseci

  http://www.portaloko.hr/clanak/vrijednost-americke-valute-dolar-zabiljezio-najveci-tjedni-dobitak-u-posljednjih-sest-mjeseci/0/102629/
  Na svjetskim valutnim tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga je tjedna snažno porasla, nakon dva tjedna pada, pri čemu je dolar zabilježio najveći tjedni dobitak u posljednjih šest mjeseci.
 • DOLAR OSLABIO Pad tečaja američke valute drugi tjedan za redom

  http://www.portaloko.hr/clanak/dolar-oslabio-pad-tecaja-americke-valute-drugi-tjedan-za-redom/0/102389/
  Na svjetskim valutnim tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta pala je i prošloga tjedna, drugog zaredom, jer su velike oscilacije cijena dionica na svjetskim burzama navele ulagače da potraže sigurnija utočišta za svoj kapital.
 • DOLAR OJAČAO Vrijednost američke valute dosegla najviše razine u 16 mjeseci

  http://www.portaloko.hr/clanak/dolar-ojacao-vrijednost-americke-valute-dosegla-najvise-razine-u-16-mjeseci/0/102070/
  Na svjetskim valutnim tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta blago je porasla i prošloga tjedna, drugog zaredom, a u jednom je trenutku dosegnula i najvišu razinu u 16 mjeseci, što se, među ostalim, zahvaljuje oporavku tržišta dionica.
 • MASOVNO SE KUPUJE DOLAR Postoje dva jaka razloga

  http://www.portaloko.hr/clanak/masovno-se-kupuje-dolar-postoje-dva-jaka-razloga-/0/101632/
  Masovno prebacivanje kapitala iz eura u dolar je u posljednjim mjesecima dovelo do jačanja dolara u odnosu na euro od približno 8%.
 • TRUMP POŽELIO PA SE OSTVARILO Istup američkog predsjednika uzrokovao pad dolara

  http://www.portaloko.hr/clanak/trump-pozelio-pa-se-ostvarilo-istup-americkog-predsjednika-uzrokovao-pad-dolara/0/101408/
  Na svjetskim valutnim tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga je tjedna pala nakon što je predsjednik SAD-a Donald Trump kritizirao politiku američke središnje banke i kazao da snažan dolar ne ide u prilog SAD-u.
 • EURO OSLABIO Cijena valute EU skliznula prema američkoj

  http://www.portaloko.hr/clanak/euro--oslabio--cijena--valute--eu--skliznula--prema--americkoj/0/97964/
  "Euro je ranjiv nakon što je uvelike očekivana najava ECB-a o postupnom smanjenju kvantitativnog popuštanja sada iza nas", kazao je Kit Juckes, valutni analitičar u Societe Generaleu.
 • PAD VRIJEDNOSTI DOLARA Američka valuta na najnižoj razini od početka 2015.

  http://www.portaloko.hr/clanak/pad--vrijednosti--dolara--americka--valuta--na--najnizoj--razini--od--pocetka--2015/0/96809/
  Na svjetskim valutnim tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta pala je prošloga tjedna na najnižu razinu od siječnja 2015. godine, dok je europska valuta u zamahu.