Rezultati pretrage

glazba

 • Glazbena svečanost u Dvoru uz dubrovačke simfoničare, Bogányja i Marasa (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/glazbena-svecanost-u-dvoru-uz-dubrovacke-simfonicare-bognyja-i-marasa-foto/0/101583/
  Koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra, pod ravnanjem mađarskog dirigenta Tibora Bogányja i dubrovačkog violinista Marina Marasa održao se sinoć, 12. kolovoza pred brojnom publikom u atriju Kneževa dvora. Umjetnici su za izvedbu djela Kodálya, Barbera i Mendelssohna, nagrađeni obilnim pljeskom.
 • Ulaznice za nastup Redfoo-a nabavite što prije

  http://www.portaloko.hr/clanak/ulaznice-za-nastup-redfooa-nabavite-sto-prije-/0/101579/
  Posjetite posljednji dan Revelin Festivala i nabavite ulaznice za Redfoo i Kungs što prije.
 • NAPUSTIO NAS OLIVER DRAGOJEVIĆ Preminuo je velikan hrvatske glazbe

  http://www.portaloko.hr/clanak/napustio-nas-oliver-dragojevic-preminuo-je-velikan-hrvatske-glazbe/0/101463/
  Jutros u 5 sati u splitskoj bolnici umro je Oliver Dragojević.
 • IZVRSTAN PROVOD Croatia Squad po prvi put zabavio dubrovačku publiku u Revelinu (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/izvrstan--provod--croatia--squad--po--prvi--put--zabavio--dubrovacku--publiku--u--revelinu--foto/0/100955/
  Petak je u Revelinu dan za gostovanje najboljih svjetskih DJ-a. Sinoć je u prepunom klubu Revelin svoj set pustio najtraženiji Švicarski DJ, Croatia Squad .
 • RAZLOZI ZBOG KOJIH BISTE TREBALI TRČATI BEZ GLAZBE Sve više trkača u posljednje vrijeme radije bira tišinu

  http://www.portaloko.hr/clanak/razlozi--zbog--kojih--biste--trebali--trcati--bez--glazbe--sve--vise--trkaca--u--posljednje--vrijeme/0/98740/
  U svijetu trkača slušalice i glazba su vječna tema, no ovoga puta umjesto najboljih pjesama za ritam, radije donosimo razloge zašto biste trebali početi trčati bez njih. Sve više trkača u posljednje vrijeme radije bira tišinu, evo i zašto: 
 • DUBROVNIK U POZNO LJETO Dmitry Sinkovsky i Luca pianca nastupili u Dvoru (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/dubrovnik--u--pozno--ljeto--dmitry--sinkovsky--i--luca--pianca--nastupili--u--dvoru--foto/0/96810/
  Nakon maestralnih izvedbi Vivaldijevih djela s DSO-om u petak, ruski violinski virtuoz i kontratenor Dmitry Sinkovsky i švicarsko-talijanski lutnjist Luca Pianca su sinoć održali još jedan koncert u Dvoru. Pod nazivom Stylus phantasticus, ovaj koncert je donio u Dvor glazbu 17. stoljeća.
 • DUBROVNIK U POZNO LJETO Ovacije za Sinkovskog, Piancu i Gudače DSO-a, večeras Stylus phantasticus (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/dubrovnik--u--pozno--ljeto--ovacije--za--sinkovskog--piancu---i--gudace--dsoa---veceras--stylus--/0/96799/
  Sinoćnji nastup Gudačkog sastava Dubrovačkog simfonijskog orkestra, ruskog violinista Dmitryja Sinkovskog i lutnjista Luce Piance, izazvao je ovacije u Kneževom dvoru. Izvedena su djela Antonija Vivaldija: Četiri godišnja doba i Koncert za lutnju, gudače i basso continuo. Oduševljena publika je velikim pljeskom izvela Sinkovskog i Piancu na čak tri bisa! Za one koji su propustili vrhunske izvedbe, imaju priliku čuti recital Dmitryja Sinkovskog i Luce Piance još večeras.
 • SURADNJA GRADOVA PRIJATELJA SE NASTAVLJA Mladi dubrovački glazbenici u posjetu Bad Homburgu (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/suradnja--gradova--prijatelja--se--nastavlja--mladi--dubrovacki--glazbenici--u---posjetu--bad--hombu/0/96768/
  Mladi glazbeni sastav Dapal iz Osnovne škole Lapad, u sklopu programa suradnje s gradom prijateljem Bad Homburgom vor der Höhe, sudjelovao je na Laternenfestu koji se održao od 31.kolovoza do 05. rujna 2017. godine.
 • VEČERAS NASTAVAK ODLIČNOG PROGRAMA Prva večer Toolrooma u Revelinu privukla brojne domaće (FOTOGALERIJA)

  http://www.portaloko.hr/clanak/veceras--nastavak--odlicnog--programa--prva--vecer--toolrooma--u--revelinu--privukla--brojne---domac/0/96636/
  Toolroom vikend u Revelinu sinoć je otvorio Technasia, DJ koji već dugi niz godina gradi odličnu karijeru. Brojni domaći podržali su i ove godine Toolroom vikend, jer znaju o kako kvalitetnim zabavama se radi.
 • GRADONAČELNIK SA STANARIMA BUNIĆEVE POLJANE Razgovaralo se o izvođenju glazbe na javnim površinama

