SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU

ZNANSTVENI ISKORAK: Predstavljanje knjiga prof. dr. sc. Zorana Tomića

Predstavljanje knjiga prof. dr. sc. Zorana Tomića Odnosi s javnošću i Politički odnosi s javnošću održat će se u četvrtak, 23. ožujka, u 18 sati u Sveučilišnom kampusu.

Knjige će predstaviti pročelnik Odjela za komunikologiju izv. prof. dr. sc. Pero Maldini, nastavnik na Odjelu doc. dr. sc. Đorđe Obradović i autor prof. dr. sc. Zoran Tomić, dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i vanjski suradnik Odjela za komunikologiju.

Prof. dr. sc. Zoran Tomić najplodniji je autor udžbenika iz odnosa s javnošću, političkih odnosa s javnošću i političkog marketinga u jugoistočnoj Europi. Dopunjeno i prošireno izdanje udžbenika Odnosi s javnošću – Teorija i praksa, na 1300 stranica obrađuje fenomene suvremenih odnosa s javnošću znanstvenom metodologijom, a više od pedeset analiziranih studija slučaja pomaže da i praktičari i studenti lakše ovladaju praktičnom primjenom teorijskih znanja.

Politički odnosi s javnošću također predstavljaju još jedan Tomićev znanstveni iskorak. Poslije niza objavljenih udžbenika iz izbornih kampanja, specifičnosti političkih odnosa s javnošću Tomić sistematizira, kategorizira i definira temeljne pojmove i procese na gotovo 900 stranica. Time dokazuje posebnosti političkih odnosa s javnošću u odnosu na opće pa utemeljuje posve novu znanstvenu disciplinu čime obogaćuje hrvatsku znanost i praktičarima olakšava planiranje, pripremu, provedbu i analizu političkih kampanja i procesa.

Komentiraj članak

Komentari