Ulazak Hrvatske u EU

Župan poziva: Zaokružite DA na referendumu, vraćamo se kući

Ususret referendumu o ulasku Hrvatske u Europsku uniju, koji će se održati u nedjelju 22. siječnja, župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić javno je pozvao sve građane da iziđu na referendum i zaokruže "DA" na listiću. Njegov poziv, kojem su se priključili i njegovi zamjenici Marija Vučković i Frano Skokandić te predsjednik Županijske skupštine Ivan Prce, donosimo u cijelosti:

"Poštovani žitelji Dubrovačko-Neretvanske županije,

U nedjelju odlučujemo o važnom pitanju za budućnost Hrvatske – ulasku u Europsku uniju.

Hrvatska je oduvijek pripadala europskom civilizacijskom krugu, iz njega je desetljećima bila prisilno istrgnuta, ali nikad nije napustila zapadni način razmišljanja i ponašanja, zapadnu kulturu. Poseban primjer za to je Dubrovnik i naša županija, jer smo mi kroz povijest bili najkvalitetnije zrcalo zapadne civilizacije na istočnoj obali Jadrana.

Hrvatska treba okruženje sigurnosti, stabilnosti, visokih standarda i normi. To pruža EU, koju čine najuspješnije i najuređenije države današnjeg svijeta. Hrvatska ulazi u EU kao suverena država, bit će ravnopravna sa ostalih 27 članica, hrvatski jezik biti će 24 službeni jezik EU.

Hrvatska se ulaskom u EU vraća kući. Sjedamo za zajednički stol s ostalim uljuđenim narodima Europe. Hrvatska time ostvaruje posljednji veliki strateški cilj koji je postavio naš prvi predsjednik dr. Tuđman, a on je da, uz ulazak u NATO, Hrvatska postane i članica  EU.

Pozivam sve sugrađane da u nedjelju iziđu na referendum, zaokruže ZA na listiću i time na najbolji način pridonesu boljoj budućnosti naše Domovine." poručio je građanima Dobroslavić.

Komentiraj članak

Komentari