IZNIMNO UČINKOVITO

Žene, jeste li razmišljale o brijanju lica? Ovo će vas ponukat da pokušate

Brijanjem se temeljito uklanjaju duboki slojevi mrtvih stanica, dok ih običan mehanički piling samo premješta s jednog mjesta na drugo

Brijanje lica i nije toliko nova pojava u svijetu ljepote jer su čak i filmske dive poput Marilyn Monroe i Elizabeth Taylor uklanjale apsolutno sve dlačice s lica. Kako su uvijek imale besprijekoran ten, pitamo se možemo li ovaj povratnički trend smatrati zaslužnim za to? Jesu li one znale nešto što mi ne znamo?

Naime, brijanjem se ne uklanjaju samo dlačice već i mrtve stanice kože, a već smo nekoliko puta spomenuli kako je eksfolijacija važan korak u njezi lica. Uklanjanje mrtvih stanica kože korištenjem ravnog sječiva ima i svoj medicinski naziv – dermaplaning.

Brijanje je u biti nježna, a učinkovita eksfolijacija

Ovime se temeljito uklanjaju duboki slojevi mrtvih stanica, dok ih običan mehanički piling samo premješta s jednog mjesta na drugi. Iako se radi o žiletu, brijanje lica se prije može smatrati nježnom eksfolijacijom nego grubim postupkom.

Osim toga, brijanje uklanja i one sitne skoro nevidljive dlačice mekane kao paperje koje nam u principu ne smetaju, ali čine ten mutnim kada nanesemo puder.

Kozmetički dermatolog Neal Schultz kaže da brijanje kožu čini mekšom i omogućava dublje prodiranje svih proizvoda za njegu lica. Ovo je itekako vidljivo na muškarcima koji se briju prilično redovito i najčešće imaju zavidan ten te izgledaju čak pet godina mlađi nego što u stvarnosti jesu.

Dlačice neće izrasti ni deblje ni tamnije

Mnogi se groze ovog trenda jer žene nemaju potrebu brijati lice pošto im dlake nisu kao u muškaraca, a isto tako se boje da im dlačice ne izrastu deblje i tamnije. Schultz kaže da je ovo mit u koji ne treba vjerovati jer se to neće dogoditi.

Ako vas zanima kakav biste učinak izazvali brijanjem svojeg lica, prvi korak je da ga navlažite kako biste omekšali dlake. Zatim nanesite kremu ili gel za brijanje koji će omogućiti da britvica lakše klizi. Za suptilno brijanje brijte se u smjeru rasta dlačica, a u suprotnom ako želite još bolji rezultat.Britvicu dobro isperite nakon svakog brijanja te je umočite u 99-postosni alkohol za dezinfekciju. Na kraju dobro isperite lice i nanesite hidratantnu kremu. I zapamtite, nikada, ali nikada se ne brijte tupim žiletom jer se samo možete posjeći.

Izvor: Net.hr 

Komentiraj članak

Komentari