Rezultati pretrage

agrokor

 • Objavljeno novo ime Agrokora i novi čelni ljudi kompanije

  http://www.portaloko.hr/clanak/objavljeno-novo-ime---agrokora-i----novi-----celni-ljudi----kompanije/0/102739/
  Na sjednici Privremenog vjerovničkog vijeća održanoj u četvrtak u Zagrebu odlučeno je predložiti Trgovačkom sudu da datum javne objave provedbe nagodbe vjerovnika bude 1. ožujka 2019. godine, da odredi da će datum početka provedbe nagodbe nastupiti 1. travnja 2019., te da na datum javne objave odobri javnu objavu datuma početka provedbe.
 • KONZUM NAJUSPJEŠNIJA AGROKOROVA KOMPANIJA Dobit koncerna 1,7 milijarde kuna

  http://www.portaloko.hr/clanak/konzum-najuspjesnija-agrokorova-kompanija-dobit-koncerna-17-milijarde-kuna/0/102460/
  Najuspješnija kompanija u izvještajnom razdoblju je bio Konzum čija je EBITDA bila veća od plana za čak 157,9 milijuna kuna odnosno za više od 60 posto, dok su prihodi premašili plan za 111 milijuna kuna odnosno za 1,4 posto.
 • NOVA IMENA Agrokor će se u Novoj godini drukčije zvati, a i sve njegove kompanije

  http://www.portaloko.hr/clanak/nova-imena-agrokor-ce-se-u-novoj-godini-drukcije-zvati-a-i-sve-njegove-kompanije/0/102396/
  S provedbom na Trgovačkom sudu u Zagrebu postala je službena informacija prema kojoj su sva buduća zrcalna društva Grupe Agrokor, osim Agrokora d.d., koja su do sada bila registrirana kao tvrtke pod generičkim imenima dobila sa zadnjim danom ove godine i službeno nova imena. Nova imena društava koja će početi s operativnim poslovanjem po završetku implementacije nagodbe vjerovnika Agrokora sastoje se od starog imena i dodatka plus.
 • Je li Koncern Agrokor preživio krizu?

  http://www.portaloko.hr/clanak/je-li-koncern-agrokor-prezivio-krizu/0/102332/
  Irena Weber, zamjenica izvanrednog povjerenika u Agrokoru govorila je o tome kakvi su planovi za iduću godini i može li Agrokor ponovno postati konkuretna na tržištu?
 • Fabris Peruško: 'Agrokor ima preduvjete ostati jedna od najvećih kompanija u ovom dijelu Europe

  http://www.portaloko.hr/clanak/fabris-perusko-agrokor-ima-preduvjete-ostati-jedna-od-najvecih-kompanija-u-ovom-dijelu-europe/0/102209/
  Fabris Peruško, izvanredni povjerenik Agrokora, komentirao je trenutnu situaciju u kojoj se kompanija nalazi te iznio svoja predviđanja kako bi se ista mogla pozicionirati na tržištu u ovom dijelu Europe. Poslovni dnevnik donosi njegovu elaboraciju.
 • REZULTATI Izvanredni povjerenik Peruško: 'Ostvarujemo budžet, sve ide po planu, jako smo zadovoljni'

  http://www.portaloko.hr/clanak/rezultati-izvanredni-povjerenik-perusko-ostvarujemo-budzet-sve-ide-po-planu-jako-smo-zadovoljni/0/102090/
  Dodao je da je s dosadašnjim rezultatima rada izvanredne uprave jako zadovoljan te da vjeruje u budućnost Agrokora.
 • POSLOVANJE KONCERNA Agrokor objavio novo mjesečno izvješće

  http://www.portaloko.hr/clanak/poslovanje-koncerna-agrokor-objavio-novo-mjesecno-izvjesce/0/101970/
  Operativna dobit Prehrane iznosi 1,04 milijardi kuna. Ukupan prihod Maloprodaje je u izvještajnom razdoblju dosegao 8,97 milijardi kuna. Konzum nastavlja s uspješnim poslovanjem, pa je tako u rujnu prihod od prodaje bio tri posto veći nego u istom mjesecu prethodne godine.
 • IZVRSNI REZULTATI Agrokor dobro posluje u Srbiji

