Rezultati pretrage

Italija

 • Italija je ušla u recesiju

  http://www.portaloko.hr/clanak/italija-je-usla-u-recesiju/0/102586/
  Italija je ušla u recesiju, pokazuju danas objavljeni preliminarni podaci o BDP-u za posljednji kvartal prošle godine. Naime, prema najnovijim podacima talijanska ekonomija pala je u posljednjem kvartalu 2018. za 0,2 posto, što nakon pada od 0,1 posto u trećem kvartalu znači ulazak u recesiju.
 • 'PLAN B' Italija bi mogla odbaciti euro

  http://www.portaloko.hr/clanak/plan-b-italija-bi-mogla-odbaciti-euro/0/101455/
  Italija bi trebala imati "plan B" za izlazak iz eurozone budu li to zahtijevale gospodarske prilike, rekao je osnivač Pokreta 5 zvijezda koji sudjeluje u vlasti, što je uzdrmalo financijska tržišta.
 • RAZGOVARALO SE Talijanska poslovna delegacija u posjeti Županijskoj komori Dubrovnik (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/razgovaralo--se--talijanska--poslovna--delegacija--u--posjeti--zupanijskoj--komori--dubrovnik--foto/0/97234/
  Predstavnici talijanske Gospodarske komore na čelu s direktoricom Paula Sabella, član talijanskog senata, Parlamentarne komisije za međunarodnu suradnju, Fabrizio Di Stefano te predstavnici razvojne agencije specijalizirane za razvoj poduzetništva iz grada Chietia, 27. rujna, posjetili su Županijsku komoru Dubrovnik.
 • Večer u znaku Italije uz DSO, Sanderlinga i klarinetista Cavallina (FOTO)

  http://www.portaloko.hr/clanak/vecer--u--znaku--italije--uz--dso--sanderlinga--i--klarinetista---cavallina--foto/0/96670/
  Sljedeći koncert Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto, koji se održava u utorak 5. rujna, programski će biti posvećen Italiji. Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravnat će njemački dirigent Stefan Sanderling, dok će kao solist nastupiti uspješni klarinetist Radovan Cavallin. Koncert će se održati u atriju Kneževa dvora s početkom u 21 sat.
 • SKANDAL Svećenik organizirao prostituciju, s ljubavnicama se provodio na našoj obali

  http://www.portaloko.hr/clanak/skandal-svecenik----organizirao-prostituciju-s-ljubavnicama-se-provodio-na-nasoj-obali/0/91511/
  Već danima Italiju potresa skandal svećenika koji je uhvaćen u lancu prostitucije.
 • DUBROVČANI OVO ĆE VAS RAZVESELITI Nakon desetljeća TV i radio smetnji stali na kraj Talijanima

  http://www.portaloko.hr/clanak/dubrovcani-ovo-ce-vas-razveseliti-nakon-desetljeca-tv-i-radio-smetnji-stali-na-kraj-talijanima/0/90264/
  Ometanje televizijskog i radijskog signala iz susjedne Italije nastavlja se nesmanjenom žestinom, poručili su iz Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti. U HAKOM-u su proveli opsežnu akciju mjerenja smetnji, te su od lipnja podnijeli još 680 prijava i uputili ih talijanskoj administraciji. O prijavama je obaviještena i Međunarodna telekomunikacijska zajednica (ITU), odgovorna za provedbu međunarodnih sporazuma iz područja elektroničkih komunikacija.
 • Talijani više ne smiju govoriti "nemaš muda"

  http://www.portaloko.hr/clanak/-talijani-vise-ne-smiju-govoriti-nemas-muda/0/34039/
  Talijani će ubuduće dvaput promisliti prije nego nekome kažu 'nemaš muda'. Odlukom najvišeg prizivnog suda u Italiji, taj popularni izraz proglašen je prekršajem, uz novčanu kaznu koja se tek treba odrediti
 • Sanja Mihaljinac: Financijska policija zaplijenila Gadafijevu imovinu u Italiji

  http://www.portaloko.hr/clanak/sanja-mihaljinac-financijska-policija-zaplijenila-gadafijevu-imovinu-u-italiji/0/28741/
  Na temelju naloga Medđunarodnog Haškog suda za krivično gonjenje ratnih zločinaca zaplijenjeno je svo bogatstvo obitelji Gadafi u Italiji u vrijednosti više od milijardu stotinu milijuna eura.
 • Berlusconi doživio fijasko na lokalnim izborima

  http://www.portaloko.hr/clanak/berlusconi-dozivio-fijasko-na-lokalnim-izborima/0/12504/
  Talijanskog premijera Silvija Berlusconija iznenadili su i ražalostili rezultati u prvom krugu lokalnih izbora, u kojima je njegov blok desnog centra izgubio potporu u nizu talijanskih gradova, uključujući i njegovo najveće uporište Milano.
 • Video: Tipkao na jednom i telefonirao na drugom mobitelu dok je vozio putnike

  http://www.portaloko.hr/clanak/video-tipkao-na-jednom-i-telefonirao-na-drugom-mobitelu-dok-je-vozio-putnike/0/12494/
  Vozač autobusa u Italiji kojeg je snimio neko od putnika doslovno je primijenio "hands-free" u vožnji.
 • Četvero u bolnici nakon tuče oko - debljine šunke

  http://www.portaloko.hr/clanak/cetvero-u-bolnici-nakon-tuce-oko--debljine-sunke/0/12362/
  Četiri osobe završile su u subotu u bolnici u Italiji nakon što je svađa oko toga koliko debelo treba biti narezana kriška šunke prerasla u tučnjavu, javila je agencija Ansa.
 • 1.800 imigranata stiglo na Lampeduzu

  http://www.portaloko.hr/clanak/1800-imigranata-stiglo-na-lampeduzu/0/12348/
  Brodovi sa stotinama imigranata iz sjeverne Afrike pristali su na obale Italije u posljednja 24 sata, povećavajući krizu koja je stvorila tenzije između europskih vlada i ponovno potežući pitanje privremenog vraćanja pograničinih kontrola.
 • Etna izbacuje pepeo i lavu, zatvorena zračna luka

  http://www.portaloko.hr/clanak/etna-izbacuje-pepeo-i-lavu-zatvorena-zracna-luka/0/12194/
  Sicilijanske vlasti zatvorile su jutros međunarodnu zračnu luku Catania Fontanarosa zbog pojačanih aktivnosti vulkana Etna, prenose lokalni mediji.
 • Inter u finalu kupa

  http://www.portaloko.hr/clanak/inter-u-finalu-kupa/0/12162/
  Nogometaši Intera izborili su plasman u finale talijanskog kupa nakon što su u uzvratnom susretu polufinala odigrali 1:1 protiv Rome.