Rezultati pretrage

grad dubrovnik

 • Grad Dubrovnik zamijenio dotrajali električni agregat (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/grad-dubrovnik-zamijenio-dotrajali-elektricni-agregat-foto/0/108070/
  Agregat u vlasništvu Grada Dubrovnika koji električnom energijom opskrbljuje tvrđavu Revelin, Kino Slobodu, Kazalište Marina Držića i vanjsku razvodnu tablu pored Straduna dotrajao je te je zamijenjen novim uređajem. Stari agregat u prostor koridora ulice Iza Grada montiran je sredinom 80-tih godina prošlog stoljeća i istekao je njegov vijek trajanja, a zamijenio ga je novi uređaj nazivne snage 220 kVA u skladu sa svim današnjim tehničkim normama.
 • Osigurana sredstva za isplatu učeničkih i studenskih stipendija u svim kategorijama

  http://www.portaloko.hr/clanak/osigurana-sredstva-za-isplatu-ucenickih-i-studenskih-stipendija-u-svim-kategorijama/0/107877/
  Grad Dubrovnik obavještava korisnike učeničkih i studentskih stipendija da će se mjesečni iznosi za 152 učeničke i studentske stipendije uredno isplatiti.
 • Ukida se naknada za članove upravnih vijeća javnih ustanova u vlasništvu Grada

  http://www.portaloko.hr/clanak/ukida-se-naknada-za-clanove-upravnih-vijeca-javnih-ustanova-u-vlasnistvu-grada/0/107785/
  U sklopu paketa mjera za suzbijanje gospodarskih posljedica djelovanja koronavirusa, odlukom gradonačelnika Dubrovnika Mata Frankovića svim članovima upravnih vijeća javnih ustanova u vlasništvu Grada Dubrovnika, a čija naknada se financira iz proračunskih prihoda Grada, ista se ukida za mjesece travanj, svibanj i lipanj.
 • Studentski dom uskoro spreman za slučaj potrebe Opće bolnice Dubrovnik (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/studentski-dom-uskoro-spreman-za-slucaj-potrebe-opce-bolnice-dubrovnik-foto/0/107783/
  Radovi na novom studentskom domu, koji je predviđen kao sekundarni objekt za smještaj zaraženih koronavirusom, privode se kraju i uskoro će biti spreman za slučaj potrebe. Radove je danas obišao dubrovački gradonačelnik Mato Franković u društvu zamjenice Orlande Tokić i ravnatelja Studentskog centra Marka Potrebice.
 • Provedeni natječaji za opremanje OŠ Montovjerna (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/provedeni-natjecaji-za-opremanje-os-montovjerna-foto/0/107780/
  Radovi na izgradnji Osnovne škole Montovjerna ušli su u samu završnicu, a u međuvremenu je proveden i postupak javne nabave za opremanje škole. Prvi dubrovački kapitalni projekt u obrazovanju u više od tri desetljeća danas je obišao gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima.
 • Privremeno se obustavlja financiranje programa udruga

  http://www.portaloko.hr/clanak/privremeno-se-obustavlja-financiranje-programa-udruga/0/107768/
  Grad Dubrovnik nastavlja se prilagođavati novonastalim okolnostima i privremeno posluje vodeći se financiranjem nužnih i neophodnih troškova.
 • Imenovani Voditelji timova povjerenika i zamjenika civilne zaštite za gradske kotare i mjesne odbore

  http://www.portaloko.hr/clanak/imenovani-voditelji-timova-povjerenika-i-zamjenika-civilne-zastite-za-gradske-kotare-i-mjesne-odbore/0/107734/
  Sukladno uputi Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske aktivirane su operativne snage civilne zaštite Grada Dubrovnika. Stožer civilne zaštite Grada Dubrovnika imenovao je Voditelje timova povjerenika i zamjenika civilne zaštite za gradske kotare i mjesne odbore kako slijedi:
 • Grad Dubrovnik aktivirao operativne snage civilne zaštite (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/grad-dubrovnik-aktivirao-operativne-snage-civilne-zastite-foto/0/107713/
  Sukladno uputi Stožera civilne zaštite RH aktivirane su operativne snage civilne zaštite Grada Dubrovnika koje broje preko 200 pripadnika te su započeti koordinacijski sastanci. Prvi takav sastanak na koji se pozivaju povjerenici CZ-a i njihovi zamjenici održan je danas u Kinu Sloboda, a sastanci iste prirode nastavit će se provoditi u manjim grupama prema gradskim kotarima i mjesnim odborima radi sigurnosti svih uključenih.
 • Gradonačelnik Franković na sastanku s gospodarstvenicima (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/gradonacelnik-frankovic-na-sastanku-s-gospodarstvenicima-foto/0/107675/
  Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima održao je danas sastanak s predstavnicima strukovnih udruženja gospodarstvenika koji posluju na području Grada Dubrovnika, na temu izvanredne situacije u Dubrovniku uslijed pojave globalne pandemije koronavirusa.
 • Završeni radovi na tri kilometra dugoj cesti Kliševo-Mrčevo (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/zavrseni-radovi-na-tri-kilometra-dugoj-cesti-klisevomrcevo-foto/0/107650/
  U Gornjim selima završeni su radovi na sanaciji nerazvrstane ceste Kliševo – Mrčevo. Rekonstrukcija je obuhvatila uređenje dionice duge 3,2 kilometra punog profila ceste širine 5,5 metara, postavljanje zaštitne ograde na pojedinim dijelovima ceste, dok je na ulazu u mjesta Kliševo i Mrčevo postavljena i nova javna rasvjeta te nogostup.
 • Grad Dubrovnik uvodi preventivnu mjeru – komunikacija sa strankama telefonom i e-mailom

