'Izađite na glasačka mjesta'

Župski HSP: Zaokružite NE u EU

Župski ogranak HSP-a poslao je priopćenje u kojem građanima pred referendum o ulasku u EU poručuje kako će 'Hrvatska svojim ulaskom u EU izgubiti suverenitet, neovisnost i pravo na slobodu odlučivanja'.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Nakon 50 godina što smo bili u Jugoslaviji, odnosno jednom robničkom savezu, krvi i životima smo prije 20 godina platili dugo očekivanu slobodu i samostalnost.

Danas, nakon 20 godina vlastite nam države, opet se trudimo brzo i pod svaku cijenu izgubiti teško stečenu samostalnost te ući u novi savez u isti onaj položaj protiv kojega smo se početkom 90-ih borili", stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik ogranka Božo Miletić.

"Nudi nam se uporno obmanjivanje javnosti o zapošljavanju mladih u EU - umjesto da se istim tim mladim ljudima omogući posao u Hrvatskoj, te na taj način spriječi "odljev mozgova" iz Lijepe Naše. Do sada su naši ribari svjedočili krivolovu Talijana i Slovenaca u našem dijelu Jadrana, a Vlada sada nudi čitavoj EU naše more.

Svojim ulaskom u EU Hrvatska gubi suverenitet,neovisnost i pravo na slobodu odlučivanja, sve daljnje odluke su u stvari naredbe po volji Bruxelesa u suprotnom slijede kazne i sankcije. Najnoviji slučaj iz kojega je razvidno kako uistinu funkcionira država članica EU imamo u Mađarskoj.

Naime, Mađarska je donijela nekoliko zakona u skladu sa svojim ustavom ali koji EU ne odgovaraju te je naredila Mađarskoj da ih promijeni. Ukoliko se zakoni ne promijene protiv Mađarske će podignuti tužba na Europskom sudu pravde.

Unatoč svim lošim ekonomskim pokazateljima stanja u EU naša vlada nas bombardira reklamama o blagostanju u EU,koje i jesu doslovno samo reklame kao one što im svakodnevno svjedočimo na TV-u, kao za šareno pakiranje jeftinog deterdženta, a pri tome nam se ne prezentirana realno i stvarno stanje.

Stoga, pozivamo sve Hrvatice i Hrvate, da izađu u nedjelju na glasačka mjesta, te na referendumskom listiću zaokruže protiv pristupanja Hrvatske u EU!".

Komentiraj članak

Komentari