  http://www.portaloko.hr/clanak/gradonacelnik--sa--stanarima--buniceve--poljane--razgovaralo--se--o--izvodenju---glazbe--na---javnim/0/96498/
  Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je danas predstavnike građana koji žive na području Bunićeve poljane s kojima je razgovarao o trenutnoj situaciji na Poljani vezanoj uz rad ugostiteljskih objekata.
 • KNJIGE KOJE SU OPJEVALI LEGENDARNI IZVOĐAČI Led Zeppelin o Gospodaru prstenova, Metallica i Ernest Hemingway (VIDEO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/knjige-koje-su-opjevali-legendarni-izvodaci----led-zeppelin-o-gospodaru-prstenova-metallica-i-ernes/0/91984/
  Intermedijalni susreti književnosti i glazbe oduvijek su bili česti. Još od same antike na cijeni su bile književnost i umjetnost, a u renesansi su intelektualcima proglašavani oni koji su bili sposobni prepoznati aluzije na tadašnja kanonska djela i uživati u toj ludičkoj igri. Iako je danas sve pomalo zasićeno, još uvijek se načitanost identificira s obrazovanošću i erudicijom, i još uvijek se poznavanje glazbe smatra općom kulturom. Mnogi izvođači prepoznali su da nema boljeg tla za stvaralačku afirmaciju od spajanja tih dviju umjetnosti, a mi smo odabrali trinaest primjera koji su nas zaintrigirali.
 • Vodeći alternativni rock band Linkin park još jednom blizu Hrvatske

  http://www.portaloko.hr/clanak/vodeci-alternativni-rock-band-linkin-park-jos-jednom-blizu-hrvatske/0/94542/
  Organizatori Volt Festivala(mlađeg brata razvikanog Sziget festivala) najavili su bombastičnog headlinera za izdanje 2017. Preko 50 milijuna prodanih kopija albuma, Linkin Park je jedan od najpoznatijih alter rock bendova na svijetu, koji redovito puni stadione i arene gdje god ih put nanese. Po prvi puta dolaze na Volt Festival na krilima poslednjeg albuma “The Hunting Party”, a uskoro ulaze u studio snimiti novi album koji će predstaviti na aktualnoj turneji koji počinje u 2017.godini.
 • Subota i Platanus – savršena kombinacija! /FOTOGALERIJA/

  http://www.portaloko.hr/clanak/subota-i-platanus--savrsena-kombinacija-fotogalerija/0/65549/
  Bura je možda opustošila dubrovačke ulice, no hladnoća se zasigurno nije osjetila u Platanusu. Kao i svake subote, logična destinacija za nezaboravan provod upravo je tamo.
 • Donosimo raspored događanja na ovogodišnjem Terraneo festivalu

  http://www.portaloko.hr/clanak/donosimo-raspored-dogadanja-na--ovogodisnjem-terraneo-festivalu-/0/33433/
  Preko stotinu imena objavljeno je na listi za ovogodišnji šibenski Terraneo festival, koji se odvija 7.-10. Kolovoza. Kako to obična biva, posjetiteljima preostaje saznati samo još raspored izvođača, kojeg prenosimo u cijelosti.
 • Zaokružen lineup ovogodišnjeg Terranea

  http://www.portaloko.hr/clanak/zaokruzen-lineup-ovogodisnjeg-terranea/0/33432/
  Treći i posljedni krug objava izvođača započinje Thievery Corporation, Groove Armada i The Jon Spencer Blues Explosion.
 • Predstavljamo nova imena na Terraneo festivalu

  http://www.portaloko.hr/clanak/predstavljamo-nova-imena-na-terraneo-festivalu/0/33401/
  Drugi set izvođača, u identičnom paketu od 14 imena, donosi nam šibenski Terraneo. Prije svega tu je headliner festivala – The Roots, Parov Stelar Band, The Vaccines i ostali.
 • Jeftinije ulaznice za Terraneo do kraja mjeseca

  http://www.portaloko.hr/clanak/jeftinije-ulaznice-za-terraneo-do-kraja-mjeseca/0/33393/
  Festivalske ulaznice su dostupne do kraja mjeseca po cijeni od 350 kn.
 • Prve potvrde za Terraneo festival

  http://www.portaloko.hr/clanak/prve-potvrde-za-terraneo-festival/0/33391/
  14 izvođača je potvrđeno u prvim nizu objava šibenskog festivala. 7.-10. kolovoza svoje će nastupe imati skupine The XX, The ing Tings i mnoge druge.
 • Terraneo festival živi i dalje

  http://www.portaloko.hr/clanak/terraneo-festival-zivi-i-dalje/0/33390/
  Uspješni ljetni glazbeni festival Terraneo, čije je prošlogodišnje premijerno izdanje posjetilo više od 30 tisuća ljudi, objavio je povratak na prostore bivše vojarne bribirskih knezova sa središnjim glazbenim programom od 7. do 9. kolovoza.