Posjetite galeriju Đardin

Zlatne ruke Luce Antončić: Oaza zelenila s doticajem traga povijesnog i umjetničkog čara

Za Lucu Antončić iz Dubrovnika lijep i kvalitetan nakit su pojmovi koji su itekako poznati i upravo je takav njezin rad. Naime vrijedna Luce izrađuje nakit od raznovrsnog poludragog kamenja. Simaptična i po svemu posebna galerija na otvorenom zvana Đardin smještena je pored muzeja Rupe u Starom gradu u Dubrovniku i to je novi dom ove kreativke.

Ovog ljeta velika potražnja je bila za ljubičastim, bijelim i tirkiznim ogrlicama,a karakteristične su veoma i ogrlice kao pašmine. Koraljne ogrlice su zaštitni znak ljeta a u Lucinom đardinu ih ima pregršt.

Sam pogled na ovu galeriju izaziva prije svega iznenađujuće reakcije koje idu u pozitivnom smjeru, a u tom smjeru idu i njezine ogrlice koje su veselih boja i namijenjene svim dobnim skupinama pripadnica ljepšeg spola.

Vlasnici ovog predivnog prostora su poznati voditelji Nila Miličič Vukosavić i Sebastijan Vukosavić i vrijedi istaknuti da je upravo Sebastijan on zaslužan za ovaj predivni prostor jer je vlastitim rukama napravio prostor i dao mu život.
Prostor je prava oaza zelenila is doticajem traga povijesnog i umjetničkog čara i atrakcija zbog lokacije i uređenja galerije, te ljepote nakita i više nego ljubazne Luce.

Jedini nedostatak galerija na otvorenom su loše vremenske nepogode jer ukoliko nastupe treba sve eksponate zaštiti, a to često zahtijeva prenošenje predmeta koji su teški i zahtjevni.

Luce većinu nakita izrađuje u samoj galeriji i to je velika prednost koja zaintrigira prolaznike bez obzira radilo se o posjetiteljima iz Dubrovnika ili turistima koji vole gledati kako ona radi ogrlice, narukvice ili pak naušnice.
Osim toga nakit se može izradit na licu mjesta po želji i na taj način je u potpunosti unikatan.

Jelena Hendić, foto: Jelena Hendić

Komentiraj članak

Komentari