  http://www.portaloko.hr/clanak/izvrsni-rezultati-agrokor-dobro-posluje-u-srbiji/0/101709/
  "Trenutno se radi o ukupno 17 nekretnina, od kojih neke nisu u komercijalnoj upotrebi, a dio je komercijaliziran kroz dugogodišnji najam od strane Mercatora - S d.o.o", stoji u priopčenju ove kompanije.
 • TODORIĆ PORUČIO 'Konačno su sve maske pale'

  http://www.portaloko.hr/clanak/todoric-porucio-konacno-su-sve-maske-pale/0/101650/
  Osnivač Agrokora Ivica Todorić poručio je u četvrtak, nakon objave transkripata svjedočenja Martine Dalić i ostalih pred DORH-om, da su konačno sve maske pale istaknuvši da je premijer Andrej Plenković znao za sve sastanke i "od početka bio uključen u formiranje i upravljanje kriminalnom grupom Borg, odgovornom za pljačku Agrokora".
 • MJESEČNO IZVJEŠĆE Ovako su poslovale tvrtke iz Agrokorovog koncerna

  http://www.portaloko.hr/clanak/mjesecno-izvjesce-ovako-su-poslovale-tvrtke-iz-agrokorovog-koncerna/0/101591/
  Grupa Agrokor je u prvih šest mjeseci 2018. godine ostvarila operativnu dobit od 729,7 milijuna kuna, što je za 44,2 milijuna kuna ili 6,4 posto više od plana.
 • ESKALACIJA KRIZE Konzum izgubio 1,4 milijarde kuna prihoda i 3% udjela

  http://www.portaloko.hr/clanak/eskalacija-krize-konzum-izgubio-14-milijarde-kuna-prihoda-i-3-udjela/0/101451/
  U Konzumu ističu i kako je druga polovica prošle godine bila u znaku stabilizacije i poboljšanja poslovanja.
 • NOVI AGROKOR? Uljanik traži milijardu eura!

  http://www.portaloko.hr/clanak/novi-agrokor-uljanik-trazi-milijardu-eura-/0/101375/
  'Vjerujem Uljaniku i Upravi da u korespondenciji s Dankom Končarom zajedno mogu ispuniti zadatak'
 • Budući šef Agrokora: 'Već smo se sve dogovorili s Amerikancima'

  http://www.portaloko.hr/clanak/buduci-sef-agrokora-vec-smo-se-sve-dogovorili-s-amerikancima/0/101245/
  O Agrokoru će u budućnosti odlučivati novi vlasnici, a najveći vlasnik je Sberbank u kojoj je prvi čovjek zadužen za Agrokor - Maksim Poletaev, donedavno potpredsjednik Sberbanka, koji je prije godinu dana Ivici Todoriću na svoj brk odobrio zadnjih 100 milijuna eura za spas Agrokora.
 • PRIJEDLOG NAGODBE ZA AGROKOR Glasanje sutra, ročište će trajati najviše šest sati

  http://www.portaloko.hr/clanak/prijedlog-nagodbe-za-agrokor-glasanje-sutra-rociste-ce-trajati-najvise-sest-sati/0/101222/
  Dan uoči ročišta za glasanje o prijedlogu nagodbe za Agrokor u dvorani Cibona u popodnevnim je satima održana generalna proba. Sutkinja zagrebačkog Trgovačkog suda Nevenka Siladi Rstić sa sudskim savjetnicima i izvanredna uprava Agrokora testirali su tehničke komponente važne za provedbu današnjeg ročišta.
 • SJEDNICA SABORSKOG ODBORA ZA GOSPODARSTVO Peruško: 'Svi zaposlenici koncerna zadržavaju ista prava'

  http://www.portaloko.hr/clanak/sjednica-saborskog-odbora-za-gospodarstvo-perusko-svi-zaposlenici-koncerna-zadrzavaju-ista-prava/0/101156/
  Na trosatnoj sjednici saborskog Odbora za gospodarstvo posvećenoj Agrokoru u srijedu, ministar gospodarstva Darko Horvat, poručio je zastupnicima kako ne treba strahovati da hrvatsko zemljište ide u ruke strancima, a izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško rekao je da svi zaposlenici koncerna zadržavaju ista prava.
 • BROJNE POHVALE Hoće li se Martina Dalić vratiti u Vladu?