  http://www.portaloko.hr/clanak/grad-dubrovnik-uvodi-preventivnu-mjeru--komunikacija-sa-strankama-telefonom-i-emailom/0/107626/
  Grad Dubrovnik obavještava građane da će se privremeno u razdoblju od ponedjeljka 16. ožujka sva komunikacija s upravnim odjelima i službama odvijati putem elektroničke pošte i telefona te u naznačenom razdoblju neće biti izravnog rada sa strankama.
 • 'SPREMNO DOČEKUJEMO KRIZU' Franković o utjecaju koronavirusa: Ako zatvore granice bit ćemo 60 milijuna kuna u gubitku

  http://www.portaloko.hr/clanak/spremno-docekujemo-krizu-frankovic-o-utjecaju-koronavirusa-ako-zatvore-granice-bit-cemo-60-miliju/0/107597/
  "U ovom trenutku smo skoncentrirani na javne financije i ponašamo se kao da se radi o privremenom financiraju, a vjerujemo kako su i gospodarstvenici bili odgovorni kao i mi pa su jednako spremni", kazao je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković koji je danas na konferenciji za medije povodom održavanja ASTA Destination Expo 2020 koji će se održati u prosincu govorio o utjecaju koronavirusa na turizma te posljednicama na javne financije.
 • Održana radionica 'Odvojeno skupljanje otpada u vrtićima i školama' (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/odrzana-radionica--odvojeno-skupljanje-otpada-u-vrticima-i-skolama-foto/0/107594/
  U sklopu projekta „ReDu – provedba Programa izobrazno informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom Grada Dubrovnika“ udruga DEŠA Dubrovnik provela je radionicu „Odvojeno skupljanje otpada u vrtićima i školama“ u hotelu Hilton za odgojiteljice dječjih vrtića.
 • RASPISAN NATJEČAJ Milijun kuna za cjelogodišnje subvencije dubrovačkim tradicijskim obrtima

  http://www.portaloko.hr/clanak/raspisan-natjecaj-milijun-kuna-za-cjelogodisnje-subvencije-dubrovackim-tradicijskim-obrtima/0/107560/
  Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković raspisao je natječaj za dodjelu subvencija tradicijskih dubrovačkih obrta u 2020. godini.
 • Započeli radovi na sanaciji pločnika na Pilama (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/zapoceli-radovi-na-sanaciji-plocnika-na-pilama-foto/0/107546/
  Sanirat će se ukupno oko 1.100 metara četvornih pločnika na Pilama, na potezu od restorana Dubravka, Ulicom branitelja Dubrovnika sve do skretanja za Gradac, odnosno do Ženskog đačkog doma.
 • Uskoro počinje gradnja doma umirovljenika u Gružu (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/uskoro-pocinje-gradnja-doma-umirovljenika-u-gruzu-foto/0/107477/
  Hotel Gruž objavio je otvoreno nadmetanje za nabavu radova na projektu „Rekonstrukcija (dogradnja i nadogradnja) Hotela Gruž u dom za starije i nemoćne osobe tipa hotel“. Sukladno glavnom projektu, dom će imati ukupno 48 ležajeva u 32 smještajne jedinice i to 16 jednokrevetnih soba, 13 dvokrevetnih i tri apartmana. Predviđene su i tri jednokrevetne sobe za osobe s invaliditetom, odnosno osobe smanjene pokretljivosti, smještene u suterenu objekta.
 • Odjelu za europske fondove plaće u potpunosti financirane europskim sredstvima

  http://www.portaloko.hr/clanak/odjelu-za-europske-fondove-place-u-potpunosti-financirane-europskim-sredstvima/0/107455/
  O važnosti formiranja novog Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Grada Dubrovnika govore sami rezultati. Naime, u dvije godine Grad Dubrovnik je putem Odjela povukao 200 milijuna kuna europskih sredstava, a do kraja godine u planu je još najmanje 100 milijuna kuna.
 • Uređen sportski teren u Ljupču (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/ureden-sportski-teren-u-ljupcu-foto/0/107419/
  Završeni su radovi uređenja sportskog igrališta u Ljupču koje je prema nalogu Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu izvela tvrtka Tehnogradnja d.o.o., ugovorni izvođač za održavanje dječjih igrališta i sportskih terena na području Grada Dubrovnika.
 • Zbog radova se zatvara Šetnica Nika i Meda Pucića od Hotela More do Ville Wolff

  http://www.portaloko.hr/clanak/zbog-radova-se-zatvara-setnica-nika-i-meda-pucica-od-hotela-more-do-ville-wolff/0/107397/
  Šetnica Nika i Meda Pucića bit će zatvorena za kretanje (osim za stanare) od četvrtka, 27. veljače pa do kraja izvođenja radova i to na potezu od Hotela More do Ville Wolff.
 • U utorak privremena regulacija prometa u Ulici Vladimira Nazora

  http://www.portaloko.hr/clanak/u-utorak-privremena-regulacija-prometa-u-ulici-vladimira-nazora/0/107373/
  Vrtlar Dubrovnik će u utorak, 25. veljače postavljati sustav za automatsko zalijevanje na zelenu površinu kod benzinske postaje INA-e u Ulici Vladimira Nazora.