  http://www.portaloko.hr/clanak/brojne-pohvale-hoce-li-se-martina-dalic-vratiti-u-vladu/0/101133/
  U euforiji zbog toga što je Privremeno vjerovničko vijeće prihvatilo nagodbu zaredale su se zahvale kreatorima lex Agrokora s najviših političkih instanci a s obzirom da je Uskok odbacio sumnje da su kreatori lexa koji su kasnije počeli ubirati milijunske honorare učinili ikakvo kazneno djelo, može se reći da model Borg doživljava svoju potpunu legalizaciju u Hrvatskoj
 • IZRUČENJE IVICE TODORIĆA Odgođena prvostupanjska odluka

  http://www.portaloko.hr/clanak/izrucenje--ivice--todorica--odgodena--prvostupanjska--odluka/0/100538/
  Na ročištu održanom prije deset dana, 10. travnja, sutkinja Emma Arbuthnot je najavila da će donijeti odluku 20. travnja.
 • OPET SE JAVIO NA SVOM BLOGU Ivica Todorić sada optužuje Ramljaka da kroz svoju, i plaće svojih savjetnika, izvlači milijune iz Agrokora

  http://www.portaloko.hr/clanak/opet--se--javio--na--svom--blogu--ivica--todoric--sada--optuzuje--ramljaka--da--kroz--svoju--i--pla/0/98393/
  Ivica Todorić danas se opet javio na svom blogu, ovaj put s komentarom na plaću vladinog izvanrednog povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka i njegovih savjetnika. Todorić piše kako je Ramljak, pod pritiskom javnosti, morao objaviti kako su troškovi pravnih, financijski i savjetnika za restrukturiranje, za četiri mjeseca angažmana, Agrokor stajali 140 milijuna kuna.
 • DIREKTORI DOMAĆIH KOMPANIJA STRAHUJU OD REVIZIJE Izvješće o Agrokoru podignulo je dosta prašine

  http://www.portaloko.hr/clanak/direktori--domacih--kompanija--strahuju--od--revizije--izvjesce--o--agrokoru--podignulo--je--dosta--/0/97452/
  Izvješće koje daje precizan uvid u način na koji je funkcionirao sustav u najvećoj hrvatskoj kompaniji, Agrokoru, podignulo je dosta prašine, ali i otvorilo niz novih pitanja, primjerice o tome je li u Agrokoru postojao gospodarski kriminal te jesu li u toj kompaniji namjerno precjenjivali vrijednost svoje imovine i tako kreditorima slali lažnu sliku kako bi osigurali nove kredite. Stručnjaci, međutim, ističu kako bi stroga revizija po uzoru na ovu u Agrokoru brojne tvrtke u Hrvatskoj dovela do dokapitalizacije ili stečaja.
 • Todorić nikad neće ući u Mercator, ali hoće u Remetinec

  http://www.portaloko.hr/clanak/todoric-nikad-nece-uci-u-mercator-ali-hoce-u-remetinec/0/12200/
  Boris Mikšić, nezavisni kandidat na nadolazećim izborima žestoko se u svom priopćenju obrušio na vlasnika Agrokora Ivicu Todorića. Osvrćući se na Mercatorovu odbijenicu Agrokoru, Mikšić tvrdi kako se Slovenci "groze Todorićevog novca u Sloveniji te ga smatraju ozbiljnom prijetnjom za svoju zemlju".